Waar Sparta vorig seizoen een droomseizoen beleefde met een plekje in het linkerrijtje en zelfs play-offs voor Europees voetbal, is dat in het seizoen 2021/2022 vooralsnog heel anders. Het team onder leiding van Henk Fraser staat op het moment van schrijven zelfs op degraderen met maar 11 punten uit 16 wedstrijden. Afgelopen weekend wisten de Rotterdammers ook de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen niet te winnen. Veel supporters zijn het er dan ook over eens dat Sparta in de winter de transfermarkt op moet. Met name op de onderstaande posities kan de club wel wat nieuwe spelers gebruiken. Verwacht jij dat Sparta daadwerkelijk een bepaalde speler gaat halen? Hier kun je op inzetten via bemybet

Centrale middenvelders

Afgelopen zomer trokken veel middenvelders de deur achter zich dicht in het Kasteel. Zo vertrok Laros Duarte voor meer dan een half miljoen euro naar FC Groningen, terwijl Abdou Harroui op het vliegtuig stapte naar Italië waar hij momenteel op huurbasis speelt voor Sassuolo. Harroui gaat zeer waarschijnlijk niet terugkomen in Rotterdam aangezien Sassuolo een verplichting tot koop met voorwaarden heeft. Deroy Duarte, het broertje van Laros, ging bovendien transfervrij naar Fortuna Sittard, terwijl Wouter Burger na zijn huurperiode op het Kasteel terugging naar Feyenoord. Vier centrale middenvelders vertrokken dus uit Spangen, waar alleen Kenzo Goudmijn (op huurbasis van AZ) en Mohammed Osman (transfervrij) voor terugkwamen. Nu Adil Auassar regelmatig centrale verdediger speelt, is de spoeling al helemaal dun op het middenveld. De kans is dan ook groot dat Sparta Rotterdam in de winterstop gaat problemen om zich hier te versterken.

Aanvallers

Vooralsnog heeft Sparta in de Eredivisie maar twaalf keer het net weten te vinden. Hiermee doet alleen rode lantaarndrager PEC Zwolle het slechter, de hekkensluiter wist namelijk nog maar acht keer te scoren. Desondanks is het wel duidelijk dat de Rotterdammers een probleempje in de aanval hebben: er worden te weinig doelpunten gemaakt. Dit wordt al helemaal duidelijk als je kijkt naar wie de topscorer is van Sparta Rotterdam. Dit is namelijk Bart Vriends. Jawel, een centrale verdediger. Er mag dus zeker wel wat scorend vermogen bijkomen in Rotterdam. Mogelijk komt dit in de vorm van een spits, al zal deze nieuwkomer dan toptalent Emegha in de weg zitten. Het zou dus kunnen dat Sparta er daarom voor kiest om juist vleugelaanvallers aan te trekken, al speelt Fraser niet altijd met buitenspelers. Hoe dan ook, Sparta heeft scorende aanvallers nodig en zou er goed aan doen om ze in de winter aan te trekken.