RTV Rijnmond meldt dat Fischer en Mühren volgens de clausule in hun contract bij Sparta vertrekken. ITWM wenst het tweetal veel succes in hun verdere carrière.

Mühren had een opleving toen Kramer nog bij Sparta speelde. En hij was belangrijk tegen FC Dordrecht. Maar over heel het seizoen gezien heeft de Volendammer toch niet gebracht wat we ervan gehoopt hadden. In Emmen had hij rustiger moeten zijn bij de open kans die hij kreeg. Een cruciaal moment.

Fischer lijkt een garantie voor degradatie dus we raden het Emmen, VVV en Fortuna vooral aan om met de centrale verdediger in zee te gaan. Zijn inzet is vaak meer dan redelijk geweest, zijn voetbalkwaliteiten waren echter niet eredivisiewaardig. Wie weet komen we Sander uiteindelijk dan weer tegen in de play-offs van volgend seizoen en hopelijk is dat dan in ons voordeel. We waarderen de excuses van Sander Fischer. Hij leek oprecht van slag te zijn en vond de degradatie vreselijk voor supporters en medewerkers van de club. Dank daarvoor.


Waar je minder blij van kan worden is dat spelers in hun contract een dergelijke clausule hebben opgenomen. We begrijpen dat het voor Sparta niet altijd eenvoudig is om contracten zonder zulke clausules aan te bieden. Dit omdat men wel eens met de argumentatie komt dat spelers anders niet zouden tekenen. Maar je aan dergelijke constructies verbinden is ook een beetje spelen met vuur omdat er belangenverstrengeling kan optreden. Onder de verantwoording van Henk van Stee werd het contract van Fischer verlengd. Wij zien graag discussie over dit onderwerp: Doet van Stee dit goed of speelt hij inderdaad gevaarlijk spel?

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties