Nog vier punten tot aan winterstop

0
87

Technisch directeur Henk van Stee zegt in weekblad Voetbal International blij te zijn met vier punten in de twee aankomende wedstrijden. “Dan staan we er goed voor”, aldus Van Stee, die aan het begin van dit seizoen getekend had voor de plek die ons aller Sparta nu inneemt.

VI’s Sparta-watcher Chris Tempelman kroop in de pen en brengt deze week twee pagina’s over Sparta. Onder de kop Lang leve het opportunisme beschrijft hij hoe de lach de laatste tijd van onze gezichten was verdwenen. Het gemis van Drenthe, Vriends en Rayhi liet zich de voorbijgaande weken voelen.

Van Stee komt aan het woord. “Top drie met een kleine achterstand op plek 1. Daar heb ik mij voor de start van de competitie al mee verzoend”. Hij wijst op de transferzomer van Sparta. “We hebben hals over kop moeten handelen. We hadden plan A, eredivsie. En ene beetje plan B, eerste divisie. Verliezen van FC Emmen hadden we niet voorzien, zo simpel is het. Spelers die zouden komen, zegden af. We moesten in een andere categorie gaan kijken. Daar hebben we gokjes in genomen. Spelers met een krasje. Jongens die de afgelopen tijd niet veel hadden gespeeld. Sommigen pakten goede uit, anderen minder.”

Van Stee moet, zo vlak voor de winterstop, gaan bijsturen. “Zoals we nu staan, is meer dan ik had gehoopt. Vier punten tegen Jong AZ en Jong Ajax zou prima zijn”, duwt van Stee in de underdogpositie ten opzichte van de andere titelkandidaten.

Meer lezen: Koop VI.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties