17–01-2023, Rotterdam, Sparta, Nick Olij Fotocredit: Broer van den Boom.

We lazen in magazine Elf Voetbal een lezenswaardig interview met onze keeper. In het interview afgenomen door Sander Berends vertelt Olij onder andere over zijn bijzondere periode bij Sparta. Hieronder, met toestemming van Berends/ELF en fotograaf Broer van den Boom van Orange Pictures dit online-verhaal.

NICK OLIJ: “MIJN TWEE ZOONS PROBEER IK OOK SPAANSE WOORDJES BIJ TE BRENGEN”

Het is een cliché. Nick Olij geeft het direct toe, maar het klopt in het geval van de doelman van Sparta Rotterdam volledig. “Tatoeages zijn verslavend.” Zijn rechterarm stond als eerst vol, gevolgd door zijn linkerarm. Nu is zijn rechterbeen aan de beurt. “Ik ben nog lang niet klaar, heb veel plannen. Alles mag vol, behalve mijn nek.”

door Sander Berends

“Dat ik tatoeages ging nemen, stond voor mij al vroeg vast. Het past bij mijn persoonlijkheid”, vertelt de 27-jarige sluitpost van Sparta Rotterdam, afgelopen maand nog uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand, in ELF Voetbal nummer 2. De editie die deze week is verschenen en via deze link ook handig online is te bestellen. Binnen twee à drie werkdagen in huis.

De letters MBQ verwijzen naar familie-initialen

“Bij de eerste wilde ik mijn familie eren en altijd bij me dragen. Door een Spaanse tekst aan te brengen, vergeet ik nooit dat ik vanwege het werk van mijn vader van mijn achtste tot twaalfde in Castelldefels heb gewoond”, verwijzend naar de tekst Mi familia aan de binnenkant van zijn rechterarm. Daaronder de letters ‘MBQ’ in kapitalen, een verwijzing naar zijn vader Mark, moeder Bernice en broertje Quinten. “Ik spreek vloeiend Spaans. Dat verleer je niet. Mijn twee zoons probeer ik nu ook Spaanse woordjes bij te brengen.”

“Ik kreeg vorige maand via Instagram een DM (Direct Message, red.) in het Spaans. Van een man uit Castelldefels. Hij vertelde dat mijn prestaties ook daar waren opgevallen. Ik speelde met zijn zoon samen in de jeugd van UE Castelldefels, schreef hij. Eerlijk gezegd zei de naam me niets meer, maar ik vond het hartstikke leuk dat ze me daar nog steeds volgen. Ik heb uiteraard een berichtje teruggestuurd.”

Mijn vader nam mij mee naar Camp Nou

“Ik begon daar met keepen. Een klasgenootje nam me eens mee naar een training van een amateurclub en mijn oog viel op de keepers. Tot die tijd deed ik met vriendjes op straat vaak de trucjes van Ronaldinho na. FC Barcelona was dichtbij. Mijn vader nam me regelmatig mee naar Camp Nou. Dan trok Victor Valdés mijn aandacht. Na het bekijken van die keeperstraining was ik definitief om.”

Hij wijst naar zijn linkerarm. De vinger valt op het woord ‘Desiderata’. Latijn voor ‘dingen waarnaar verlangd wordt’. “Dat staat voor de wijze waarop iemand in het leven moet staan. Dat iemand altijd moet willen leren. Op zoek moet gaan om zichzelf te verbeteren. Die tekst hing bij ons in Spanje boven het toilet. Ik liet de tattoo in 2013 zetten. Opnieuw in Barcelona, waar ik wederom met mijn vader op vakantie was. Ik was toen zeventien en wilde ‘m zo groot mogelijk aangebracht hebben. Al mijn tatoeages hebben met het leven te maken.”

Olij is naar Nesselande verhuisd en gebruikt huishoudfolie

In het artikel verklaart Olij ook de vele andere inkttekeningen op zijn lijf. Over zijn inspiratie, over zijn vriendin, zijn twee zoontjes en hoeveel uur een regulier bezoek aan de tattooshop in beslag neemt. Ook legt hij uit waar hij heengaat om zijn tatoeages aan te laten brengen, waarom hij gebruik maakt van huishoudfolie en de aanstaande verhuizing naar Rotterdam. Maar natuurlijk ook over zijn doel met Sparta Rotterdam, wanneer een keeper volgens hem op zijn top is en waar hij zijn gewonnen prijzen bewaart.

Het volledige interview met Nick Olij is te lezen in ELF Voetbal nummer 2.

ELF Voetbal nummer 2 is verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten als supermarkten, (kantoor)boekhandels en vertrouwde reislocaties als de NS-Stations, Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. De editie is ook online gemakkelijk te bestellen. Via deze link in een handomdraai gebeurd. Een abonnement nemen is nog gemakkelijker. Alle edities automatisch thuisgestuurd. Via deze link zo afgesloten. Zoek je welkomstgeschenk uit. Veel leesplezier!

Abonneer
Abonneren op
18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties