Semper is in zijn vrije tijd ook vrijwilliger met een goedkeurend oog. Strakke broek, die staat je goed.

De lucht boven ons Kasteel had dezelfde kleur als het logo van onze prachtige sponsor Bict. Het is nu twee dagen na de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Afwezig waren door onbekende reden: Tommy Beugelsdijk, Adil Auassar en Mica Pinto.

De vaste watchers waren vandaag uiteraard aanwezig. Eén van hen vond dat het afstandsschot van Mats Seuntjens houdbaar was. “Maduka Okoye ging te laat naar de hoek, maar met zijn lengte had hij dit schot best mogen houden.” Ja Spartanen, de vaste watchers zijn altijd positief kritisch. Ook vonden sommigen de wissel Sven Mijnans eruit en Vito van Crooij op de plek van Mijnans onbegrijpelijk. “Vito zat totaal niet in de wedstrijd en was één van de mindere het liep goed af maar snappen doe ik het niet.”

En over de invalbeurt van Emanuel Emegha. “Hij hoort toch gewoon in de basis? Wat moet hij nog meer doen dan?” Weer een andere watcher die doorgaans iets bedachtzamer is. “Je moet dit soort jonge jongens rustig brengen en trouwens, ik vind Emegha beter als hij invalt. Nee hoor, Henk doet dat goed.” Nou u hoort het. Bent u het er mee eens?

Het gesprek ging al snel over de versoepelingen en men had twijfels of het stadion tegen FC Cambuur uitverkocht zal raken. “Nu heb je ook legio lege plekken in het stadion dus…Ik denk niet dat het vol komt.” De gesprekken langs de kant gingen ook over het feit dat we in de tweede helft minder gas gaven waardoor Fortuna terug in de wedstrijd kon komen. “We hielden het afjagen en druk zetten tegen Go Ahead Eagles twintig minuten vol en nu hielden we het één helft vol. Maar daarna was het toch weer ouderwets achterover leunen.

Als je het langer volhoudt wordt het 4-0, in plaats van dat het toch wéér billen knijpen werd. Iemand maakte ook nog een opmerking over het feit dat Henk Fräser zich nadrukkelijk met de arbitrage bemoeide en tekeer ging tegen de vierde man. “Ik zag hem op een gegeven moment ook op zijn nagels zitten te bijten bij 3-1 voor. Géén gezicht. Al helemaal niet voor het uithangbord van Oranje. Ze zetten tegenwoordig alles op camera.”

De kritische noot werd niet geschuwd. Gebeurde er verder nog iets? De bevallige cameravrouw. Daar schijnt ook iets mee te zijn. Details ontbreken. Wellicht kan hieronder een mooie beschrijving van het één en ander worden gedeeld. Dit was de enige openbare training van deze week; dus dat u het weet.

Vrijdag drie punten en nu de druk er wél langer ophouden. Hopelijk houden we dan de grip op de tegenstander ook gedurende de tweede helft. De enige weg is naar boven. Tot vrijdag iedereen.

Abonneer
Abonneren op
32 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties