17–01-2023, Rotterdam, Sparta, Nick Olij Fotocredit: Broer van den Boom.

Ronald Koeman verhoort onze smeekbede. De bondscoach Ronald Koeman heeft Sparta-doelman Nick Olij opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober). Koeman maakte vrijdagmiddag de selectie bekend van 29 namen, waaronder dus onze goalie die de laatste twee seizoenen met formidabele reddingen en een bewonderenswaardige focus (Noord-Hollands ijskonijntje hoor) liet zien bij de beste keepers van Nederland te horen.

Olij is beter dan Noppert, Flekken en Verbruggen

Het gaat nu om de voorselectie van het Nederlands elftal, zes oktober wordt de definitieve selectie bekend gemaakt, maar met het ontbreken van Bijlow, het geschutter van Noppert, de nog niet overtuigende Mark Flekken en Bart Verbruggen doet Koeman er goed aan om Olij zeker bij de definitieve selectie te halen en eigenlijk gewoon tegen Frankrijk in de goal te zetten. Krijgt Kylian Mbappé eindelijk eens een echte doelman op zijn weg.

Na Veldman (in 1996) eerste opgeroepen Spartaan in Oranje?

SPARTA ROTTERDAM is blij. “Olij is bezig aan zijn tweede seizoen in de Eredivisie. Vorig seizoen hield hij een recordaantal keren de nul. Ook werd hij in januari 2023 de eerste Spartaan en de tweede doelman die verkozen werd tot Eredivisie Speler van de Maand. Nu maakt hij kans om als eerste Spartaan sinds John Veldman (in 1996) opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal”, meldt onze club op de website.

Abonneer
Abonneren op
44 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties