Younes Namli is komend seizoen opnieuw Spartaan. Hij tekende een contract voor 1 jaar.

Complete selectie bij aanvang seizoen


De officiële website van Sparta laat zien dat de club van Rotterdam zeer content is met deze verbintenis. Tevens is het een teken aan de wand dat men in Rotterdam-West een volledige selectie wil hebben bij aanvang van het seizoen. Daarmee lijkt de club een signaal af te willen geven dat het niet nog een seizoen degradatievoetbal wil spelen. 

Berichtgeving Sparta

Wij namen het volgende bericht over van Sparta-Rotterdam.nl :

Younes Namli blijft bij Sparta Rotterdam. De aanvaller speelde het afgelopen halfjaar al op huurbasis voor de Rotterdammers, na het ontbinden van zijn contract bij het Russische FK Krasnodar trainde hij al mee met de selectie van Maurice Steijn. Hij tekent voor één seizoen.

Gerard Nijkamp reageert verheugd op het vastleggen van Namli. ‘We trokken Younes in januari op huurbasis aan, omdat we geloofden dat hij een belangrijke speler voor ons kon zijn in de strijd tegen degradatie. Die verwachting heeft hij overtuigend waargemaakt. In de laatste drie wedstrijden, waarin we onze comeback maakten, was hij met vier assists van grote waarde. Voor ons was duidelijk dat we hem ook dit seizoen op Het Kasteel wilden hebben, we merkten dat hij daarvoor open stond, maar ook andere opties af wilden wachten. We zijn heel blij dat we een akkoord bereikt hebben, want Younes kan voor ons een belangrijke speler blijven.’

De 28-jarige Namli komt uit Denemarken, in 2014 maakte hij de stap naar sc Heerenveen. Na twee seizoenen in Friesland werd hij overgenomen door PEC Zwolle, waar Gerard Nijkamp destijds technisch directeur was. Vervolgens vertrok hij naar Krasnodar, in 2020 en 2021 werd hij uitgeleend aan de Colorado Rapids, spelend in de MLS, waarna hij voor Sparta uitkwam.

Namli voelt zich op zijn gemak bij Sparta

Abonneer
Abonneren op
72 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties