Cultvoetballer en positiviteit-goeroe Nathan Rutjes, die m.i.v. dit seizoen een punt achter zijn carrière als prof zette, neemt afscheid tijdens de wedstrijd Roda JC – Sparta op vrijdag 19 oktober.

Nathan Rutjes speelde voor beide clubs een behoorlijk aantal wedstrijden: 97 voor Sparta en 61 voor Roda JC. De verdediger debuteerde bij Sparta in de eredivisie in 2006 op Het Kasteel bij de verloren wedstrijd (1-3) tegen NEC.

Rutjes, overgekomen van Alexandria’66, was voor zijn tijd als profvoetballer bij Sparta, zelf al supporter van de Kasteelclub. Dit in combinatie met zijn “zwaar uit de mode zijnde” matje, de inzet van een werkpaard en de nimmer aflatende positieve blik op de wereld, maakte hem tot één van de meest gewaardeerde voetballers uit de jaren ’00 op Spangen.

De laatste jaren kenmerkte zich vooral door veel bankzitten bij Roda JC. Rutjes klaagde hier eigenlijk nooit over.

Voor het afscheid dat Roda JC hem aanbood koos Rutjes zelf voor de wedstrijd tegen Sparta. Zo kan hij van beide supportersgroepen afscheid nemen. Wil je zeker bij het afscheid van Nathan Rutjes zijn? Dan kan dat door naar Kerkrade te reizen. Het is namelijk nog onzeker of Roda JC – Sparta op TV zal komen en aan afscheidsceremonies doet de betaalzender doorgaans helemaal niets. Voor tickets ga naar spartakaartje.nl

Bron: Roda JC

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties