We sprokkelden wat kleine berichtjes bij elkaar en vatten dit samen in een kort nieuws topic over de wedstrijd van a.s. zondag in de Euroborg tegen FC Groningen.


De wedstrijd die om 14:30 uur zal beginnen zal onder leiding staan van de arbiter die ook de promotiewedstrijd van Sparta in het vorig seizoen. Kevin Blom is de naam. Doorgaans niet echt op de hand van Sparta lijkt het, maar tijdens het wonder van Doetinchem deed hij ons niet veel kwaad. Hij zal geassisteerd gaan worden door van de Ven en Kleinjan. 4e official is het heerschap Gansner. De videoafdeling zal dit keer geleid worden door Teuben die geassisteerd wordt door Vlokhoven.

Over de VAR gesproken. Mocht het duo Teuben/Vlokhoven zich a.s. zondag laten gelden dan zal bij een beslissing van hen die doorslaggevend is dit op de videowall verschijnen. Vanaf dit weekend is dat namelijk verplicht bij clubs die een dergelijk scherm in hun stadion hebben hangen.

Dan nog even dit: Mocht je het gemist hebben? Dit voetbalweekend staat in het teken van de internationale “Coming Out Day”. Daarom dragen alle aanvoerders van de wedstrijden in de ere- en eerstedivisie een regenboog-aanvoerdersband. Daarnaast dragen coaches, scheidsrechters en de TV verslaggevers een speldje om te laten zien dat homofobie niet in stadions thuis hoort. Wie weet zien we nog regenboogvlaggen op de Noordtribune van FC Groningen en in het uitvak. Of is dat wishful thinking? We gaan het zondag zien.

Verder wordt vanuit Groningse supportershoek opgeroepen om in minuut 19 een staande ovatie te houden voor het boerenprotest waar ons land de afgelopen weken mee te maken kreeg. Het zal wel typisch iets Gronings zijn om de boeren te steunen. Moeten we sport, en met name voetbal, niet gewoon los zien van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en ons juist focussen op de 2 x 45 minuten die er toe doen?

Als laatste: Gelukkig zijn er na ons artikel van afgelopen week toch nog wat aanmeldingen binnengekomen die het uitvak iets voller zullen maken. De laatste stand die wij lazen was dat er inmiddels ca. 225 supporters een kaart hebben gekocht voor dit belangrijke duel op 2,5 uur tuffen van Rotterdam. Nogmaals, geen combi’s, geen belemmeringen, een gunstig aanvangstijdstip, parkeren naast het stadion, een NS station nabij en een ploeg die ondersteuning erg belangrijk vindt als we onze coach Henk Fraser moeten geloven. Moedig Sparta zondagmiddag dus aan in het stadion van FC Groningen en schaf je ticket aan via spartakaartje.nl. Wil je met de bus van de supportersvereniging mee, dan moet je snel zijn. Donderdagmiddag worden de bussen besteld en daarna zal deze mogelijkheid van vervoer uit de voorverkoop worden gehaald.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties