Sparta is nog steeds op zoek naar een bestuurslid technische zaken. Het bestuur van de mooiste club van Nederland had daar “Don” Leo Beenhakker voor gevraagd, maar die zag dat dus effe niet zitten. De voormalig bondscoach en trainer van Real Madrid draagt Sparta een warm hart toe, maar zal stoppen met zijn werk voor Sparta.

Sparta zal de komende periode op zoek gaan naar een man met voetbalverstand die in het bestuur van de club plaats zal moeten nemen. Dit bestuurslid zal dan met name kijken of technisch manager Henk van Stee zijn werk goed zal doen. Daar komt ’t dus een beetje op neer… Hoe lang het duurt voordat dit nieuwe bestuurslid gevonden is….. daar heeft de club geen mededelingen in hun bericht over gedaan.


Sparta Rotterdam heeft in de afgelopen maanden de noodzakelijke stappen gezet om de structuur in de technische zaken te verbeteren. Zo heeft het bestuur als eerste stap een nieuwe technisch manager aangesteld in de persoon van Henk van Stee. Zijn eerste prioriteit was het vastleggen van de technische staf voor het seizoen 2018/2019. Nadat de trainersstaf voor zowel het eerste elftal als de beloften zijn vastgelegd is er een nieuw team van scouts geformeerd. De komende periode zal de focus met name liggen op het formeren van de A-selectie voor komend seizoen.

Daarnaast wil het bestuur zich versterken met een bestuurslid technische zaken. De afgelopen periode heeft Leo Beenhakker de club op vrijwillige basis als adviseur geholpen. Het bestuur zag in Leo Beenhakker ook een kandidaat om toe te treden tot het bestuur. Bij de bestuursvergadering van afgelopen dinsdag heeft Beenhakker aangegeven dat hij de club een warm hart toedraagt en dit ook zeker in de toekomst zal blijven doen, maar niet beschikbaar is als bestuurslid. Het bestuur van Sparta Rotterdam begrijpt de keuze van Leo Beenhakker en dankt hem voor zijn inzet, niet alleen in de afgelopen periode, maar ook in de jaren hiervoor waarin hij een belangrijke rol heeft gespeeld achter de schermen om de club te voorzien van advies en te ondersteunen in het technisch beleid.

Het bestuur van Sparta Rotterdam zal de komende periode gebruiken om alsnog op een gedegen manier invulling te geven aan de portefeuille technische zaken in de bovenste laag van de club.

Bron: Sparta Rotterdam

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties