Om 16:00 uur is er afgetrapt voor de tweede oefenpot onder leiding van Dick Advocaat: FC Kaiserslautern – Sparta.

Opstelling van Sparta is: Kortsmit, Holst, Fischer, Chabot, Floranus, Sanusi, Dougall, Mühren, Alhaft, Friday, Brogno

Om gek van te worden

Deroy Duarte en Dabney dos Santos zijn licht geblesseerd. Niets ernstigs. Stijn Spierings is ziek, ook niets ernstigs. En om gek van te worden: Bart Vriends is weer eens geblesseerd. Ook licht, niets ernstigs, maar Vriends moet eens stoppen met het worden van een dol niet-komisch met Van Moorsel. Lekker fit worden en blijven Bart, dan kan je nog een serieuze bijdrage gaan leveren dit seizoen. Maar dit is om gek van te worden. Hadden we al geschreven, maar dat maakt het natuurlijk niet minder waar.

Speculeren

Advocaat zal deze oefenpot wel een beetje gebruiken als serieuze opmaat naar Vitesse-thuis. Dus enkele zeer speculatieve conclusies kan je uit de basisopstelling wel erg voorzichtig gaan trekken. Genoeg slagen om de arm? Jazeker. En met die slagen kunnen we dus wel stellen dat Advocaat het wel zitten in Brogno. Dat gaf hij rondom Telstar-uit al aan. De basisplek van vandaag lijkt de opmaat naar een serie van basisplekken voor de Belg. Ja, speculeren he mensen…..maar tegen Vitesse staat Brogno wel in de basis.

Advocaat was rondom Telstar-uit behoorlijk positief over Chabot, Advocaat wil nog een centrale verdediger en Fischer draagt vandaag de aanvoerdersband. Op Breuer gaat met al zijn ervaring heus zo nu en dan nog wel een beroep gedaan worden, maar een basisplek kan de nestor voorlopig wel vergeten. Dat Advocaat hem vorig jaar als bondscoach niet opriep voor Oranje was al een veeg teken natuurlijk.

Alhaft doet het goed op de training. En krijgt nu weer een basisplek tegen Kaiserslautern. Als Duarte terug keert zal Alhaft niet zomaar een basisplek krijgen in de competitie, maar het is duidelijk dat Advocaat wel wat in hem ziet.

Scoreverloop

Alfhaft scoorde in de 10e minuut de 0-1.

Mühren (vrij trap) scoorde in de 45e minuut de 0-2

16:50 uur. Rust. Neem gerust een bakkie thee.

Opstelling van Sparta in de tweede helft is: Kortsmit, Floranus, Breuer, Chabot, Goodwin, Sanusi, Dougall, Verhaar, Alhaft, Ache, Brogno

In de 65e minuut scoorden de Duitsers 1-2.

In de 85e minuut scoorde Verhaar (penalty) de 1-3.

Sparta wint met 1-3! Gut fur das Selbstvertrouwen, sollen wir mal zegge.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties