RTV Rijnmond had dit seizoen lang geen interviews meer met Spartanen voorafgaand aan de wedstrijd. Nu opeens wel weer. Op zich een meerwaarde. Na afloop kunnen we ten slotte ook interviews van de NOS en ESPN beluisteren. Vooraf zijn we in de meeste wedstrijden afhankelijk van Rijnmond. Het geeft toch een beetje inzicht in hoe de groep ervoor staat.

Vriends, Neghli en Saito niet bij de selectie

In dit geval zijn Bart Vriends, Koki Saito en Camiel Neghli op de weg terug. Zoals bekend trainen ze alweer mee met de groep. Dat Vriends en Neghli tegen Go Ahead nog niet inzetbaar zijn was eigenlijk al duidelijk. Zij zullen er tegen RKC of PEC weer bij zijn. Dat Saito tegen de Eagles nog niet bij de selectie zit is ronduit teleurstellend. Hij trainde al mee met de groep in het trainingskamp in Spanje. Hij heeft geen grote terugslag gehad. Met Saito wordt door Sparta (en wellicht mede door de City Groep) overduidelijk heel voorzichtig om gegaan.

Tegen RKC meer spelers beschikbaar

Jeroen Rijsdijk heeft goede hoop dat zowel Vriends, als Saito, als Neghli er tegen RKC weer bij zijn. Het zou uiteraard een geweldige impuls zijn aan de selectie als Sparta weer over deze drie mannen kan beschikken. Maar goed, dat is pas volgende week zaterdag. Eerst komende zondag Go Ahead Eagles maar eens bestrijden zonder deze drie mannen.

Bakari in de basis, linksbackpositie nog een vraagteken

Bakari keert tegen Go Ahead als rechtsback weer terug in de basis. De grote vraag is of Warmerdam als linksback zal starten of Van der Kust. Dat gaan we zondagmiddag zien. Dan wordt om 14:30 uur afgetrapt op Het Kasteel. Inzet van het duel is plek 6. En de wedstrijd is al een tijdje volledig uitverkocht. Rijsdijk vindtdat de supporters op Het Kasteel dit seizoen wat teleurstellende resultaten hebben gezien en dat het tijd wordt om voor eigen publiek ‘wat recht te zetten’. “Vorig seizoen hadden we thuis een goede reeks. Dit jaar hebben we dat uit, maar het is wel lekker als je de supporters thuis kan vermaken.”

Abonneer
Abonneren op
51 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties