Het duurt nog even maar we willen het nu toch al even onder de aandacht brengen. Willem II – Sparta moet een vol uitvak gaan opleveren. Inmiddels gingen al meer dan 200 Spartanen je voor en bestelden hun kaartje voor deze wedstrijd op geringe afstand van Rotterdam. En oh ja, de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Vitesse thuis (zo.24-11, 16:45) is op een handvol kaarten voor de Kasteelloge en de TVE alweer uitverkocht. Reden des te meer om niet naast het net te vissen en eens een uitwedstrijd te bezoeken. Onze mannen hebben jullie steun nodig!

En als je jezelf bedenkt dat een ticket je maar € 13,50 kost als je met de auto wilt kan je dat toch haast niet laten gaan. Je kan uiteraard ook met de bus, dat kost iets meer, € 28,50, maar dan kan je op zo’n zaterdagavond wel gezellig een biertje in de bus drinken, want de chauffeur is de BOB die de kosten voor de brandstof ook nog eens op zich neemt. Ben je lid van de SV dan krijg je €5,00 retour voor de busreis. Jeugdleden ontvangen zelf € 10,= retour.

Voor de mensen die nog nooit een uitwedstrijd bezocht hebben is dit er gelijk eentje die je niet meer snel gaat vergeten. Waar de Tilburgse aanhang vroeger gelijkstond aan “Huize Roest Rust” lijkt het tegenwoordig meer een Zuid-Amerikaanse heksenketel. Het uitvak bevindt zich tussen de korte en lange zijde die vol staan met bloedfanatieke Tilburgse fans. Dat is dus heerlijk tegen elkaar op zingen en sfeer gegarandeerd. Mocht Sparta het goed doen dan is het heerlijk om te zien dat de Willem II supporters opeens minder luidruchtig worden.

Het is jammer dat Sparta zelf niet meer promotie maakt voor zo’n geweldige uitwedstrijd. De technische staf en spelers hebben namelijk meerdere malen aangegeven dat zij het erg belangrijk vinden dat Sparta ondersteund wordt in uitwedstrijden. Dat kan net even dat steuntje in de rug zijn dat ze nodig hebben om een goed resultaat te boeken.

Daar waar Sparta de promotie behoorlijk links laat leggen (weinig aandacht op de website en sociale media, geen acties, geen posters, geen omroepberichten in het stadion, etc.) probeert de SV er gelukkig wel alles aan te doen om deze wedstrijd op het vizier van de Sparta supporters te krijgen. Ook ITWM wil met dit artikel bijdragen aan een hogere opkomst van uitsupporters.

Als we dit seizoen kijken hoeveel supporters Sparta heeft meegenomen naar uitwedstrijden dan zitten we gemiddeld aan 461 supporters. Daarbij moet je wel de uitwedstrijd op Zuid meetellen die het gemiddelde aardig deed opschroeven. Ook ADO en AZ uit leverde behoorlijke aantallen op. Het lijkt er dus erg op dat afstand bepalend is. Sparta neemt per gereisde kilometer iets meer dan 6 supporters mee. Afgaande op de afstand van Rotterdam naar Tilburg zouden we dan uitkomen op ca. 530 supporters in het uitvak van het Koning Willem II stadion.

Meer dan 200 fans zijn je inmiddels voorgegaan. 50 autominuten of een gezellige busreis en een bizarre sfeer. Wat let je om mee te gaan naar Tilburg en Sparta te steunen? Geef je snel op via: Spartakaartje.nl

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties