Aan de pils. Sparta wint weer eens. (Foto: Pixabay)

Sparta heeft met 0-2 gewonnen in het Mandemakers-stadion van RKC in Waalwijk. Verdiend. Maar met moeite. Daarom niet minder lekker. Een wedstrijdverslag.

De onvervalste degradatiekraker in de eredivisie begon met het uitzwaaien van de spelersbus door de Spangenaren. Bovenop het viaduct. In de buitenlucht. Met vuurwerk en gezang. Mooi! Want we moeten niet vergeten dat voetbal zonder supporters geen echt voetbal is. Dat weet iedereen. Dat mag iedereen ook weten. En dat voelen supporters steeds maar weer in deze abnormale tijden.

Nadat de bus bij het Mandemakers Stadion aankwam, Ben Wessels de shirtjes veilig op anderhalve meter van elkaar in de kleedkamers had gelegd, zagen we deze opstelling op het veld verschijnen: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Auassar, Harroui, D.Duarte, Mijnans, Smeets en Thy. Eén echte spits. Al zou daar in theorie Smeets vanuit het middenveld veelvoudig bij moeten komen.

Voor de wedstrijd trouwens een opvallend beeld: allebei de elftallen willen per se op dezelfde speelhelft beginnen. Het fluitje heeft nog niet gefloten of de strijd begint al. Dat belooft wat. De wedstrijd is nog geen minuut oud als Sparta voor het eerst gevaarlijk wordt. Auassar probeert het van afstand. Zijn schot wordt gered door keeper Lamprou. Na een rustige periode van langzaam gaar koken is daar plotseling Bart Vriends in de 27e minuut dicht bij een doelpunt. Hij gaat een duel aan met de kleine keeper Lamprou. Een lijfelijk gevecht, buiten het vijf metergebied. De keeper laat de bal los en Vriends tikt snel de bal het doel in. Aanvallende overtreding vindt de scheidsrechter. Spartanen vinden van niet.

Goed om te zien dat Sparta het eerste half uur sterker is dan RKC. De blauwgele ploeg claimt in de 38e minuut een penalty. Auassar duwt de aanvaller van RKC in de zestien lichtjes in de rug. Beetje ongelukkig. De scheidsrechter die vlakbij loopt, wuift het weg. Tot de VAR in alle wijsheid besluit hem naar het scherm te halen. Gaan zijn ballen op het hakblok? Nee. Oostrom toont lef en blijft bij zijn eerdere beslissing. Dat levert hem applaus op van onze Sparta-aanvoerder. Terecht. RKC is daarna, olala, even dicht bij een goal. John weet Okoye op zijn weg. En ook Sparta krijgt via Thy vlak voor rust een schietkans. Met rare capriolen weet Lamprou de bal te keren. Derhalve is de ruststand 0-0.

Wat gaat er door de whatsappen-groepen van Spartanen? Uiteraard het nut van een VAR. Afschaffen. Kut. Mag ie ook een doelpunt achteraf nog goed keuren, zoals die van Vriends? Een samenvatting van de eerste helft in een paar woorden? Machteloos, krachteloos, vreugdeloos, suggereert een supporter van het eerste uur. Niet zo negatief, manen zijn vrienden. Een nette huisvader uit Schiebroek speelt voor analist: ‘Ik zag een goede periode van balbezit en hoog druk zetten.’ De reactie erop is snedig. ‘Mag het tegen RKC. Als we van één van de slechtste ploegen uit de eredivisie niet winnen, waar dan wel van?’ Goede vraag wel.

Een Berkelse supporter: ‘Inderdaad, als je deze niet wint. Het is beter dan vorige week. Maar voorin breken ze zo weinig potten.’ Nee, het is voor Sparta na 45 minuten nog niet lekker neuken in de Mandemakers-keuken. Gaat in de tweede helft het gas erop? We hopen het. Een opmerking van andere orde. Al eerder schreven we hier dat voetbal zonder supporters geen voetbal is. Dat bewijzen ook de achtergrondgeluiden op tv-zender FOX. Debiel. Alsof er in normale tijden wel volop gezang in het Waalwijkse stadion klonk. Toen was het ook aan de stille kant. ‘RKC klinkt nu als Boca Juniors.’ Halverwege de tweede helft horen we als achtergrondgeluid toch plots: ‘We love you Sparta, we do. Oh Sparta we love you.’ Het zal Fred Grim wel zijn die het zingt.

In het begin van de tweede helft is het Harroui die opstoomt, aangepakt wordt en de pijn moet verbijten. Alsof hij kokend water uit de snel kokendwaterkraan Quooker over zijn hand heeft gehad. Even is er de angst voor een blessure bij Sparta’s beste speler. Het valt mee. Hij kan door, gelukkig maar. In de 51e minuut bezorgt Harroui de bal bij Thy. Die schiet met links via een Waalwijkse verdediger niet heel ver naast. Even later is het toch raak. Thy zelf bezorgt de bal aan de rechterkant van het veld bij Bryan Smeets, loopt als een malle door naar zijn plekje in de spits, Smeets legt de bal terug op Mijnans die hem snel voor slingert. Precies op het hoofd van de inmiddels in positie zijnde Lennart Thy: 0-1. De eerste veldgoal van onze spits, na diverse penalThy’s.

Grim gaat goochelen met de RKC-blender. Oud-Spartaan Stokkers erin voor Damascan. John voor Daneels. Sparta gaat juist op voor het hoofdgerecht. Smeets legt in de 71e minuut in vrije positie voor het doel af op de meekomende Mijnans. Die komt niet verder dan een hoekschop. Het mixen van Grim gaat verder: Van der Venne en El Haddouti voor Tahiri en Ngong. Op de kookwekker staan dan nog 28 minuten. Sparta moet oppassen dat het eten niet aanbrandt. Het spel golft heen en weer.

Fraser voegt negen minuten voor tijd een snufje Beugelsdijk toe. Terwijl aanvoerder Auassar onverminderd met peper in zijn reet blijft aanjagen, is het toch billenknijpen. Een schotje van Harroui brengt geen verlossing. Emegha? Hij komt. Een burger dan? Wouter komt erin voor Mijnans. Nog twee minuten. Kans voor RKC. Daar komen we goed weg. Loopt dit met een sisser af? Jawel, Harroui pikt de bal op buiten de zestien, loopt door en schiet in de korte hoek raak. Verlossend. RKC heeft er geen trek meer in. Emegha probeert het in blessuretijd nog met een schot. Hoog over. Een boertje laten en door. Van tafel af. Sparta stijgt naar de 13e plaats. Goede bekomst.

4.2 15 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
265 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
Sunny
Spartaantje
3 maanden geleden

Hoewel er nog wel het een en ander is aan te merken op het spel heb ik afgelopen zaterdag genoten van Sparta. Maar gerust was ik pas toen Harroui de 2-0 binnen schoot. Genoten heb ik van de inzet en de spelvreugde en het over het algemeen uitstekende spel. Een echt zwakke plek kon ik niet ontdekken hoewel ik Duarte op de linker flank mij toch niet kon bekoren en ik mij zorgen maak over de soms rare overtredingen (Auassar nam wel veel risico in het strafschopgebied) en ook Vriends (had zo maar rood kunnen krijgen).
Ook de wissel van onze trainer vond ik vreemd. Toen Beugelsdijk erin kwam kon je erop wachten dat iedereen achteruit ging lopen.
En mijn conclusie is dat Emegha voor dit niveau nog te kort komt, maar laten wij niet vergeten dat deze jongen ook pas 17 jaar is.
Wij zijn er nog lang niet, maar met deze inzet en passie moet het toch mogelijk zijn om tot de winterstop (nog 6 wedstijden) op een gemiddelde van 1 punt per wedstrijd te komen (14 wedstrijden met 14 punten).

D
Theo1
Spartaantje
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

Emegha komt misschien nog wat te kort maar dan blijven we voorin toch een mega probleem hebben. We hebben alleen nog Gravenberch.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

Iedereen is blij maar vergeet niet dat RKC middenmoot eerste divisie is.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Volgens mij is het jou ontgaan dat ze 6 miljoen gevangen hebben voor ene Frenkie de Jong. Ze hebben zich echt versterkt. Uit bijvoorbeeld gewonnen van Heracles en thuis 2-2 tegen Feyenoord.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Rob Laanen
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Sunny
3 maanden geleden

Ze raakten van Emegha anders aardig in de war achterin bij RKC, was mijn indruk.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Voorin bij Sparta ook volgens mij.

Jeffrey Bakker
Spartaantje
3 maanden geleden

Prima wedstrijd. Sparta scherp vanaf het begin. Beter voetballende ploeg en sterker in de duels gedurende de volledige 90 minuten.

We moeten nog wel af van de onnodige domme overtredingen die ons in het geval van Auassar zou maar een penalty tegen kan kosten en die absurde overtreding van Vriends op Stokkers op een plek van het veld waar dat nergens voor nodig is.

Wel gezien dat het gebrek aan doelpunten echt niets te maken heeft met een gebrek aan scorend vermogen bij bijv. Thy maar alles met de keuzes die gemaakt worden rond de 16 van de tegenstander. Zo vaak slordig met de laatste pass of wordt niet de voorzet gegeven waar wel de mogelijkheid toe is.

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  Jeffrey Bakker
3 maanden geleden

Geloof mij nou, als én die goal van Vriends was afgekeurd én een strafschop tegen was gegeven, dan hoefde de glazenwasser in Zeist deze week niet te komen….

D
Ruud
Leonidas
3 maanden geleden

Stukje op voetbalprimeur.
Typische vleugelaanvaller. Hahaha

Sven Mijnans (Sparta)
Een talent waar muziek in zit. Mijnans oogt misschien niet als een typische vleugelaanvaller, maar de Spartaan uit Spijkenisse legde bij de eerste competitiezege van Sparta een uitstekende wedstrijd op de mat.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ze moeten hem ergens neerzetten, hè.

samson1888
Spangenaar
3 maanden geleden

Eindelijk een overwinning. Ik hoop toch echt dat Fraser nu van dat 5-3-2 is afgestapt. Zoals velen hier al schreven was het inbrengen van Beugelsdijk voor Smeets ook vragen om problemen. Maar goed, “als je wint heb je vrienden.” Dus Fraser is voorlopig weer mijn vriend. Was het zijn laatste wedstrijd? Ik denk het niet. Vermoed dat er een belletje komt vanuit Zuid. Niet met een definitief aanbod, maar wel dat ze aan hem denken. Dan zal hij daar waarschijnlijk op blijven hopen.

Ik vond Mica Pinto overigens weer sterk spelen. Die jongen heeft een goede drive naar voren. Zoekt de combinatie en is lichtvoetig. Hopelijk houdt hij dit vol.

Gelukkig gaan de Corona besmettingen nu eindelijk omlaag. Volgens de “routekaart” (bestuurdersversie) wordt publiek verboden vanaf niveau 3. Dat betekent dat we naar niveau 2 moeten om weer naar t Kasteel te mogen: max. 150 besmettingen per 100.000 inwoners per week. Als je landelijk kijkt komt dat neer op 25.500 besmettingen per week (uitgaande van 17 mln inwoners), dus ongeveer 3.600 per dag. We zijn natuurlijk nog niet op dat niveau (en zeker in Rotterdam niet), maar het biedt toch wat perspectief. Stiekem hoop ik dat we na de winterstop toch wel weer voorzichtig aan naar het Kasteel kunnen. Hoop doet leven!

D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  samson1888
3 maanden geleden

De besmettingen omlaag?
Er wordt veel minder getest, dus rapporteren ze minder besmettingen.
Dat is nou precies wat ik al maanden roep; de duiding ontbreekt.
Als morgen helemaal niemand zich laat testen, zeggen ze overmorgen: 0 mensen positief.
Probleem opgelost…?

samson1888
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
3 maanden geleden

Er zijn 50.000 testen minder afgenomen vorige week dan de week ervoor. 245.000 ipv 295.000. Dat verschil valt dus wel mee. Wel degelijk minder besmettingen, in absolute én relatieve zin. Lijkt me ook logisch gezien de maatregelen.

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

En? Vindt jij dat goed?

D
Hans E
Gladiator
3 maanden geleden

staan we ook “gewoon” boven Willem II.
En die deden het zo goed onder Adrie Koster.
We hebben zelfs een beter doelsaldo dan hun en ook nog vaker gescoord.
Moet niet gekker worden, na 1 winstpartij…

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Nou vallen die ook tegen zeg. Maar goed we hoeven alleen naar Sparta te kijken en dat ziet er rooskleuriger uit dan een week geleden. Nu wordt het afwachten wat Utrecht gaat doen gaan zij achter Fraser aan of niet.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Na het vorige seizoen van Willem II en hun rooskleurige financiële positie, had iedereen wel anders verwacht.
Zo zie je maar, het ene seizoen is t andere niet.

D
Henk Valk
Spartaantje
3 maanden geleden

Nogmaals van harte Spartanen met deze 3 punter die echt broodnodig was ,en nu maar hopen dat de boys dit kunnen voortzetten in de toekomst of in iedergeval deze vorm en inzet.

D
jack m
Spartaantje
3 maanden geleden

Wat een heerlijk weekend zo met de overwinning in de pocket.
Maar nog even dit. Heeft iemand dat sublieme paasje gezien voor dat mijnans uberhaupt de voorzet gaf. thy gaf dat mooie paasje op harroui en die tikte hem door naar mijnans maar thy was al doorgelopen om het doelpunt in te koppen

D
Mari van Wijk
Spartaantje
Je reactie op  jack m
3 maanden geleden

Volgens mij gaf Thy hem door aan Smeets…….

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Mari van Wijk
3 maanden geleden

Klopt kon het niet meer aanpassen

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  jack m
3 maanden geleden

Was hakje van Thy, op Smeets. Smeets gaf op Mijnans.
Hakje was idd meesterlijk.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Klopt idd maar kon het niet meer wijzigen

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Thy is gewoon een hele goede speler en is hier ten onrechte afgekraakt.

D
jack m
Spartaantje
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Gaat steeds beter spelen hans

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Het afkraken viel wel mee hoor soms was hij teleurgesteld om zijn actie voort te zetten en dat nam ik hem kwalijk.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Eens.
Dat was ook in de seizoenen hiervoor te zien, bij onze concurrenten.
Hij heeft gewoon veel te geïsoleerd gestaan bij ons in de spits.
Hij wilt acties maken, zoals gisteren.
Maar dan moet je ook voetballers om je heen hebben waarmee je dat aangaat.
Gisteren was de aansluiting beter verzorgd.
Met Gravenberch en zeker Emegha lukt dat niet.

Servaas Smit
Spartaantje
Je reactie op  Hans E
3 maanden geleden

Eens temeer dat een Smeets in goede doen belangrijk is voor dit Sparta.

D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Om over na te denken:
Jezelf niet eigenwijs vinden,
dat is pas eigenwijs.

wie de schoen past trekt hem aan……………

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

O.T.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Fonzy
D
King P88gba
Gladiator
3 maanden geleden

Heerlijk toch ITWM! Een prachtige overwinning en mannen als Brandweer die de site vol zitten te kalken terwijl ze een paar maanden geleden voetbal zonder publiek nog afzworen. The King kan ervan genieten! Net als de lijstjes waar Van Leer op stond 😂. Hoe verzin je het. Iedereen lult hier onzin en onze trainer Fraser luistert ernaar en we winnen zowaar. Wordt tijd dat die Van Seumeren ook een profieltje aan maakt.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Jij kalkt al maandenlang Benschop maakt je dus niets beter dan Brandweer.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Fonzy
3 maanden geleden

Haha ik voel me ook niet beter dan Brandweer of wie dan ook. De eerste die toe geeft dat ik onzin lul ben ik zelf.

D
Fonzy
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Die onzin valt echt wel mee maar je slaat weleens door.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Nou moet ik je een ding nageven. Als je ergens gelijk in hebt dan laat je dat hier breeduit weten MAAR als je ongelijk hebt geef je dat ook ruiterlijk toe. Voetbal zonder publiek vind ik nog steeds zwaar shit maar van een zege van Sparta geniet ik zeer. Maar neem wel van mij aan dat een professional als Fräser niet luisterd naar wat supporters uit braken. Dat doet geen enkele trainer.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Dit kan ik dan ook wel waarderen. Laten we vooral blijven beseffen dat we allemaal Spartanen zijn! Of je nu dan was van Adelaar, Pastoor, Vloet of Fraser. Wie er ook trainer is of was we hopen allemaal dat Sparta wint.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Maar dat is ook zo. Anders zaten we tenslotte niet op deze site. Goeie reactie van je overigens.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Met je blote konten gezicht.
Je bent al zoveel keer met je billen bloot geweest, dat je bijna zo gezicht moet hebben.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door rotterdam[west]
D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Haha de man die Van Leer op zijn lijstje heeft gezet heeft gesproken 🙈.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

ik heb alleen alle beschikbare keepers erop gezet in Nederland op dat late tijdstip toen Coremans uit veel met die zware blessure. En dat waren er 5 of zo iets. En een jaar eerder had ik de beste er op gezet en toen vond men dat schijnbaar niet nodig..En ik beslist niet wie er komt dat dat de staf en v Leer stond niet bovenaan dat waren Brondeel en Stevens. Maar je blijft een roeptoeter maar wel een gedateerde roeptoeter. Je roept maar wat en draait het later weer terug. Dat doen kleine kinderen ook.Dus ik vind jou een groot zielig kind.En als ik even naar boven kijkt [hier op deze site]dat zie ik ook een aantal beweringen over jou en dat je schijnbaar alleen over Benschop en A.P. kan praten. Zeg mij weer genoeg en dan er bij zeggen dat je onzin praat. Dat hoef je helemaal niet te zeggen,dat weten de meeste hier al.Ga lekker met je hond wandelen dat verfrist misschien je brein en stop een ieder geval met je gedateerde berichten, dan kunnen we weer normaal over andere dingen praten en de dingen van de dag. Gegroet bijna een vriend

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Hahaha het is vooral grappig dat je lijstjes stuurt met spelers die uit hun contract lopen. Ik mag toch hopen dat je snapt dat iedere club in Nederland dat wel weet. Stuur dan niks. En het is nog grappiger dat je Van Leer op een lijstje zet. Ik smeek je zelfs om nooit meer lijstjes met keepers te sturen! Nooit meer doen! Namens alle Itwm-ers stop ermee! Die Nigeriaan die nu in de goal staat. Als je zo’n keeper op een lijstje zet ga ik je serieus nemen. En je mag mij een klein kind vinden hoor. Heerlijk toch! Eeuwige jeugd. Roeptoeter mag ook! Maar geen lijstjes meer sturen met keepers svp!

Laatste wijziging 3 maanden geleden door King P88gba
sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

De man die ook denkt dat als hij Thy op zijn lijstje zet Sparta hem haalt, omdat die op zijn lijstje staat.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  sparta_uk
3 maanden geleden

Je spoort niet.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  sparta_uk
3 maanden geleden

Humor toch. Lijstjes met spelers die uit hun contract lopen. Dat kan iedereen. Ik weet niet hoe Sparta ooit aan Chabot gekomen is maar dat soort contacten moet je koesteren. Al die spelers uit Nederland kan iedere gek vinden.

sparta_uk
Spartaantje
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Chabot, Okoye. Dat zijn namen. Transfermarkt.nl openen en zien dat Thy transfervrij wordt, dat had Vloet ook gelukt.

D
Brandweer1
Gladiator
3 maanden geleden

We zijn 3 punten ingelopen op Utrecht en Groningen. Wat een heerlijk weekend.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

En dan krijg je nu nog een -1 😂

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Ik ben ook super blij BW.

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

liever uitlopen dan inlopen voorlopig

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Waarom krijg ik een “minnetje” van je?

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Je weet toch hoe werkt met wiskunde. Brandweer is een min. Vervolgens krijg een min. Min en min = plus. Je moet je pas zorgen gaan maken als Brandweer je gaat liken 😂

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Hahaha slimmerik.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  King P88gba
3 maanden geleden

Ik snap niet dat je voor wiskunde tafels moet kennen en geen stoelen.
Sommige mensen zijn net wiskunde sommen, je snapt er niets van.

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Waar dan?

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Aha ik zie het al. Een mooie reactie van je behalve die over het verkeerd wisselen door Fräser. Dat deed hij juist goed – de winst veilig gesteld.

Nico Pijpers
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Brandweer je kreeg van mijn een duimpje omlaag was niet de bedoeling sorry .
Was even ergens mee bezig .
Nog maals sorry

D
Brandweer1
Gladiator
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Dat geeft niet Nico eerlijk gezegd kijk ik nooit wie er een pluisje of een minnetje geeft.

Nico Pijpers
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Nou ik ga me eigen een beetje in verdiepen wie er nou steeds een duimpje geeft .
Terwijl de mail er niet toe lijd.
Ben net bezig en ATX sta al boven aan 😃

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Duimpje omlaag kan je verwijderen door op het duimpje omhoog te klikken.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ik kwam er ook bij toeval achter hoor.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Hahaha wat sneu

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Brandweer1
3 maanden geleden

Brandweer er zijn hier twee mensen die het geen domme wissel vonden.
Jij bent één van de twee.
Prima dat je een afwijkende mening hebt maar waarom dan dat disliken.
Accepteer eens gewoon dat mensen verschillende meningen hebben.
Ik heb al eerder gezegd dat iedereen hetzelfde wil en dat is dat het goed gaat met onze club.
Kritiek is daarom juist belangrijk.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Brandweer vergelijkt kritiek met een aanval op hem. Ik ben de tweede die de wissel logisch vond. Het enige waarin ik verschil met brandweer is dat ik het goed kan accepteren dat iemand een andere mening heeft hij vind het niet Spartaans en dat je een bejaarde bent. Ook prima hoor maar, een beetje ziek in de geest ben je dan wel!

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Jan
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Dan waren het er drie. 😁

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Oké ik heb eigenlijk alleen brandweer gelezen denk ik.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik weet het.

D
DannyNL
Spartaantje
3 maanden geleden

Het was een lekkere broodnodige overwinning maar tegen Ado Den Haag zul je ook moeten winnen anders ben je weer helemaal terug bij af.
Bij Ado is de chaos en onrust compleet met een ontslagen trainer als gevolg.
Hopelijk voor Sparta houd die onrust daar nog even aan.
Emmen gaat ook weer onderuit dus daar hou je na dit weekend een voorsprong op.
Nu alleen nog afwachten wat Willem II gaat doen tegen PSV en dan kun je na vanavond misschien voorzichtig omhoog gaan kijken, te beginnen tegen het onrustige Ado Den Haag.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door DannyNL
D
Nico
Spangenaar
3 maanden geleden

Natuurlijk ben ik ook blij met de overwinning van gisteren.
RKC bijna geen kans gecreeerd, maar toch gaat Fräser weer verkeerd wisselen op 10 minuten voor het einde. Weer met 5 verdedigers, hoe dom kan je zijn. Sparta had voor die wissel de wedstrijd onder controle, na die wissel niet meer. Alles werd blind weggetrapt en RKC had al het balbezit en trapte alle ballen hoog in de pot. Er hoeft maar één bal goed te vallen en je speelt onnodig gelijk. En dat gebeurde bijna met die kopbal van vd Venne.
Beter had geweest om Smeets voor Burger te wisselen en dan rustig de wedstrijd uitspelen.
Nu werd het gelukkig 0-2, maar dat had anders ook gebeurd.
Op de inzet van de spelers was net als in de vorige wedstrijden niets af te dingen.
Vond Thy één van de beste op het veld, net als Mynans een rasvoetballer.
Emegha is duidelijk nog niet klaar voor het grote werk, ook invalbeurten kan hij nog niet aan.
Dit zijn de wedstrijden die je moet winnen net als tegen ADO, Emmen, Fortuna en VVV.

Joeri Lansbergen
Spartaantje
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

een extra verdediger moet je nooit inbrengen als je 0-1 voor staat. met ruimte marge kan dit wel.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Helemaal gelijk hoor. Die brandweer snapt er niets van.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
3 maanden geleden

Ik snap er ook geen kut van Rob want ik vond de wissel logisch. Smeets liet het lopen en Heylen liet Vriends in de steek. Wel kon ik waarderen dat Fraser er alsnog een verse spits is liet vallen.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Jan
3 maanden geleden

Als je Smeets had vervangen door Burger houdt je zelf controle over de wedstrijd.
Nu Beugelsdijk er in kwam gaf je de regie aan RKC en logischer wijs gingen zij alles of niets spelen. Dus meer druk op onze verdediging, die niets anderskon doen dan domweg wegschieten.
En de wedstrijden hiervoor ging het verdedigen met zoveel mensen achterin ook niet echt best.
Maar we hebben gewonnen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Nico ik ben het volledig met je eens. Had hetzelfde ook al geplaatst.
Maar ik heb het nog eens nagekeken en de kopbal van van der Venne was voor de wissel Beugelsdijk/ Smeets.

78′ El Haddouti heeft een goede voorzet in huis op Van der Venne, maar die kopt naast.
80′ Wissel bij Sparta. Beugelsdijk komt er in voor Smeets.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
vakkie20
Gladiator
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Prima wissel dus?

Na dat moment zat de boel achterin op slot en kreeg Sparta op de counter nog meerdere kansen om te scoren. RKC kon in de slotminuten alleen maar hoge ballen pompen. Appeltje eitje voor Auassar, Beugelsdijk, Vriends en Heylen.

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  vakkie20
3 maanden geleden

Misschien is het je niet opgevallen in de voorgaande wedstrijden met 5 verdedigers waar niemand wist wie het appeltje en wie het eitje moest oppakken.

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Ruud
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Was dat de kopbal die direct volgde op Smeets’ (wederom) hele slechte vrijetrap?

Overigens grappig dat je nu precies de minuten opzoekt… 😉

Laatste wijziging 3 maanden geleden door ATX
D
Dikker
Gladiator
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Echt hè.
Hij stak ook nog een arm op.
Ik vroeg me af wat dat betekende?
Één arm in de lucht is: deze ga ik verkloten?!

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  ATX
3 maanden geleden

Omdat ik hier gisteren een discussie over had met Hans E heb ik dat even nagekeken.
Heel erg grappig hoor.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Gelukkig is het goed afgelopen.
Sorry, voor mijn foutje

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik maakte gisteren diezelfde fout hoor.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Dat is ook zo Emegha hoort in Jong Sparta te rijpen. Kan het niveau zeker nog niet aan.

D
JB
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Correct Nico Sparta was beter en maakte het zich zelf moeilijk door de wedstrijd niet eerder te sluiten. Nu zaten we onnodig tot in blessuretijd in spanning dat de onverdiende gelijkmaker zou vallen voor RKC.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ja Nico dit heb ik ook al gezegd over dat verkeerd wisselen.

D
Nico
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Hopelijk ziet Fräser dit nu ook in.
En er zal toch wel iemand zijn bij Sparta, bv van Stee die hem influistert dit nooit meer te doen.

D
Allez OM
Spangenaar
Je reactie op  Nico
3 maanden geleden

Ik heb iets dergelijks ook al geschreven, is toch raar dat wij als supporters dit zien, bij fox zien de “experts” het ook maar onze trainer + hulptrainers ( die waarschijnlijk stommetje spelen) niet, zijn wij nou zo slim of enz

D
Joos
Spartaantje
3 maanden geleden

Ik heb gisteren een redelijke wedstrijd gezien. Sparta was ook gewoon duidelijk stukken beter. Er zijn zeker drie ploegen die minder zijn dan wij. Het komt wel goed dit jaar.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Joos
3 maanden geleden

Jaja Joos kan het weten haha

D
Joos
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
3 maanden geleden

Geen noord, geen oost, geen zuid, maar (West)… Sparta is the best.

D
Fan
Spangenaar
3 maanden geleden

12-punten wedstrijd gewonnen; let maar op, want ado pakken we ook

D
Steekpas
Spartaantje
3 maanden geleden

Geweldig Sparta gezien gisteravond. Allemaal goed. Gedreven, geconcentreerd en keihard gewerkt de hele wedstrijd. Pech en mazzel gehad. Pech met de goal van Vriends die niet doorging en mazzel met de penalty van Auassar die niet doorging (de bekende stomme overtreding die hij elke wedstrijd maakt/overigens maakte Vriends ook weer zijn lompe overtreding). Op alle fronten waren we beter dan RKC, dat toch aardige wedstrijden voetbalde tot nu toe. Dus compliment aan Fraser, die zijn ploeg gewoon goed eredivisie voetbal laat spelen. Blij ook dat hij Smeets weer opstelde. Als die fit is en op de juiste plek staat is het gewoon een hele goede voetballer.

D
Danny T.
Spartaantje
3 maanden geleden

Vriends maakte trouwens ook weer een belachelijke overtreding.
Had zomaar rood kunnen zijn

D
Fan
Spangenaar
Je reactie op  Danny T.
3 maanden geleden

Hij doet soms inderdaad maar wat – dan is hij het overzicht kwijt; gebeurt te vaak. Leek alsof de scheids het niet zag; die kleuter-VAR durfde niet meer….

D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Danny T.
3 maanden geleden

Weer een paar van die domme duimpjes omlaag terwijl je gewoon gelijk hebt. Gisteren in de nabeschouwing werd hetzelfde gezegd.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Ja Ruud oerdom weet niet wat voor mensen dat zijn .
Kon je dat maar zien , vind dat zo vervelend geef gewoon kommetaar maar gaat niet stiekem zitten doen .

Laatste wijziging 3 maanden geleden door Nico Pijpers
D
Ruud
Leonidas
Je reactie op  Nico Pijpers
3 maanden geleden

Als je op het rode of groene cijfertje klikt kan je het zien.

Nico Pijpers
Je reactie op  Ruud
3 maanden geleden

Oké. RUUD

D
Jan marchena
Spartaantje
3 maanden geleden

Welke terugslag had Kharchouch? Er word weinig over gecommuniceerd of mis ik iets? Bedankt voor jullie info