Voor het zelfvertrouwen was het wel lekker geweest als Sparta de oefenpot tegen NEC had gewonnen. Maar helaas Sparta verloor thuis met 3-4, na 3-1 voor te hebben gestaan. Boeit verder natuurlijk niet, vooral niet omdat Sparta tegen NEC absoluut niet met het beste elftal aantrad. Als de mannen van Fraser er thuis tegen Vitesse maar weer staan.

Adil Auassar is geschorst tegen Vitesse, omdat hij in Heerenveen een gele kaart kreeg die hem een schorsing opleverde. Tegen NEC mocht hij meedoen en prompt pakte hij weer geel. Auassar draait een goed seizoen, maar een paar kaarten minder pakken zou niet gek zijn.

Verder stonden er weinig vaste basisspelers in de basis. Veldwijk deed mee – terecht, de spits dient speelminuten te maken om meer wedstrijdinhoud te krijgen, tegen Heerenveen was de welbekende pijp bij hem al na ruim 60 minuten volledig leeg. Karami stond in de basis en kon zich bewijzen, nu Abels wat minder in vorm is.

Daarnaast kreeg Tim Coremans de kans om te tonen dat hij nog steeds in vorm is. Na het wijfelende optreden van Harush in Heerenveen had Coremans goede zaken kunnen doen door foutloos te keepen. Coremans keepte op zich goed, kon zich een aantal maal goed onderscheiden, maar blunderde bij de 3-3. Voor wie Fraser zal kiezen? Het is nog even afwachten. Hieronder het interview met Coremans na Sparta – AZ.

Leukste aan Sparta zijde? Het debuut van jeugdspeler Delano Vianello in het eerste van Sparta, al was het dan in een oefenwedstrijd. Ook zeker niet onaardig: spelers als Aberkane, Heuvelman, Reith en Mijnans stonden in de basis (zeker geen A-elftal dus). Naast Vianello vielen ook Van Hoeven en Meerstadt in. Hieronder een interrrrrrrview met Vianello.

Op Het Kasteel opende Joël Piroe in de 38e minuut de score. Nog voor rust maakte oud-Spartaan Tom Overtoom gelijk. Na rust kwam Sparta via een matige vrije trap van Dante Rigo die van richting veranderd werd op 2-1. Een kopbal van Lars Veldwijk bracht de 3-1 stand op de borden. Maar binnen een kwartier maakte NEC er nog 3-4 van. Sparta kreeg nog wel kansen op een vierde treffer, maar uiteindelijk ging NEC er dus met de overwinning vandoor.

Spelers die voor Sparta in actie kwamen: Coremans, Karami, Aberkane (72. Bouwense), Auassar, Heuvelman (72. Vianello), Reith, Laros Duarte, Rigo (72. Meerstadt), Mijnans (46. Van Hoeven), Veldwijk en Piroe.

Harush, Harroui en Ache hadden interlandverplichtingen. De rest van de A-selectie kreeg rust.

Hieronder de samenvatting.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties