Afgelopen avond trapten de mannen van Maurice Steijn om 20:00 uur af op Sportpark Purmersteijn in Purmerend. Doel van dit alles: Door naar de volgende ronde van de beker

Welke spelers in de basis?

Vororaf maakte ITWM een voorspelling wie er in de basis zou staan. Zaten we er naast? De daadwerkelijke elf die begonnen luisterden naar de volgende namen:

D. van Crooij, Sambo, Drakpe, Eerdhuijzen, Meijers, van Mullem, Lokilo, Brouwer, Engels, Saito, Tahiri

Eerste Helft

Al na twee minuten stond de 0-1 voor Sparta op het scorebord. Lokilo opende de score van de wedstrijd.
Vervolgens geen walk-over, maar helaas wel de 1-1 uit een penalty die door OFC’er Niels Butter werd benut.
Sparta kon in de eerste helft eigenlijk geen potten breken. OFC was na de benutte strafschop zelfs de bovenliggende en betere partij: meer duelkracht bij OFC en te weinig tempo bij Sparta zorgde voor een 1-1 ruststand.

Tweede Helft

Maurice Steijn besloot in de tweede helft wat versterkingen in te brengen door Mijnans en Verschueren te brengen voor Brouwer en Tahiri. Dat leidde direct voor wat kansen. Sparta stuitte de gehele helft op de Oostzaanse muur. In de 70e minuut werden Lauritsen en Vito van Crooij gebracht om het tij te keren. Dat hielp niet echt want OFC kreeg kort daarna 3 hoekschoppen op rij.
Het zit Sparta verder niet mee. Als een kwartier voor tijd Lauritsen in de zestien naar de grond wordt getrokken, besluit de scheidsrechter dat dit geen strafschop is.

Uiteindelijk scoort Lauritsen de 1-2 in de 83e minuut op aangeven van Mario Engels. En de vers ingebrachte spits maakt ook de 1-3 na een assist van Sambo

Conclusie

Maurice Steijn maakte dezelfde fout als zijn voorgangers door met niet je beste spelers aan een eerste bekerwedstrijd te beginnen. Daardoor bleef het veel te lang spannend tegen een laagvlieger uit de tweede divisie. Mocht Sparta in de volgende ronde opnieuw een amateurclub loten zou Steijn er verstandig aan doen om de sterktehouders direct aan het begin van de wedstrijd op te stellen.