De KNVB lijkt doodleuk door te gaan met het beïnvloeden van de eerste divisie. Op zondag 14 oktober staat Sparta – Cambuur op het programma en de kans is groot dat Sparta dan Harroui en Duarte weer zal gaan missen vanwege oefen(!)interlands van Oranje onder 20. Ook Breinburg, Martis en Alberto zouden de topper weleens kunnen gaan mislopen vanwege interlandverplichtingen.

Deroy Duarte en Abdou Harroui zijn namelijk opgenomen in de
voorselectie van Oranje onder 20, dat op 12 en 16 oktober oefen(!)interlands speelt. Sparta lijkt dus weer te worden gestraft voor de goede jeugdopleiding; geen enkele andere club uit de eerste divisie levert internationals aan dit oranje.

Ook Breinburg mist Cambuur-thuis waarschijnlijk

Suently Alberto, Bradley Martis zitten in de voorselectie van Curacao en Gregor Breinburg in de voorselectie van Aruba. Nog mazzel dat Dervisoglu niet naar Jong Turkije toe hoeft.

Nog niet definitief

Het zijn pas voorlopige selecties. Duarte en Harroui behoren normaal gesproken ook tot de definitieve selectie, maar Sparta moet hopen op de coulance van de KNVB en Bert Konterman (bondscoach) en hopen dat Duarte en Harroui toch afvallen richting de definitieve selectie. Het zou natuurlijk te gek voor woorden zijn als een absolute
pilssssleague Keuken Kampioen Divisie topper als Sparta niet gespeeld kan worden met de beste spelers, vanwege f^#$ing oefen(!)interlands van Oranje onder 20.

Henk Fraser gaf aan dat hij voor
de forumavond contact had gehad met Konterman en Sparta zou vlak na avond de forumavond een brief sturen naar de KNVB. Het lijkt tot nu toe geen invloed te hebben gehad. Maar wat nog niet is, kan wellicht nog komen…..we hopen erop.


Aan de CED heeft Sparta geen reet

De CED (de vertegenwoordiging van de eerste divisie) zou de clubs natuurlijk moeten steunen in de wens om de beste spelers van de competitie op de eerste divisie velden te hebben. De enige logische reden zou het verplaatsen van een wedstrijd zijn, maar helaas, de CED staat onder leiding van Marc Boele en dat is een ex-KNVB werknemer, die de KNVB niet graag tegenspreekt. Verder staat Sparta – Cambuur op de nominatie om door Fox Sports uitgezonden te worden. En Marc heeft meer met Fox, dan met voetbal. Ook de KNVB gaat niet tegen Fox in. Dus de wedstrijd gaat vanwege Fox vrijwel zeker niet verplaatst worden.


We gaan het vaker zien

Rondom Sparta – NEC en NEC – Sparta gaat dezelfde ellende spelen. Omwille van Fox zijn namelijk top eerste divisie wedstrijden ingepland, omdat de eredivisie plat ligt. Zo hoopt Fox nog een flink aantal kijkers aan zich te binden. En er is blijkbaar niemand bij Fox, de CED of de KNVB die zich druk maakt over de sportieve kant van de zaak: je zou in een eerlijke competitie toch de beste spelers in het veld willen zien?

Dervisoglu kan in de toekomst opgeroepen worden voor Jong Turkije, Veldwijk voor Zuid-Afrika, Breinburg voor Aruba en Alberto en Martis voor Curacao. Voor wat betreft de spelers die door buitenlandse elftallen worden opgeroepen is de enige oplossing: het verplaatsen van de wedstrijden die het betreft. Dat gaat dus vrijwel zeker niet gebeuren.

Maar de KNVB heeft wel direct invloed op de keuze om Harroui en Duarte niet te selecteren voor oefen(!)duels van Oranje onder 20. Dus bij deze nog maar eens de oproep aan Van Stee, Fraser en Laros om (nogmaals) te proberen de KNVB te bewegen tot enige redelijkheid, zodat spelers niet opgeroepen worden als er serieuze competitiewedstrijden gespeeld moeten worden.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner