De spanning is voelbaar. Vanavond is Sparta verzekerd van een plek in de eredivisie, of onze club is gedegradeerd. Winnen van Emmen, dat is waar het vandaag om draait. Waar je in het stadion ook zit of staat: ga achter de Spartaanse ploeg staan en laat je horen. Succes Spartanen!Sparta – Emmen, zondag 20 mei 2018, aanvang 14:30 uur. Higler fluit. Hij vervangt de geblesseerde Pol van Boekel. De Vries en Polman vlaggen. Vierde official is het heerschap Van de Graaf . Er is weer een videoscheidsrechter aanwezig. Het duel was zeer snel nadat de kaartverkoop startte al uitverkocht.


De stand van zaken (en het doel: winnen van Emmen)

Bij winst van Sparta blijft onze club in de eredivisie.

Wordt het 0-0, dan volgt een verlenging. Blijft het in de verlenging ook 0-0, dan volgen penalty’s.

Met ieder gelijkspel anders dan 0-0 is Sparta gedegradeerd. Ook als Emmen wint, is Sparta gedegradeerd.

Simpel samengevat: Sparta moet winnen!


Kom in rood-wit en laat je horen!

Het Kasteel zal deze middag rood-wit kleuren! Trek je Sparta-shirt, -shawl en/of -vlag uit de kast en steun onze club in de wedstrijd van het jaar! En geef de ploeg daarnaast ook van de eerste tot de laatste minuut de nodige ‘vocale support’!


Sparta

Voor de laatste keer dit seizoen, de waslijst van spelers die er niet bij zijn: Kramer (geschorst en vertrokken) Ahannach (beenbreuk), Goodwin (vertrokken), Chabot (geblesseerd), Huth (geblesseerd), Kortsmit (geblesseerd).
Nienhuis staat in het doel; Michael Fabrie is net als tegen Dordrecht de keeper op de bank.

Vriends keert van zijn schorsing terug en lijkt direct weer in de basis te kunnen starten. Als de welbekende schijn ons niet bedriegt kunnen Brogno en / of Van Moorsel ook weer eens op een basisplaats rekenen, wat ten koste zal gaan van Verhaar en / of Spierings. Advocaat wil de opstelling niet prijsgeven, maar de basisopstelling zal 2 tot 4 wijzigingen bevatten ten opzichte van Emmen-uit; ook Nelom is weer beschikbaar.


Vermoedelijke opstelling Sparta:
Nienhuis, Floranus, Fischer, Vriends, Nelom, Sanusi, Van Moorsel, Duarte, Mühren, Friday, BrognoFC Emmen

FC Emmen-trainer Dick Lukkien kan op Het Kasteel geen beroep doen op Stef Gronsveld. De verdediger kreeg afgelopen donderdag zijn tweede gele kaart en is daardoor geschorst. Waarschijnlijk wordt Keziah Veendorp zijn vervanger, maar ook Tim Siekman en Josimar Lima zouden opties kunnen zijn.
De andere 10 spelers die Lukkien in de basis op laat draven zijn dezelfde spelers als we ook in Emmen zagen. Dat betekent dat de ex-Spartanen Jeroen Veldmate en Youri Loen weer starten en dat die andere ex-Spartaan in dienst van Emmen -Mario Bilate- op de bank begint. Emmen speelt waarschijnlijk weer in een 4-4-2 opstelling.


Vermoedelijke opstelling FC Emmen:
Telgenkamp, Klok, Bijl, Veldmate, Bakker, Veendorp, Banninck, Chacon, Loen, Jansen, Peters


Nogmaals heel veel succes gewenst Spartanen! Come on Sparta!

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties