foto: Facebook Wim Duiverman

De mannen van Jeroen Rijsdijk zullen a.s. zondag niet zo’n vol uitvak te zien krijgen als bij de eerste wedstrijd van het seizoen. Bij PEC werden alle 500 tickets aan de Spartaan gebracht. Voor het vak in Heerenveen zullen naar verwachting 375 supporters uit Rotterdam de wedstrijd gaan bijwonen. Dat is het aantal waarop de kaarten gelimiteerd zijn. Op het moment van schrijven zijn er slechts nog enkele kaarten te koop.

Groot uitvak voor 1/3 gevuld

Het uitvak in het Abe Lenstra stadion kan 1.200 supporters van de tegenpartij bevatten en dat betekent dat ongeveer 1/3 deel van dit vak vol zit. Op zicht is dat jammer, want in de play-offs van vorig seizoen hebben we laten zien dat we dergelijke grote uitvakken wel vol krijgen. Ook een buscombi en niet al te gunstige tijdstippen weerhielden er ons toen niet van af te reizen naar uitwedstrijden.

Schrappen bus

De supportersvereniging heeft zelfs een bus moeten schrappen omdat er te weinig aanmeldingen waren. Dus helaas moeten we constateren dat we in tijden van grote succes of als het er om spant meer trouw zijn dan in tijden dat dit niet het geval is. Ook zullen de prijzen die voor dergelijke wedstrijden betaalt moeten worden meespelen, we hebben er geen uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Ideeën?

Voor de fans die wel mee gaan: een groot applaus. Om te stimuleren dat Sparta supporters wat vaker deze verre uitwedstrijden zouden gaan bezoeken zou de club kunnen overwegen hiervoor een extra loyaliteitspunt te geven dan wel een ander spaarsyteem op te tuigen dat voordeel biedt. Zelf een idee hoe we de uitvakken voller kunnen krijgen? We horen het graag in de reacties!

Abonneer
Abonneren op
36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties