De kaartverkoop voor zowel de thuis als uitwedstrijd voor het tweeluik tegen Top Oss loopt goed. Althans, voor de Sparta supporters! Voor de thuiswedstrijd voor volgende week woensdag zijn nog ca. 1.000 kaarten beschikbaar. Voor de uitwedstrijd waren gisterenmiddag nog 150 kaarten van de 450 kaarten beschikbaar en begint vandaag om 11:00 uur de verkoop voor de laatste groep fans die minder dan 10 loyaliteitspunten in de laatste 3 seizoenen wisten te verzamelen.

De beschikbare kaarten voor de thuiswedstrijd bestaan voor 80% uit kaarten voor de Bok de Korver tribune. Dit is de tribune die bij thuiswedstrijden doorgaans goed bezet is, maar dit komt voornamelijk door allerlei acties die Sparta initieert. Met deze acties zorgt Sparta voor grote aantallen toeschouwers op de tribunes, maar vangt daar niet al teveel inkomsten voor. In de nacompetitie, als mensen opeens voor het voldongen feit komen te staan dat je voor betaald voetbal, in een halve finale, opeens een tientje moet betalen geeft dat ook – moeten we eerlijk in zijn – je populariteit aan en ook te denken. Het is natuurlijk bizar voor woorden dat het stadion nog steeds niet is uitverkocht voor zo’n belangrijke wedstrijd. Pijnlijk onderwerpje hè Spartanen?

Al met al valt het bij ons nog wel mee als we ons vergelijken met de club uit het Osse Frans Heesen stadion. Daar loopt het als een speer en zijn tot nu toe al 2.140 kaarten aan de man gebracht voor de halve finale. Voor Osse begrippen een heel hoog aantal, de wedstrijd schijnt zelfs te leven in de provincieplaats. Maar om te zeggen dat men warm loopt? Mwah, niet echt denken wij. Maar goed, het kan verkeren. Bij Emmen kwam ook geen hond kijken totdat men opeens promoveerde. Voor veel clubs geldt het eeuwenoude lied van Brood en Vrienten: “Als je wint heb je vrienden“.

Meer info over de kaartverkoop op spartakaartje.nl

Update: Uitvak was na de start van de verkoop van de laatste kaarten rond 12:00 uur uitverkocht. Nu nog de laatste 1.000 kaarten voor de thuiswedstrijd slijten!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties