Sparta heeft de stadsderby tegen Feyenoord met 0-2 verloren. Eigenlijk was het geen moment spannend te noemen en de overwinning van Feyenoord (dat zelf overigens ook niet briljant speelde) is dan ook niet meer dan terecht te noemen.

Alle spierballentaal voor de wedstrijd ten spijt begon Sparta niet best aan de wedstrijd. De positieveling zal het nog ‘aftasten’ noemen maar realistisch gezien was het gewoon slap. Feyenoord was eigenlijk vanaf het begin de bovenliggende partij en Sparta kon daar weinig tegenover stellen. Het valt niet met zekerheid te zeggen, maar het matige spel van Sparta in de beginfase zou zomaar met de (gedwongen) keuzes van Fraser te maken kunnen hebben gehad. Dat Beugelsdijk speelde in plaats van de geblesseerde Vriends is logisch, maar het ADO-icoon mag eigenlijk de veters van vriendje Vriends niet strikken. Het opstellen van Burger ten faveure van Mijnans was minder logisch. Mijnans staat eigenlijk symbool voor de wederopstanding van Sparta na de matige start van de competitie en het valt derhalve niet te billijken dat je een huurling opstelt op de plek van een eigen talentvolle jeugdspeler.

Tel daarbij op dat ook de normaliter het verschil makende Thy, Harroui en Duarte niet uit de verf kwamen en Engels eigenlijk nauwelijks voet aan de grond kreeg tegen de Feyenoordverdediging en het overwicht van Feyenoord was makkelijk verklaarbaar. Het duurde dan ook niet lang tot de 0-1 in het netje lag. Beugelsdijk greep half in met een corner tot gevolg. Bij die corner koos Okoye voor een stomp in plaats van een vangbal en uit de tweede corner werd er onvoldoende daadkrachtig verdedigd door de Spartanen. Geertruida leek nog even buitenspel te staan maar na ingrijpen van de VAR stond de 0-1 op het bord. Een op dat moment terechte voorsprong.

Wie dacht dat Sparta daarna een tandje bij zou schakelen kwam bedrogen uit. Feyenoord leek het wel prima te vinden en Sparta leek niet beter te kunnen. Eigenlijk kwamen we in het restant van de tweede helft niet verder dan een halve omhaal van Engels die meters overging. De met veel bombarie gehaalde Feyenoord-spits Pratto raakte ondertussen nog de paal, nadat Beugelsdijk hem wederom helemaal kwijt was.

De tweede helft begon iets beter voor de Spartanen. Er zat iets meer pit in het spel, met de voor Duarte ingekomen Kharchouch, die in ieder geval wat energie in het spel van Sparta bracht. Doordrukken deed Sparta echter niet en de wedstrijd kabbelde eigenlijk maar een beetje voort. De 0-2 van Feyenoord leek eerder in de lucht te hangen dan een gelijkmaker van de echte Rood-Witten. Maar Feyenoord spaarde vooral zijn krachten voor de drukke maand januari en dat maakte de wedstrijd tot een saai schouwspel. Fraser probeerde de boel weer een beetje op te jutten door de enthousiaste Mijnans te brengen voor de flets spelende Burger. Ondertussen kreeg Pratto een wereldkans toen Beugelsdijk weer eens een bal miste. De spits van Feyenoord had het vizier gelukkig wederom niet op scherp en schoof de bal half vallend naast.

In de 63e minuut kreeg Sparta eindelijk een mogelijkheidje, maar Engels kreeg de diepe bal van Auassar niet voldoende onder controle om gevaarlijk te worden. Een minuut later kreeg Feyenoorder Sinisterra een wereldkans maar hij lobde de bal over het doel. Advocaat greep meteen in en wisselde Sinisterra voor een andere speler. Thy schoot daarna meters naast en Abels (de dubbelganger van SV-bestuurslid Sander Kooijman) greep nuttig in bij een Feyenoord aanval. De terugvallende Kharchouch verknalde daarna een veelbelovende Sparta counter en Advocaat wisselde weer een speler voor een andere speler. En passant pakte Auassar weer eens een gele kaart. Fraser zwaaide naar Higler omdat hij even met de scheids wilde praten. Dat gebeurde ook. Ja ja, u ziet het, beste lezer, het werd er niet beter op. Gelukkig had Fraser dat ook in de gaten, dus bracht hij Fortes. Eigenlijk onbegrijpelijk dat de wekelijks het verschil makende Fortes niet in de basis stond.

Toen was daar ineens Tommy Beugelsdsijk. Als een ware Maradona slalomde hij door de verdediging om alleen tot stilstand gebracht te kunnen worden middels een forse overtreding. Helaas zag de VAR er geen penalty in. Ondertussen bleef Kharchouch bal na bal inleveren. Fraser probeerde nog iets met het inbrengen van Smeets en iets later Gravenberch. Maar het leek er allemaal niet in te zitten vandaag. En zo kabbelden we richting de 88e minuut. Voor Cor dan maar? Ook niet. Jammer. Diep in de blessuretijd werd het nog 0-2 door een Comedy Capers actie van Okoye, Fortes en Harroui. Einde verhaal. Geen glansrijke overwinning van Feyenoord, maar wel een terechte. Ach, het is beter dan 0-7.

Teveel spelers bij Sparta haalden vandaag hun niveau niet. Tegen dit Feyenoord was zeker iets te halen, maar het mocht niet zo zijn. Geen woorden meer aan vuil maken en hopelijk staat Sparta er weer wel in de zeer belangrijke wedstrijd tegen Fortuna aanstaande woensdag.

4 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
194 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Gompie - Gary Heale
Spangenaar
5 dagen geleden

We hebben heel waardig partij geboden aan Feyenoord, ik vind dat Sparta een hele degelijke wedstrijd gespeeld heeft.
We waren op bepaalde momenten net niets slim of/en scherp genoeg om de kleine kansjes om te zetten in grote scoringskansen.
Teveel spelers haalde niet hun topniveau en dan ben je ook tegen een matig Feyenoord de “mindere”.
Niks aan de hand, spelers weer scherp krijgen en de veel belangrijkere pot tegen Fortuna net als tegen Willem II en Twente heel slim volle bak geven.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Gompie - Gary Heale
5 dagen geleden

0 echte kansen in 90 minuten voetbal is niet ‘waardig verliezen’ en we hadden geluk dat feyenoord geen topspelers heeft die grote kansen niet verprutsen, want dan waren we er met 4 a 5 nul afgegaan

D
Jaap
Spangenaar
5 dagen geleden

Tegen Emmen was ons spel nog veel beroerder dan dat we gisteren te zien kregen. Ook daar was er soms geen doorkomen aan voor onze aanvallers en bracht Harroue met een actie verlichting. Dat had gisteren ook kunnen gebeuren. De 1-1 had ook zo uit het niets op het scorebord kunnen staan en daarmee de eindstand zijn geweest.
Soms moeten we ook even realistisch zijn. We spelen het tweede seizoen eredivisie waarbij de doelstelling handhaving is. En uiteraard moeten we proberen om zo hoog nodig te eindigen, maar een heel klein beetje realisme en ook bewondering voor ons elftal na een nederlaag tegen een traditionele top-3 club is toch niet teveel gevraagd.
Mijn hoop is op de eerstvolgende wedstrijd gevestigd en dat is nu Fortuna uit. Ben benieuwd hoe we deze taaie club gaan bestrijden.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jaap
5 dagen geleden

Tegen Emmen gaven we (bijna) geen kansen weg. Tegen feyenoord te veel.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Jaap
5 dagen geleden

Ik denk dat bij iedereen de verwachting hoog was ook bij mij. Verliezen van Feyenoord is geen ramp zij staan derde en wij (nog) negende. Woensdag is veel belangrijker en dat wordt al moeilijk genoeg.

spartaan1996
Spartaantje
5 dagen geleden

Watt een paniek ineens weer omdat we naar een hele goed periode verliezen van de nummer 3. Tuurlijk was het niet goed maar dat direct roepen om aanvallers is ook onnodig. We scoren meer dan 11 andere ploegen

D
TvdP
Spartaantje
Je reactie op  spartaan1996
5 dagen geleden

De wedstrijd woensdag is belangrijker een 6 punten wedstrijd , dan winnen van zuid en verliezen woensdag.

flardinga
Spartaantje
5 dagen geleden

De Spartaspelers moeten zich woensdagavond in Sittard echt herstellen van een onwaardige vertoning tegen Feyenoord in een derby,hoop dat ze weer gaan doen wat ze wel degelijk kunnen,,goed voetballen combineren met het vechten voor elke meter grond,Vriends er weer bij?

D
Sunny
Spartaantje
5 dagen geleden

Het is, ook na gisteren, duidelijk dat Sparta naar beneden moet blijven kijken. Zeker nu alle clubs onder ons zich aan het versterken zijn. Sparta heeft nog minimaal 18 punten nodig om het vege lijf te redden. Dat kan natuurlijk met nog 19 wedstrijden, maar dan zullen ze toch meer moeten laten zien dan gisteren. Verdedigend zo nu en dan dramatisch, aanvallend volkomen kansloos. Die Marsman heeft geen enkele moeilijke bal gehad.
Ik blijf het zeggen. Sparta mist voorin creativiteit. Als Beugelsdijk als enige een keertje een paar man passeert geeft dit toch wel te denken.

D
lofer
Spartaantje
5 dagen geleden

Geen woorden aan vuil maken.? Waarom dan die grootspraak over het derby gevoel (Duarte) Je moet er altijd staan ITWM. Waarom is de wedstrijd tegen fortuna zeer belangrijk, en de “wedstrijd”tegen zuid niet dan? Volgens mij heeft fortuna UIT gewonnen van Herenveen! Volgens mij heeft sparta alle hoeken van het kasteel gezien thuis tegen Herenveen. M.a.w Fortuna uit is waarschijnlijk lastiger dan zuid thuis.

s1983
Spangenaar
Je reactie op  lofer
5 dagen geleden

We hebben Heerenveen getroffen in de periode dat ze in een flow zaten. Heerenveen is geen bijzondere ploeg en kan van iedereen winnen en verliezen. Best kans dat wij daar later dit jaar uit ook gewoon winnen.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  lofer
5 dagen geleden

Jij bent hier alleen als je negatief kan zijn, is me opgevallen.

Daarnaast kun je zo niet redeneren.
Twente won uit bij Ajax. Wij wonnen uit bij Twente met “speels gemak”, zonder Harroui zelfs.
Dus zijn we veel beter dan Ajax…?

Elke wedstrijd staat op zichzelf.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  lofer
5 dagen geleden

Als je Heerenveen niet goed kan schrijven kan je je toch weer beter met Dordrecht gaan bezighouden.

s1983
Spangenaar
5 dagen geleden

We hebben er niet door verloren, maar wat een verschil in niveau is Kuipers vergeleken bij Higler .

Door het pietluttig fluiten ontstaat er nooit een wedstrijd. Er kwam nooit tempo in de wedstrijd. Ook de willekeur met hands ( Willem 2 kreeg een pingel tegen voor vrijwel hetzelfde als bij ons, terwijl ook bij Janmaat hier niet voor gefloten werd) is stuitend.

Auassar krijgt een gele kaart voor niks terwijl Senesi in de eerste helft twee identieke overtredingen maakt in een halve minuut zonder kaart.

Het niveau van fluiten was erg bedroevend en zorgde er mede voor dat het de derby een aanfluiting was.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  s1983
5 dagen geleden

Alles draait om Higler als die fluit. Die staat daar alleen maar voor Higler en niemand anders. Vreselijke fluitert.

s1983
Spangenaar
Je reactie op  Jaap
5 dagen geleden

Het is samen met die kale de slechtste scheidsrechter van Nederland, met Manschot daar vlak achter.

Ad_interim
Spartaantje
Je reactie op  s1983
5 dagen geleden

Higler, ach man wat heb ik een hekel aan die gozer.

Heel zijn uitstraling en manier van communiceren met spelers/ trainers.

je zag ook toen volgens mijn Auassar om een kaart vroeg van Senesi hij dan heel schijnheilig zijn hand om zijn schouder legt en het eventjes uitlegt hoor: Vreselijke kwal!

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Ad_interim
5 dagen geleden

Waarschijnlijk heeft hij helemaal geen jeugd gehad
De man mist totale communicatie
Al vanaf het begin dat hij ging fluiten

Servaas Smit
Spartaantje
5 dagen geleden

Gut gut gut, wat een negatieve toon in dit stuk.
Dat Beugelsdijk een mindere CV is dan Vriends is een logische conclusie, maar als je reëel bent dan moet je concluderen dat hij die Pratto redelijk onder controle had (2 kansen gezien van hem waarbij de rest van de verdediging ook niet goed er uit zag).

Dat Abels en Auassar gewisseld worden is logisch met een gele kaart op zak. Die heb je beiden gewoon nodig de komende wedstrijden.
Dan maar de reserves erin.

Dat de voorwaartsen niets gescoord hebben, dat is dan te danken aan de verdedigers van de tegenstander.

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Servaas Smit
5 dagen geleden

Pratto had eigenlijk op 2 doelpunten moeten staan. Het is niet aan Beugelsdijk te danken dat dit niet is gebeurd, maar aan de onkunde van Pratto (onkunde dan vooral gericht op die kans voor open doel).

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  Houten Klaas
5 dagen geleden

was ook nog buitenspel….

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
5 dagen geleden

Die hij via de paal naast schoot was zeker buitenspel. Die andere niet.

D
Pascal
Spartaantje
5 dagen geleden

VAR maakt meer kapot dan een Spartaan lief is volgens mij…
Bepaald wel al heel snel hoe de wedstrijd gespeeld dient te worden in negatief geval voor Sparta.
Hoe er bij de 0-2 verdedigd wordt en met name qua opbouw… Gewoon slecht.
Terecht verloren, maar 0-2 is geflateerd.

Woensdag winnen, anders zijn we weer terug bij af!
Daarna PSV en FC Utrecht. Die zie ik ons ook niet even 1, 2, 3… winnen.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Pascal
5 dagen geleden

Zal niet meevallen een woensdag, want zo slecht is Fortuna niet.Tuurlijk had Senesi een gele kaart moeten hebben.Maar het begon bij Harroui en vooral Fortes had op moeten letten.

steef
Spartaantje
Je reactie op  Pascal
5 dagen geleden

Dat woensdag winnen met deze instelling denk ik niet. Deze vertoning verdiendehet woord wedstrijd niet,vanaf het begin geen overtuiging dus opladen aub anders verspeel je de marge die opgebouwd is.Dit Sparta kan alleen winnen door werken en niet zo als roadrunner Engels ( kip z kop ) geloop.

Dennis van Ha
Spartaantje
5 dagen geleden

Gaat het wel goed met onze keepers trainer? Iedere keeper de laatste jaren en zelfs een Okoye van bijna 3 meter lang durft geen bal klem te pakken, zelfs niet in zijn eigen 5 meter bij een corner.

D
Vak13
Spartaantje
Je reactie op  Dennis van Ha
5 dagen geleden

Als je met 2 handen kunt stompen zou je ook kunnen vangen/plukken lijkt me… Maar dat zie ik ook bij andere keepers. Er is ook geen keeper in de eredivisie die dat nog durft/kan. Keepers moeten zonodig kunnen meevoetballen, maar laat ze eerst maar eens gaan ballenvangen.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  Dennis van Ha
5 dagen geleden

Al 10 jaar (!) dezelfde met het bekende resultaat. Al lang over de datum. Hoogste tijd voor iets anders (beters)…

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  De Titanic....
5 dagen geleden

ed de Goey

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Dennis van Ha
5 dagen geleden

Dennis daar wordt al tig keren over gesproken en geschreven .
Maar niemand op spangen geeft daar antwoord op.
Je houdt altijd bij vrienden de hand boven zijn hoofd .
Denk dat de Henkjes dat bij deze keepers trainer ook doet .

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  nicopijpers
5 dagen geleden

De zijn suportes die wel klagen maar niet er over durven klagen .
En daarom doen ze het zo .👎

Laatste wijziging 5 dagen geleden door nicopijpers
D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  Dennis van Ha
5 dagen geleden

Inderdaad opvallend dat bij ons al jaren geen enkele keeper beter wordt; integendeel.

D
Dr. Clavan
Spangenaar
Je reactie op  Sparta Viking
5 dagen geleden

Het ‘probleem’ daarvan is bij een aantal hier ook al enkele jaren bekend toch…? 😉

Ad_interim
Spartaantje
5 dagen geleden

Terechte nederlaag!

Feyenoord had qua kansjes al op 0-2 kunnen staan toen Sparta wat mogelijkheden kreeg.
Maar de scherpte en durf ontbraken helaas!

kan ook met Feyenoord te maken hebben, maar waar ik vooral van baal is dat ik geen echte strijd heb gezien…
zeker nadat o.a. Duarte en de ass. trainer De Nooijer mooie teksten de wereld in brachten (Dat moet je nooit doen, laat ze maar lekker denken dat wij het niet belangrijk vinden en er dan op zondag middag ouderwets opklappen!)
verwacht je een ongekend gretig Sparta.

Maar helaas, ik heb geen opstootje of ouderwetse overtreding gezien.. kom op man: mes tussen de tanden, bloed aan de paal!

Voetballend zijn deze Derby’s vaak niet hoogstaand, maar zorg dat je op zn minst gas geeft! naar mijn idee echt te weinig gedaan ondanks dat Fraser met zijn wissels het echt wel geprobeerd heeft.

Nu Fortuna uit, die zitten ook in een aardige flow nadat Hofland weg is..

We moeten echt een beetje op gaan passen, want alles onderin pakt punten
voor je het weet sta je weer 15e en komt er een andere druk bij kijken.

GAS der op en 3 punten.

Oja, zet Mijnans er maar gewoon in! Daar vind ik het minder erg van als die een wedstrijdje minder speelt dan die Burgah

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Ad_interim
5 dagen geleden

Burger draait steeds de verkeerde kant op en Mijnans heeft een klik met Harroui die Burger niet heeft in het veld.Terechte wissels Deroy en Burger. Misschien is Burrger nog te veel Feyenorder.

D
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
5 dagen geleden

Die Geertruida West…. die heeft toch ook bij ons gespeeld?

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Semper
5 dagen geleden

Ja 3 jaar lang Ton seizoen 2009/10 2010/11 en 2011/12
Was 9 ,10 en 11 jaar oud.

Laatste wijziging 5 dagen geleden door rotterdam[west]
D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
5 dagen geleden

Hij moet bij Bradley v/d Hoeven en keeper Jomar Gomes in het team hebben gezeten vroeger.

D
Pascal
Spartaantje
Je reactie op  Ad_interim
5 dagen geleden

Dat kaatste over Burger heb ik dus ook.
Van mij mocht hij op de fiets achter de spelersbus van Feyenoord aanfietsen!

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Pascal
5 dagen geleden

Ja op een driewieler. haha

Henry
Spartaantje
5 dagen geleden

Betreft de voorvallen aangaande SPANDOEKEN van de tegenpartij
Alsmede de uitglijder van Poldervaart en er zijn nog wel wat
andere irritaties te melden : DROOMPARKEN
Zitten ze slapen die bevoegd zijn met de Handhaving van Het Kasteel

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
5 dagen geleden

Verdiende nederlaag. Feyenoord was beter. Zuid creëerde een handvol grote kansen. Wij waren een handvol keren dreigend, maar speelden het niet goed uit.

Met name in de eerste helft legde ons middenveld het af tegen dat van Feyenoord. Waardoor ook onze aanval geen enkele vuist kon maken. Na rust ging dat iets beter. Maar over all was het te weinig.

Ben het oneens met de kritiek op Beugelsdijk in het verslag. Ben voorstander van het duo Vriends – Heylen, maar Tommie speelde goed. Prima dat we zo’n jongen erbij hebben.

En noem mij maar gek, maar ik hoop dat Gravenberch blijft. Prima om Denzell – als het niet loopt en je wat wil forceren – in de laatste 20-25 minuten in te brengen. Brengt wel iets te weeg.

Natuurlijk hoop je op meer in de derby, maar lig van deze nederlaag niet wakker. Als wij niet top zijn kom je tegen een topploeg tekort. Kan gebeuren. Op naar Sittard. Daar liggen meer kansen. Nog vijf wedstrijden in januari. Zitten een paar pittige potjes bij. Als we daar (minstens) vijf punten uit halen blijven we lekker bezig.

Laatste wijziging 5 dagen geleden door thevoicevanzelzate
Henry
Spartaantje
Je reactie op  thevoicevanzelzate
5 dagen geleden

‘Verdiende’ nederlaag wat een nitwit

D
Hans E
Gladiator
5 dagen geleden

Doodziek voel ik me!

Van de slappe instelling, waarmee we op het veld stonden.
Van de VAR.
Van Higler.
Van Burger.
Van de blessure van Vriends, die de laatste 1 1/2 bijna niets meer gemist had.
Van Fraser, die Mijnans passeerde voor een speler/supporter van zuid.

Van de terugval in voetbal.
Van de nederlaag!
En precies weer tegen zuid… Grr…!

Umer Shahid
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
5 dagen geleden

Ik zou eerder doodziek zijn over bijvoorbeeld psv uit waar sparta genoeg kansen kreeg met thy en Gravenberch dan de nederlaag van gisteren wat volkomen terecht was geen 1 echte kans gehad. Vergeet ook niet dat Feyenoord verslaan erg lastig is buiten die onterechte nederlaag tegen vitesse zijn ze een jaar ongeslagen geweest. Tegen fortuna moet je gewoon winnen wil je in het linkerrijtje blijven. Vergeet alleen niet dat fortuna onder hun nieuwe trainer nog niet verloren heeft.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hans E
5 dagen geleden

Is het je trouwens nog opgevallen dat Feyenoord in de tweede helft een spandoek had opgehangen bij de ingang van de Bosselaar.
Ik denk dat als Sparta zoiets in de Kuip had gedaan het gelijk weggehaald zou worden.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
5 dagen geleden

eerlijk gezegd, niet gezien.
Eens met je conclusie.
We zijn te lief en teveel vol ontzag.
Dat is nog het grootste verlies van vandaag.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hans E
5 dagen geleden

Kijk maar naar de samenvatting.
Het is een rood spandoek met Droomparken erop.
Is duidelijk te zien en goed leesbaar in de samenvatting als Gravenberch een corner krijgt.
Dat zijn kleine dingetjes waar je gelijk moet laten zien dat dat niet kan.
Was ook met Poldervaart tegen Groningen.
Dat moet je niet pikken.

Laatste wijziging 5 dagen geleden door Ruud
D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
5 dagen geleden

Ik zag het ook pas in de samenvatting. Ongelooflijk dat dat kan gebeuren. Helaas moeten we costateren dat Sparta in dit soort dingen heel amateuristisch is.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
5 dagen geleden

Hoe kunnen ze daar nou komen?
Dat kan alleen met hulp.
Dus een suppoost heeft iets ontvangen…?
Of Sparta heeft iets gekregen…
Hoe in godsnaam kan dat???
Wat denken ze wel, degenen die dit laten gebeuren?

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
5 dagen geleden

Of die regel waarin stond dat spelers na reis in Quarantaine moesten.
Ze hadden door moeten pakken.
We zijn te lief.
Daar krijg je geen respect voor.

D
RWGladiator
Gladiator
5 dagen geleden

Voorlopig Burger maar weer ff banken he.

En Kharchouch gaat het niet worden ben ik bang. De eredivisie is toch echt te hoog gegrepen voor hem.

Gravenberch kan ook niets forceren, dus die kan uitkijken naar een andere club wat mij betreft.

Nu doorselecteren en proberen om Buitink of Druijf aan te trekken.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
5 dagen geleden

Door selecteren wel ,maar of Buitink nu een oplossing is,dat geloof ik niet.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  RWGladiator
5 dagen geleden

Eens. Met name een kwaliteits injectie voorin is dringend nodig. Engels is het ook niet, hij werkt weliswaar heel hard maar is voetballend bijzonder matig….

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  De Titanic....
5 dagen geleden

Dat lag echt aan het middenveld tegen Feyenoord.Er was weinig voetballend vermogen. Er was geen steun voor de 2 spitsen,vooral Burger en Deroy lieten het afweten.

D
De Titanic....
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
5 dagen geleden

Gisteren was de invulling van het middenveld zeker het grote probleem. Maar ik bedoel eigenlijk dat we, gezien onze ambities, te weinig spitsen met voldoende kwaliteit hebben. Eigenlijk maar 1…

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Ik zag een interview van Burger bij Rijnmond.
Dat is echt een jongen die het erg vond dat ze verloren hadden. Die grijns op zijn was nog enger dan die grijns van Higler.
Stuur die vent gewoon terug als hij zo opzichtig verzaakt.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Ruud
D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
5 dagen geleden

Dat vind ik wel meevallen, Ruud. Ik ben zeker geen fan van hem, maar dit was een professioneel interview, waarin hij liet merken dat ie baalde van het verloop van de wedstrijd. Als er aan het eind dan een geintje gemaakt wordt over iets wat niet met de wedstrijd te maken heeft, mag hij daar best op ingaan. Spelers zijn ook mensen – passanten – en zeker geen supporters zoals wij, die hart voor de club hebben.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Waardeloos!
En wederom onbegrijpelijk waarom hij in de basis stond en Mijnans niet.
Op de bank met hem, zolang we andere keuzes hebben.

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Een uur voor de wedstrijd zag ik al dat er vandaag niets te halen was.
Aanpassen van je elftal aan de tegenstander ipv starten met je formatie die het de laatste weken zo goed deed.
Jammer dat ook fouten van de trainer meedogenloos worden afgestraft.
En Burger voorlopig weer lekker neerzetten waar hij hoort. Op de bank.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
5 dagen geleden

Het is typisch Sparta om net een beetje krediet op te hebben gebouwd en dan zo gigantisch te verzaken. Het is onnodig maar ze schijnen er op te kicken om dit te doen. Anders is het heel moeilijk te verklaren.

Erger dan de nederlaag is de slappe manier waarop en dat allerlei mensen het proberen goed te praten. Een thuiswedstrijd waarin je weinig weet uit te spelen is een wanprestatie. Ongeacht of je tegen FC Eindhoven speelt of tegen PSV. De beleving begint in je hoofd. Iemand die na een geleverde wanprestatie dommig staat te lachen voor een camera zal niets winnen. Daar zit de motivatie verkeerd.

Vandaag hoeven we het niet over die of die te hebben. Het hele elftal inclusief de trainer maakte er niets van. Dat zit in die koppen. Sparta speelde tegen een op zich zwakke tegenstander als Rob Jacobs die tegenover Rico Verhoeven staat.

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Op welke manier hebben we ons dan aangepast? We speelden met hetzelfde team als tegen Twente, alleen Harroui speelde voor Mijnans. Dan had je Harroui dus op de bank moeten zetten. Ik weet om eerlijk te zijn niet of dat het verschil zou hebben gemaakt.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

Theo, de keuze had moeten zijn: Harroui óf Burger.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Dikker
5 dagen geleden

Nee; Mijnans ipv Burger.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
5 dagen geleden

Nee. Dat joch van zuid is een verdedigende middenvelder. Mijnans is een creatieve, aanvallend ingestelde speler.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Cap
5 dagen geleden

ik heb beide veel zien voetballen in de jeugd en verschillen niet zo veel. Burger hebben ze pas de laatste 2 jaar meer verdedigend laten spelen op zuid.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Cap
5 dagen geleden

Juist daarom.

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
6 dagen geleden

Daar ben ik het misschien wel mee eens ja. Maar ik geloof werkelijk niet dat de uitslag dan anders zou zijn geweest. Vrijwel de hele tweede helft hebben we met Harroui/Mijnans gespeeld en geen kans gecreëerd.

D
rotterdam[west]
Spangenaar
Je reactie op  Theo1
5 dagen geleden

Sparta leverde geen strijd in de eerste helft. 2de helft een stuk beter. Maar aan de overwinning van zuid was niks af te dwingen,ja eigen schuld.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

Ik vond Sparta nadat Mijnans erin kwam wel degelijk beter voetballen.
Kregen geen 100% kansen maar dat kwam meer omdat Engels de mogelijkheden die er waren verprutste.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

Theo het ging weer helemaal knudde
Mede bepalend omdat de controle over de bal
gewoon super slecht is en was en bleef
Er was heel vroeger een trainer waar het Kampioenschap
van Nederland mee behaald werd zijn slogan was :
Controle Controle Controle
En nog wat anders ik heb geen enkel schot op het doel
of i.d. gezien : helemaal niets en waarom ?
Ze kunnen het gewoon niet

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Henry
6 dagen geleden

Twee weken geleden waren we volgens een aantal hier nog kandidaat voor Europees Voetbal. Omdat we tegen de ploegen onderin ( RKC, Emmen, WII, ADO) ineens punten haalden. Nu spelen we tegen de ploeg bovenin en ineens kunnen we niks meer. Denk toch echt dat de waarheid in het midden ligt.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Theo1
5 dagen geleden

Goeie Spartaan > Theo1

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

Je weet donders goed wat ik bedoel.
Burger stond er nu in voor Mijnans en niet Harroui voor Mijnans.
Omdat Harroui geblesseerd was mocht Burger op zijn plek spelen. Waarom nu ineens de revelatie van dit seizoen passeren ten koste van een Feyenoordhuurling, die vandaag ook nog eens bewees dat zijn hart op Zuid ligt. Je speelde nu zonder aanvallende middenvelder aan de rechterkant.
Burger liep ook nog eens iedereen in de weg op het middenveld.
Kijk ook eens naar zijn interview bij Rijnmond.
Echt iemand die het erg vindt dat ze verloren hebben hoor.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Ruud
D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Je refereert zelf aan de laatste succesvolle wedstrijden en die waren tegen Twente met een prima spelende Burger en Groningen die we verloren. Ik vond Burger ook geen succes vandaag maar mij maak je niet wijs dat we met Mijnans er bij wel een resultaat hadden behaald; ik heb hem nauwelijks gezien in de tweede helft. Ik zag Auassar trouwens ook lachen bij zijn interview op ESPN.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

De laatste wedstrijden waarin Sparta goed speelde waren tegen RKC, Willem II, Groningen, ADO en Twente.
Burger verving Harroui redelijk tegen Twente omdat hij toen verdedigend moest spelen op de plek van Harroui.
Nu miste je gewoon de aanvallende intenties die Mijnans wel heeft.
Heb jij Burger vandaag iets goed zien doen ?
Leverde iedere bal in bij Feyenoord en verloor al zijn duels.
Werd ook volkomen terecht gewisseld.
Maar het probleem was vooral dat je aanvallend machteloos was omdat het één keer raken en het positiespel er niet was omdat het niet goed stond op het middenveld.
Harroui kwam in de eerste helft ook niet aan voetballen toe omdat Burger constant een storende factor was.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Mijnans is idd aanvallender gericht.
Dat is zijn kracht, daarnaast maakt hij verdedigend, het iedereen echt lastig.
Dit ipv het “plichtmatig meelopen” van Burger.

Harroui was na zijn zoveelste val op zijn schouder, volledig zijn vertrouwen kwijt.
Ging geen duel meer aan, werd voorzichtig en dat is de zoveelste keer, nadat hij weer eens “verkeerd valt”.
Elke val is bij hem einde wedstrijd, lijkt het wel.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

Dat lachen zegt me niets.
Alleen supporters zijn doodziek van verlies.
Overigens ik niet van deze hoor, volkomen terecht.

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
6 dagen geleden

Helemaal eens

D
Sparta kaatsheuvel
Spartaantje
6 dagen geleden

Het zal woensdag met meer strijd gevoetbald moeten worden anders kan je het wel vergeten!!!

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Sparta kaatsheuvel
6 dagen geleden

Bij gelijkspel of winst vreet ik mijn pet op

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Henry
5 dagen geleden

Jij weer marsol.
Neem maar een sparrips

Laatste wijziging 5 dagen geleden door nicopijpers
D
ton
6 dagen geleden

Typerend voor vandaag, Okoye vraagt of ie mee mag bij de laatste corner, angsthaas Fräser schudt van nee…uiteindelijk schiet Okoye de bal naar Fortes bij de eigen 16, ipv wachten dat iedereen naar voren is om.een laatste lange bal te kunnen proberen. Dat krijg je als je als trainer angstig coacht.

D
Allez OM
Spangenaar
6 dagen geleden

Ik snap dat HF Mijnans wat rust geeft, scherpte is er de afgelopen weken bij hem beetje vanaf, 3ven gas terug nemen om daarna weer te knallen. Woensdag een in grote vorm verkerend fortuna deze pot in feite belangrijker

D
HansG
Spangenaar
6 dagen geleden

Dit is genieten van goed voetbal tussen Ajax en PSV. Daar vallen Feijenoord en AZ dit weekend bij in het niet.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  HansG
6 dagen geleden

Volkomen gelijk wat Tobbers die van Zuid

D
Hans E
Gladiator
6 dagen geleden

We waren gewoon slecht.
Nog slechter dan een matig zuid.
En ook geen goede wedstrijdinstelling.
Jammer.

Feit blijft wel dat t gewoon een buitenspeldoelpunt was, wat altijd afgekeurd wordt, omdat die uit de jeugd gestolen speler, voordeel haalt uit zijn eerdere buitenspelsituatie.
Behalve door de VAR bij ons, tegen zuid.

Was overduidelijk buitenspel.
Die handbal in het strafschopgebied van zuid, de 2e helft, was de bovenarms idd langs het lichaam.
Maar de onderarm, waar de bal tegen gaat, absoluut niet.
Maar Higler was duidelijk, hij wilde niet eens kijken.

Anders eindigt deze zeer slechte wedstrijd gewoon in 0-0.
Maar dit wisten we van tevoren al, toen we hoorden dat de wedstrijd onder leiding van Higler stond.

Van Fraser valt me 2 dingen tegen;
1) dat de spelers met zo een matige instelling en inzet op het veld stonden.
2) dat Mijnans gepasseerd werd ten faveure van een zuidspeler, die ook liet zien dat hij vele malen zwakker is.
Mijnans die nooit echt verzaakt heeft.
Onbegrijpelijk.

Nu aub doorschakelen en tegen Fortuna weer normaal doen en met de juiste instelling gaan voor de overwinning!

D
Afdeling Schiphol
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
5 dagen geleden

Helemaal eens over de instelling, had vanochtend dan even op tijd naar Zuid gebeld om de wedstrijd op papier af te doen …

D
Houten Klaas
Gladiator
6 dagen geleden

Vond het maar een slechte wedstrijd. Veel Sparta spelers die hun niveau niet haalde of lieten zien waarom zij tot nu toe maar (relatief) weinig minuten hebben gemaakt.
Beugelsdijk is echt een behoorlijke verzwakking tov Vriends. Opbouwend nog minder en in de directe duels veels te lomp en onbehouwen. Wel een notitie van zijn geweldige actie als rechtsbuiten in de tweede helft, die eerste actie was echt grandioos. Jammer dat hij niet/nauwelijks werd geraakt anders had die nog een strafschop voor je versierd ook.
Daarnaast pakte Burger op flank positie slecht uit. Wanneer je met Burger wilt spelen zal dit op de positie van Auassar/Harroui moeten zijn, daar vind ik hem namelijk wel sterk.
Engels werkte hard, maar is wel kampioen buitenspel staan.
Het was gewoon te soft en te weinig vandaag.

Ik hoop dat we tegen Fortuna ‘gewoon’ weer met de vaste 11 kunnen spelen:

Okoye
Abels – Vriends – Heylen – Pinto
Auassar – Harroui
Mijnans – Smeets – Duarte
Thy

Genoeg opties dan achter de hand om bij te schaven tijdens de wedstrijd of bij pijntjes, maar dit moet (mits fit) wel je uitgangspositie zijn voor de komende weken. Dan gaan we gewoon punten pakken.

Forza Sparta!

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
6 dagen geleden

Heb jij zicht op de blessure van Vriends dan?
Want tegen zuid ernaast houden, maar paar dagen later gewoon verwachten tegen Fortuna?
Waar baseer je dat op?

D
Houten Klaas
Gladiator
Je reactie op  Hans E
6 dagen geleden

Zover ik weet gaat het om een vrij lichte spierblessure en is de kans aanwezig dat hij woensdag wel fit is. Informatie komt uit de privé sferen.
Uiteraard geen garanties, spierblessures kunnen verraderlijk zijn.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Houten Klaas
6 dagen geleden

Ik help het hopen.

D
Nico
Spangenaar
6 dagen geleden

Vandaag terecht verloren.
Zuid is gewoon een maatje te groot voor ons.
vergeet ook niet dat Zuid echt een moeilijke club is om te verslaan, hoeveel competitiewedstrijden zijn ze zonder nederlaag geweest?
natuurlijk ben ik ook teleurgesteld, maar ga het elftal en de trainer niet bekritiseren. Voor ons niveau ging het vandaag echt te snel.
we hebben als elftal terecht verloren, net zoals je als elftal met z’n allen wint.
op naar woensdag, dat is een wedstrijd waar je punten kunt en moet pakken.
als je wint heb je vrienden, maar verliezen hoort ook bij voetbal.
Sparta gaat echt niet degraderen en zal naar mijn mening top rechter rijtje eindigen in de competitie.

D
Ron Essen
Spangenaar
Je reactie op  Nico
5 dagen geleden

Eens Nico. We zaten behoorlijk onder ons niveau van voor de winterstop had die lijn voortgezet geworden hadden we minimaal een punt gepakt. Voor de winterstop waren de positieve reacties hier enorm. Nu na 1 tegenvallende wedstrijd worden de kettinzagen gelijk gebruikt en spelers die eerst werden geprezen met de grond gelijk gemaakt.
Zoals mijn goede vriend King zegt iedereen (haast) hier lult onzin.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ron Essen
5 dagen geleden

Een duimpje omhoog voor je

D
Spangenaar
6 dagen geleden

Perfect verslag.
Het aan de kant houden van Mijnans vond ik weer een typische Fraser actie. Snap er geen pepernoot van. Heeft Mijnans de afgelopen weken niet goed getraind of zo?
Die jongen deed het toch prima de laatste weken?
Waarom dan zo’n jongen kort houden?

Duarte kon z’n mooie woorden vooraf ook niet waarmaken. Was onzichtbaar.
Teveel mensen die normaal gesproken ‘dragend’ zijn hadden hun dag niet.
Thy, Auassar, de afwezigheid van Bart Vriends deed zich ook gevoelen.
Daarbij vond ik met name Fer een sterke wedstrijd spelen.
Fyenoord is niet groots maar wel oerdegelijk.
Aan onze kant vond ik Pinto de enige die een beetje z’n nivo haalde.
Voor de rest was het niet veel.
Streep eronder en woensdag weer vol aan de bak.
Hopen dat we weer beter voor de dag komen.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Semper
6 dagen geleden

Ik krijg het haast niet uit mijn strot:
Zuid was vandaag gewoon een maatje te groot voor ons. Zuid is oerdegelijk en moeilijk te bespelen.
had vandaag graag gewonnen, maar dat zat er totaal niet in.
maar dat is voetbal hè?

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Nico
6 dagen geleden

Zuid is bagger

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Semper
6 dagen geleden

Helemaal eens Semper maar ik denk ook dat ze niet beter konde .
Wat voor opdracht had Fraser ze mee gegeven .

D
Md55jSpartaan
Spartaantje
6 dagen geleden

Ik kijk toch alweer uit naar Corremans. Okoye valt me een beetje tegen de laatste paar wedstrijden. Pakt geen punten.

D
Theo1
Spartaantje
6 dagen geleden

Tsja, ineens is alles weer negatief en speel je degradatie. Ik heb het vooraf gezegd, we onderschatten de club van Zuid. Ze spelen niet geweldig maar verliezen zelden en doen gewoon mee om het kampioenschap. In alle opzichten meer kwaliteit in huis dan wij. Als ze een slechte daghebben en wij een elektrische goede, dan maak je een kans. Was geen van beide het geval dus dan ben je klaar. Woensdag hopelijk beter.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Theo1
5 dagen geleden

Zuid is net als Sparta een k*t ploeg om tegen te spelen alleen heeft Zuid betere spelers en dus betere resultaten.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  Theo1
6 dagen geleden

Ga je mond spoelen Theo1

D
King P88gba
Gladiator
6 dagen geleden

Helaas staan we weer met beide beentjes op de grond. Voor nagenoeg al onze spelers ging het vandaag een tempo te hoog. Dat is geen schande en de keiharde realiteit. Ligt wat mij betreft niet aan de opstelling of de tactiek. Doordat het te snel gaat kom je niet in de duels. Dat zag je vooral in de eerste helft. In de tweede helft voetbal je iets beter. Krijg je de bal maar mis je de kwaliteit om echt kansen te krijgen. Engels maar dat duurde veel te lang. Op naar woensdag en realistisch blijven. Weg blijven onderin en vooral niet denken aan Europees voetbal.

nicopijpers
Spartaantje
6 dagen geleden

Iedereen doet zijn zegje over de wedstrijd is normaal ,die vond het goed en een ander vond het slecht .
Nou ik vond het een slechte bedoeling van Sparta.s zijde .
Hoe het kan weet ik ook niet we spelen toch wel eens meer zo vroeg ,
We spelen een wedstrijd staan 4-0 achter de tweede helft spelen 4-4 met knokken in de wedstrijd .
Nu staan we in de 14eminuut 1-0 achter
Tegen een ploeg die niet beter kon en wij te slap in gesteld om het gelijk te trekken , dan krijg je ook nog de laatste 2min de 0-2 tegen toen was ik er persoonlijk er helemaal klaar mee .
Maar een derby nee dat was het niet voor al van Sparta.s zijde .
Maar weer snel vergeten en op naar Fortuna.

Laatste wijziging 6 dagen geleden door nicopijpers
D
Md55jSpartaan
Spartaantje
6 dagen geleden

Als Okoye die bal gewoon vangt, wat logisch zou zijn ipv stompen wordt het geen hoekschop en op dat moment niet de aanleiding voor het doelpunt. Overigens was Sparta onmachtig. Geen kans gecreëerd, heel matig.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Md55jSpartaan
6 dagen geleden

Heb ik iets gemist. Een doelpunt uit een hoekschop ?

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Md55jSpartaan
6 dagen geleden

Als de aftrap de andere kant op was gedaan, was het allemaal anders gelopen.

D
JB
Spangenaar
6 dagen geleden

De komende dagen zullen aantonen hoe ver deze selectie nu echt is. Er zijn twee opties. Of de spelers vinden dit net als een deel van de supporters normaal en verbinden geen consequenties aan deze wanprestatie. Of de spelers beseffen dat dit zo niet kan en laten tegen Fortuna zien wel degelijk te kunnen voetballen. Laat in Sittard maar zien wat je wil. Winst daar betekent dat Sparta in het veilige middenveld blijft terwijl een tweede wanprestatie op rij waarschijnlijk het begin wordt van een slechte serie. Met de instelling van vandaag ga je ook tegen Den Haag, Emmen of RKC geen punten halen.

D
Rood en wit
Je reactie op  JB
6 dagen geleden

Helemaal mee eens ! je staat dicht bij plek 8 maar mocht sparta verliezen woensdag is de 16e plek ook niet eens zo heel ver weg. Sparta kan nog lang niet vrij uit !

s1983
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
5 dagen geleden

9 punten voorsprong en daar zitten 7 teams tussen. Wiskundig dus onmogelijk om op korte termijn in de problemen te komen.

D
Jan
Gladiator
6 dagen geleden

Woensdag wordt het ook een zware wedstrijd hopelijk spelen we dan gewoon weer met de basiself.

D
Ron Essen
Spangenaar
6 dagen geleden

We zaten niet op ons niveau, jammer. Woensdag dan maar weer.

D
Rood en wit
6 dagen geleden

De europese droom blijft in leven. Winnen in Sittard woensdag en je staat 8e. Beste doelsaldo van alle concurrenten voor die plek, ook gunstig.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rood en wit
6 dagen geleden

Als Fortuna woensdag wint gaan ze over Sparta heen dus die hebben een extra stimulans. Neemt niet weg dat Sparta gewoon deze uitwedstrijd zou moeten kunnen winnen.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Jan
6 dagen geleden

Gewoon??

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  HansG
6 dagen geleden

Ja als Sparta zijn normale niveau haalt dan winnen we gewoon.

D
Prins
Spangenaar
Je reactie op  Rood en wit
6 dagen geleden

Dat is wel een enorme “als”.
Dan moet het meer zoals tegen Twente en minder zoals vandaag.

D
Kevin Hoenderdaal
Spartaantje
6 dagen geleden

Wat veel mensen misschien al hebben aangeven hier op itwm zonder alle reacties gelezen te hebben.

Sparta mist diepgang voorin en zeker in de spits. Het zijn allemaal dezelfde types die we hebben lang en sterk en balvast. Maar geen 1 heeft echt diepgang of snelheid waarmee je is wat achter de linies kan kruipen. Nu wissel je en komt er alleen een verse kracht in maar totaal geen ander type. Dus als Sparta daar nog iemand kan vinden zou dat prettig zijn.

D
Steekpas
Spartaantje
Je reactie op  Kevin Hoenderdaal
6 dagen geleden

Zou Engels hebben moeten zijn…

D
Fan
Spangenaar
6 dagen geleden

Vergeet die boeren – op naar Fortuna

D
sparta vlaardingen
Spangenaar
6 dagen geleden

Smeets viel in alsof hij gisteren was wezen stappen… Reda kharchouch stel ik voor zijn naam te veranderen naar Reda Slowmotion was hij traag zeg pff.. Burger had duidelijk instructies van zuid gehad om niet zijn best te doen…
Snel vergeten en op naar de volgende pot!

s1983
Spangenaar
Je reactie op  sparta vlaardingen
5 dagen geleden

Opvallend dat de objectieve analisten van ESPN hem juist goed vinden en letterlijk zeggen dat er altijd iets gebeurd als hij in de ploeg komt

D
Sparta Viking
Spartaantje
Je reactie op  sparta vlaardingen
6 dagen geleden

Kharchouch komt tekort. Prima gozer maar met een jaartje KKD in de benen is deze stap gewoon te groot. Veel te trage handelingssnelheid. Als Emegha weer fit is dan hem graag weer een kans geven.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Sparta Viking
6 dagen geleden

Kharchouch viel geeneens zo slecht in en Emegha heeft helaas ook nog niets laten zien dus ik weet niet waarom je hem liever wil zien.

D
Cap
Spangenaar
6 dagen geleden

Jammer dat Mijnans niet mocht starten. Dat scheelt een hoop creativiteit. Fraser gokte blijkbaar op het indutten van zuid om in de tweede helft stiekem een puntje te pakken. Het heilige vuur ontbrak echter. In dit soort wedstrijden wordt ons publiek node gemist. Wij hadden wellicht nog een boost kunnen geven aan ons team.

Niet te lang bij stilstaan. Woensdag knallen!

P.S. Die kaart van Adil was heel nuttig.
En Sander is een stuk knapper.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Cap
6 dagen geleden

Die gele kaart sloeg nergens op.
Als je het vergelijkt met Senesi de eerste helft, 2x achter elkaar notabene, echt belachelijk..
Senesi kreeg niets…

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Hans E
6 dagen geleden

Senesi had natuurlijk ook een kaart moeten krijgen. Adil zorgde ervoor dat een counter onderbroken werd.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Cap
6 dagen geleden

Ja, en Senesi deed ook de counter eruit halen.
Maar ja, de grote Higlershow hé?

D
HansG
Spangenaar
6 dagen geleden

0-2 Foruna S pfffff

D
Rood en wit
Je reactie op  HansG
6 dagen geleden

goed resultaat inderdaad

SR1960
Spartaantje
Je reactie op  HansG
6 dagen geleden

0-3

D
ton
6 dagen geleden

Nou door Smeets en Mijnans te banken haalde je de hele diepgang eruit en sta je 20 meter te ver naar achteren, waardoor Thy en Deroy volledig onbereikbaar waren. Tweede helft stonden we 25 meter naar voren, alleen Engels is natuurlijk een armzalige voetballer die geen duel wint en niet met de rug naar de goal kan spelen en die stelde hij op, waardoor Deroy weer achter zijn man moest aanlopen. Begin met Smeets en Mijnans, waardoor Deroy op 11 had kunnen spelen en Thy en Harraoui veel meer driehoekjes hadden kunnen maken. Ergo…Fräser was bang voor feijenoord, wat gewoon zijn standaard spel speelde. De zwakte bij Zuid ligt in de ruimte achter Fer en daar had Smeets moeten spelen…wederom gemiste kans! Je wint zelden door de keuzes van de trainer.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  ton
6 dagen geleden

Zo, je hebt na een “kauwende” Thy, een nieuw slachtoffer gevonden. Dat is duidelijk.
Succes met je hetze tegen Engels.
Na Thy en Corona, je volgende obsessie?

D
Dikker
Gladiator
6 dagen geleden

Ik dacht vooraf dat de keuze Burger of Harroui zou zijn.
Ik begreep niet dat beiden speelden (en dus ten koste van Mijnans ging).
Dat begrijp ik achteraf nog steeds niet.

D
Ruud
Gladiator
6 dagen geleden

Vandaag verlies je gewoon terecht van een matig Feyenoord.
Het is niet anders.
En nu tegen Fortuna weer in de normale opstelling zorgen dat we de goede lijn weer oppakken.

D
PKHVH
Spangenaar
6 dagen geleden

Vriends is beter dan Beugelsdijk, maar zo slecht als hierboven wordt gesuggereerd, deed hij het niet.

Henry
Spartaantje
Je reactie op  PKHVH
6 dagen geleden

Nou nou dat is niet bepaald hoe het echt was
Hij is veel te gedoseerd bezig mede het team > no points
Zo echt sterk waren ze niet dat Feyenoord
Echter de momenten van scoren vul het maar in
En dan die 2-0 was een grote BLAMAGE althans dat is mijn mening

D
PKHVH
Spangenaar
Je reactie op  Henry
6 dagen geleden

Ik had het alleen over Beugelsdijk. Jouw reactie begrijp ik niet helemaal.

D
ton
Je reactie op  PKHVH
6 dagen geleden

Nee vond ik ook niet correct. Op middenveld verlies je de pot namelijk.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  PKHVH
6 dagen geleden

Natuurlijk lag het niet aan Beugelsdijk dat je verliest.
Je verloor, zeker de 1e helft, de slag op het middenveld.

D
The Dude
Spartaantje
6 dagen geleden

Niet best inderdaad, maar ik vond niet dat de Spartanen te slap waren. Die boeren waren het effe beter en zijn er vooral goed in om je het voetballen moeilijk te maken (kwa voetbal stellen ze zelf echt niet veel voor) Dan lijkt er al al snel uit alsof het aan de inzet ligt.
Dat Zuid is wel 6x zo groot kwa omzet of zo, en tot de laatste minuut zat een gelijkspel er in, dus zo vreselijk was het niet.
Woensdag mogen we het al weer goedmaken, en dat gaat lukken ook.
En ik mag lije dat Ajax over die boeren heen walst zondag.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  The Dude
6 dagen geleden

Sparta was niet opgewassen tegen de hechte Feijenoord defensie. Nu maar hopen dat Sparta niet inelkaalploft en de uitslagen van de concurrenten vanmiddag gunstig zijn.

D
Marcel van A
Spartaantje
6 dagen geleden

Slappe hap. Kharchouch is wat mij betreft afgetest. Gravenbergh brengt dan nog meer.

D
appie ossie
Spangenaar
6 dagen geleden

Tsja Burger valt tegen …..

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
6 dagen geleden

Ja dat vond ik ook. Met Duarte de minste spelers.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
6 dagen geleden

Is niet voor niets verhuurd door Feyenoord.
Komt gewoon tekort.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Nou hij kan natuurlijk veel beter; maar vanmiddag was het knudde met hem.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  HansG
6 dagen geleden

Ik betwijfel of hij echt veel beter kan.
Komt handelingssnelheid tekort. Mist snelheid en duelkracht.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
6 dagen geleden

Vandaag was hij waardeloos.
Mijnans had daar ook gewoon moeten staan!

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Hans E
6 dagen geleden

Die heeft anders ook he-le-maal niets gebracht in dat laatste halfuur.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

Ons hele team is aan de hand van Mijnans opgekrabbeld na een slechte start dit seizoen.
Alle automatismes van de goede serie waren vandaag geen moment aanwezig.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Hans E
6 dagen geleden

Engels voor Smeets is ook geen verbetering.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Smeets vond ik best aardig invallen.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  appie ossie
6 dagen geleden

Ligt natuurlijk allemaal aan hem…

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

gelul

D
Hans E
Gladiator
6 dagen geleden

Wat een dramatische instelling en dan ook nog verliezen door een foutieve arbitrale beslissing.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Hans E
6 dagen geleden

De eerste goal was gewoon rechtmatig hoor.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

Is dat geen buitenspel dan? Die gozer die scoort haalt toch voordeel uit zijn buitenspel positie?

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Met de ‘nieuwe’ regels, die een jaar of twee (of een?) geleden zijn ingevoerd, was het echt géén buitenspel.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Cap
6 dagen geleden

Met de nieuwe regels was die handsbal van Geertuida ook een pingel.
Maar je verliest vandaag niet van Higler hoe irritant hij ook floot. Senesi maakte tweemaal een zelfde overtreding waar Abels en Auassar geel voor kregen.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Eens met dat laatste. Was diep geel van Senesi.

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Vind ik ook hoor.

D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Was inderdaad buitenspel. Maar daardoor verlies je vandaag niet.
Geertruida maakte in de tweede helft ook heel duidelijk hands.
Higler had hem waarschijnlijk aan de andere kant wel op de stip gelegd maar daar zullen we mee moeten dealen.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Ik zeg ook niet dat je daardoor verliest. Het was gewoonweg geen wedstrijd, doordat Sparta de messen niet geslepen had.

en ik vond mijn grote vriend Abels er ook 2x bijzonder zwak uitzien. Maar hij was zeker niet de enige

beetje geschrokken van mijn cluppie vandaag

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Peter Bonnier
D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Wat heeft Abels vandaag verkeerd gedaan dan ?
Speelde gewoon prima.

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
6 dagen geleden

Bij die goal is ie te laat, en bij die gele kaart dekt ie weer aan de verkeerde kant.

maar goed, dat doet ie eigenlijk altijd. Ik heb denk ik toch wat tegen hem. Ik vind het een parodie op een verdediger

Laatste wijziging 6 dagen geleden door Peter Bonnier
D
Ruud
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Ik denk dat doordat je wat tegen hem hebt niet realistisch bent.

D
TvdB
Spartaantje
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Bij de gele kaart komt Haps voor hem langs. Logisch dat je hem dan raakt op vollen snelheid.

flardinga
Spartaantje
6 dagen geleden

Feyenoord de terechte winnaar bij een onmachtig Sparta,geen echte winnaars heb ik gezien vandaag,vooral tegen Feyenoord is dat erg pijnlijk maar de waarheid!!!

D
Peter Bonnier
Spartaantje
6 dagen geleden

Lamlendigheid troef. Als je geen vuur, beleving en durf toont in een derby ben je bij voorbaat kansloos.

en dat waren we dus vandaag. Kansloos

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Zo is het en niet anders.

D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Kwam Sparta er aanvallend niet aan omdat de Spartaspelers te slap waren of kwam Sparta er niet aan omdat de tegenstander simpelweg te sterk was in de duels?

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

Beide

D
Peter Bonnier
Spartaantje
Je reactie op  vakkie20
6 dagen geleden

Volgens mij kwam Sparta nauwelijks in de duels.

We hadden mogelijkheden om over de vleugels door te komen, daar lag de ruimte.

maar als je dan geen enkele goede voorzet geeft, wordt het lastig.

ook geen enkel afstandschot gezien. Je verwacht een alles of niets offensief, maar dat bleef ook uit.

daar zal de verdediging van Feyenoord ook iets mee ge maken hebben uiteraard, maar ik kijk naar onze spelers.

geen enkele aanvaller bracht iets.

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  Peter Bonnier
6 dagen geleden

Na het inbrengen van Mijnans ging Sparta duidelijk forceren en druk proberen te zetten. Dat maakte het voor Zuid duidelijk wat lastiger maar ook niet meer dan dat. Tegelijk ontstond er veel ruimte voor de Zuid spelers en in de laatste minuut vlat de 2e dan ook.

D
Havenbaron
Spartaantje
6 dagen geleden

Slappe hap. Balen