Vorige week plaatsten wij een artikel dat Henk van Stee de jeugdopleiding ter discussie stelde. Dit vanwege eerdere uitspraken van Henk van Stee tijdens de forumavond van de SV en een artikel van Dennis van Bergen in het AD/RD. “Dat heeft Henk van Stee nooit zo gezegd” meldt Dolf Roks, hoofd opleidingen, nu aan RTV Rijnmond. Nieuw Terbregge moet ondermeer verbouwd worden vanwege het feit dat opleiden in het DNA van de Kasteelclub zit.

Opleiden levert daarnaast volgens Dolf Roks heel veel geld op voor Sparta. De club, waaronder de directie wil juist meer nadruk leggen op de jeugdopleiding. Het is echter wel zo dat Sparta geen 4 a 5 jeugdspelers meer kan laten doorstromen, maar het moet wel zo zijn dat de jeugdopleiding geld oplevert. Volgens Roks is dat in het verleden dus meermaals bewezen.

In het interview wordt ook terug- en vooruit gekeken naar de samenwerking met Ajax op het gebied van opleiden. Vooral de uitspraken van Marc Overmars zijn daarbij lachwekkend te noemen. Als de barmhartige Samaritaan geeft hij aan dat je de arme clubs vooral niet dubbel moet bestelen en dat alleen Sparta nagenoeg voordelen heeft bij deze samenwerking. Met andere woorden, beste lezers van ITWM, één keer bestelen is wel toegestaan.

Jammer genoeg wordt in het interview voorbijgegaan aan het feit dat een deel van de supporters van Sparta deze hele samenwerking, met de zeer vermogende kliek uit Amsterdam, in zijn geheel niet ziet zitten en hier vandaag nog liever mee stopt dan er nog een dag langer mee door te gaan.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties