Nelom naar Sparta

0
89

Nelom kreeg al 1 zinnetje in het verslag van de wedstrijd Heerenveen-Sparta. Een paar uur later krijgt hij meer dan een zin. Nelom krijgt een eigen topic. In de hoop dat achteraf zal blijken dat hij het verdiende. Dat hij een ontbrekend schakeltje is. Dat we in mei tegen elkaar zeggen: “Weet je nog, toen Nelom kwam? We wonnen gelijk van dubbele Willem en zetten de weg naar boven in. Echt goed man, dat ITWM toen een eigen topic voor hem aanmaakte.”

Eerste verdedigende versterking

Advocaat en Beenhakker hebben hun eerste verdedigende versterking gehaald. De 27-jarige Miquel Nelom wordt door Sparta van Feyenoord gehuurd tot het einde van het seizoen. Dan loopt zijn contract op Zuid ook af.

Nelom speelde al 157 duels in de eredivisie (125 voor Feyenoord en 32 voor Excelsior) en brengt daarmee de nodige ervaring mee. Hij is inmiddels medisch goedgekeurd en zal maandag voor het eerst aansluiten bij de Spartaanse A-selectie.


Opties voor Advocaat

Nelom is een linksback. Hij heeft ook weleens centraal gespeeld, maar dat was geen doorslaand succes, de kans is klein dat Advocaat hem als centrale verdediger gaat inzetten. Ongetwijfeld zal Nelom tegen Willem II direct in de basis spelen. Dat betekent dat geschoven gaat worden met Floranus. Gaat Floranus naar de bank, naar de rechtsbackpositie (dit zou dan ten koste van Holst gaan), of zou Advocaat het aandurven met Floranus en Chabot centraal achterin te gaan spelen? In ieder geval heeft Advocaat nu ook achterin weer wat opties, iets wat geen overbodige luxe is.


Ritzmaier?

En sowieso heeft speculeren wie er centraal achterin gaat spelen tegen Willem II momenteel behoorlijk zinloos. Want pas woensdagnacht sluit de transfermarkt. Beenhakker en Advocaat speuren nog naar buitenkansjes, centraal achterin en centraal op het middenveld. Voor centraal achterin is Dumic (van Utrecht) volgens diverse media nog steeds een optie. Volgens
Dennis van Bergen van het AD is Ritzmaier bij Sparta besproken als optie voor op het middenveld, waar met name Dougall het al een flink aantal wedstrijd op rij lastig heeft.


Nelom kiest voor Sparta, Beenhakker en Advocaat

Interviewtje met Nelom rechts >>>>>>> in beeld. Samengevat. Hij heeft Advocaat nog niet gesproken, wel uitgebreid een gesprek gehad met Leo Beenhakker (aan wie Sparta deze transfer grotendeels te danken heeft) en Nelom gaat natuurlijk zijn uiterste best doen om Sparta erin te houden.

Nelom: “Sparta heeft me benaderd. Ik had wel andere opties, maar uiteindelijk was dit het beste. Ze geven me kansen om hier minuten te maken en daar ga ik gebruik van maken. Ik ben bekend met Sparta, er zit veel potentie in deze club en ze verdienen het om gewoon in de Eredivisie te blijven. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen”. En: “Ik zie dat de resultaten de laatste tijd wel minder zijn, maar ze verdienen het. Er zijn genoeg kansen om weer naar boven te klimmen. Ik ga mijn uiterste best doen om ze erin te houden. Ik ben bekend met meneer Beenhakker en de trainer ook natuurlijk, dat speelt ook wel een rol”, zo liet Nelom vandaag weten.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties