Podcast afleveringen over Sparta

Het duurt niet meer zo lang voordat de eerste Rotterdamse derby gespeeld zal worden. Op zondag 11 september a.s. zal de club van Rotterdam het op zuid op gaan nemen tegen de club waar wij Spartanen maar weinig mee hebben.

Dick voormekaar Podcast

Michel van Egmond en Martijn Krabbendam presenteren de veelbeluisterde Dick voormekaar podcast die over de arbeidersclub van de andere kant van de Maas gaat. Daar de eerste honderduizenden boekjes verkoopt die vooral heerlijk zijn weg te lezen op het strand of vooral op de WC, is de andere redacteur bij VI die wel eens aan mag schuiven als B-gast bij het goedlopende programma Vandaag Inside.

De podcast die al drie seizoenen bestaat trekt veel publiek en de heren Krabbendam en van Egmond stellen dat er veel Spartanen naar schijnen te luisteren. Wij hadden er echter nog nooit van gehoord, maar werden getriggerd door berichten op Social Media. Hierin werd gesteld dat Martijn Krabbendam iets onaardigs had gezegd over de supporters van onze club. Dus dan maar even luisteren hè. We herinneren ons namelijk nog de ontvallen Hans van Vliet en zijn band met de Sparta aanhang. Die was niet best. Je zou zeker niet nog een keer willen hebben dat Sparta-supporters, in deze tijden van polarisatie, tegenover journalisten komen te staan, die de club op zuid aanhangen.

Storm in een glas water

Wat zegt meneer Krabbendam dan helemaal? Welnu het volgende: “Je weet dat Sparta supporters eigenlijk Ajacieden zijn die te lui zijn om naar Amsterdam te rijen.” Tja, dat mag Krabbendam natuurlijk helemaal vinden. Net zoals wij vinden dat Krabbendam een B-journalist is. Maar goed, wat Krabbendam siert, en daar wordt op sociale media geen aandacht aangegeven, dat hij nog geen twee seconden later zijn uitspraak al weer terugneemt, nadat hij er achter kwam dat hij mogelijk een stadsgenoot van de techniek daarmee beledigd heeft. Al met al een storm in een glas water waaruit blijkt dat het vuurtje, dat je nodig hebt om een leuke derby te hebben, vanuit het kamp van zuid al lekker wordt opgestoken. Het zou zo maar eens kunnen, dat in de Sparta Podcast van Rijnmond, de heren van Os en Slotboom Krabbendam even een tegenstootje gaan geven. Het zou leuk zijn om op zo’n manier de gezonde rivaliteit erin te houden. Plaagstootjes moeten kunnen!

Luisteren naar het fragment?

Onderstaand de betreffende podcast waar Krabbendam stelt dat Sparta supporters luie ajacieden zijn. De podcats begint direct bij het betreffende fragment om je de rest van deze nietszeggende podcast te besparen. Gaat dit niet goed, ga dan naar minuut 09:45.

Abonneer
Abonneren op
38 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties