Sparta weet dat het de degradatie er niet mee ongedaan krijgt. Toch wil de club een open discussie gaan voeren met de KNVB over de video arbitrage waarbij Sparta in de twee play-off wedstrijden tegen FC Emmen zwaar benadeeld werd.

Zo vond Sparta’s Algemeen Directeur de uitleg van arbiter Higler na het thuisduel tegen FC Emmen nogal frustrerend omdat hij de regels niet juist hanteerde.

Er gaat vanuit Sparta een brief richting Zeist waar uitleg gevraagd zal worden hoe men de videoarbitrage in Nederland de komende tijd zal gaan invullen.

Wellicht goed voor het Nederlandse voetbal in zijn algemeen, maar wat zal Sparta’s belang hier in zijn? Dat kan Manfred Laros op dit moment niet zeggen…

De vraag is of Laros hierin verstandig handelt. De suggestie wordt namelijk op deze manier gewekt alsof Sparta maar altijd het braafste jongetje van de klas wil zijn en vluchtgedrag toont als het aankomt op vechten. Het niet eerder willen aanvechten van de schorsingen van Chabot en Kramer zijn ook zaken waar menig supporter zijn vraagtekens bij plaatste.

De verwachting is dan ook dat een deel van de supporters (gezien eerdere reacties op deze website) een discussie over video arbitrage, zonder dat hiermee het belang van Sparta gediend wordt, niet ziet zitten en Laros hier verder mee in supporterskringen onder druk zal komen te staan. Daarmee zou hij dan het voorbeeld volgen van voorzitter Westerhof die volop kritiek kreeg na zijn tv-interview, direct na de degradatie.

Wat vinden jullie? Is een open discussie over de video-arbitrage in Nederland wel of geen goede zaak en moet Sparta deze discussie gaan voeren of is dit zonde van alle energie? Of heb je een hele andere mening? Laat het ons weten, we zien jullie reacties graag tegemoet.

Bron: RTV Rijnmond

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties