Oud speler Nico Jalink was gisteren te gast in de Sparta podcast. De middenvelder die vooral in Rotterdam wilde spelen is aan veel aan het woord. Presentator en Semi Spartaan Frank Stout is zelf af en toe een beetje de weg kwijt doordat hij nauwelijks meer aan het woord komt.

Jalink weet precies te vertellen waar het dit jaar niet goed gaat binnen de huidige selectie en durft te stellen dat het elftal waar hij in seizoen 1995/96 in speelde beter was dan het Sparta dat vorig jaar zesde werd. Herinneringen alom komen voorbij. De band die hij en spelers als Dennis- en Gerard de Nooijer, Alfons Groenendijk en al die anderen klasbakken hadden met de supporters was grandioos. Op eigen houtje gingen ze na de thuiswedstrijden allemaal langs in het toenmalige supportershome om er een flink feestje te vieren!

Ook krijg je het verhaal van de kant van Jalink te horen waarom hij ooit naar AZ vertrok. Wel jammer is dat Anton, Ruud en Frank niet verder ingaan op hoe het allemaal voor de technische staf mis ging in het seizoen (2004-05) dat we wel promoveerden maar geen kampioen werden. Nico Jalink maakte daar onder leiding van Mike Snoei deel van uit.

Verder wordt er vooruit gekeken naar Sparta – Ajax en terug geblikt om FC Twente – Sparta. Anton is net terug uit Suriname, alwaar hij onderzoek deed voor zijn nieuwe boek over de SLM vliegramp van 35 jaar geleden, waarbij voormalig Spartaan Andro Knel om kwam. Ruud legt nog even haarfijn uit dat hij niet tegen uit-supporters is, maar dat hij verwacht dat uit-supporters tot het verleden gaan behoren.

Al met al weer een fijne podcast om naar te luisteren.

Abonneer
Abonneren op
10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties