Sparta gaat tijdens de topper NEC – Sparta op zondag 18 november diverse spelers, waaronder Saksela, Martis, Dervisoglu – vanavond alledrie basisspelers – missen. Of Duarte mee kan doen is nog niet zeker, maar hij is opgenomen in de selectie van Jong Oranje, dat op vrijdag 16 november tegen Jong Duitsland speelt.

Verplaatsen die pot (Duarte opgeroepen voor Jong Oranje)

Het is natuurlijk een schande dat één van de ploegen tijdens een topper als NEC – Sparta zeer verzwakt wordt, terwijl er een vrij logisch oplossing is: NEC – Sparta verplaatsen, zodat deze niet in een interlandweekend valt.
“Ik vind het belachelijk dat er bij ons profvoetbal wordt gespeeld in een interlandweek”, zei Nico-Jan Hoogma (directeur topvoetbal bij de KNVB) vorige maand nog over het fenomeen dat enkele clubs, en met name Sparta, diverse spelers kwijt zijn tijdens dit soort weekenden.

Maar Nico-Jan Hoogma heeft blijkbaar geen zak te vertellen bij de KNVB, want Duarte is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje en zit ‘gewoon’ bij de definitieve selectie van Erwin van de Looi. Jong Oranje voetbalt op vrijdag 16 november. De kans bestaat dat Duarte op zondag mee doet met Sparta, als hij niet al teveel minuten maakt bij Jong Oranje. Het is wat raar dat we nu gaan hopen dat een Spartaan maar zo min mogelijk minuten maakt in Jong Oranje, maar het is even niets anders. En zelfs als Duarte zondag mee kan doen tegen NEC, dan nog heeft hij op zaterdag en de hele week ervoor niet met de groep mee kunnen trainen. Lekkere professionele voorbereiding.

Saksele, Dervisoglu, Martis, Alberto en Breinburg doen tegen NEC zeker niet mee

Suently Alberto en Gregor Breinburg (beiden eerder dit seizoen baisspeler) en Halil Dervisoglu, Bradley Martis, en Janne Saksela (vanavond basisspeler) doen in ieder geval niet mee tegen NEC, omdat zij in de definitieve selecties van verschillende tegenwoordigende elftallen zitten. Tel daarbij op dat Vriends en Rayhi momenteel een hamstringblessure hebben – daar kan de KNVB niets aan doen natuurlijk – en wellicht niet mee kunnen doen in Nijmegen en de ploeg die je kan opstellen tegen NEC boet wel erg veel kwaliteit in.

Het kan in de toekomst nog erger

Youssef El Kachati zit in de voorselectie van Jong Marokko, of hij in de definitieve selectie zit is nog niet bekend.

Het kan in de toekomst nog erger hoor Spartanen. Tijdens Sparta – NEC staat er ook weer een interlandweek op het programma. Harroui zou dan bijvoorbeeld opgeroepen worden en ook Lars Veldwijk staat na zijn vele doelpunten weer ‘in the picture’ bij de bondscoach van Zuid-Afrika. Je zou als KNVB kunnen proberen de competitie wat eerlijker te maken door die pot alvast te verplaatsen, maar een eerlijk competitie verloop is blijkbaar niet wat de KNVB voorstaat.

Complimenten voor Bert Konterman – Harroui doet wel mee tegen NEC

De KNVB boog eerder niet voor Sparta’s verzoek om rekening te houden met de belangen van Sparta. Maar Bert Konterman had vorige keer al oog voor een eerlijker competitieverloop. Hij zette toen Sparta tegen Cambuur speelde Duarte en Harroui namelijk op de stand-by lijst, terwijl beiden normaal gesproken zeker wel bij de definitieve selectie zouden zitten. Ditmaal staan Harroui en Levi Bouwense op de stand-by lijst en dankzij de redelijkheid van Konterman kunnen zij dus meedoen met Sparta. Door alle afwezigen kan Bouwense nog echt in beeld komen om speelminuten te krijgen tegen NEC ook.

KNVB heeft schijt aan eerlijk verloop van de competitie

De KNVB was de partij die voorstelde om te gaan voetballen in interlandweekenden. Hierop werd door een meerderheid van de ploegen (die geen internationals hebben) ja op geantwoord. De KNVB is ook nog eens de partij die bij de samenstelling van het competitieschema bewust ervoor koos om Fox (dat in interlandweekenden geen eredivisiepotjes kan uitzenden) interessante wedstrijden als NEC – Sparta en Sparta – Cambuur te gunnen, zodat Fox redelijk wat kijkers trekt op die tijdstippen. Toppers inplannen terwijl je 90% zeker weet dat er diverse spelers zullen gaan ontbreken, tja, de KNVB heeft gewoon geen boodschap aan een eerlijk verloop van de Keuken Kampioen Divisie; mooier kunnen we het niet maken.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties