Jong Sparta begon deze zaterdagmiddag aan de competitie. Op Het Kasteel werd HHC Hardenberg met 3-1 verslagen.

De wedstrijd in de Tweede Divisie was het debuut van Jeroen Rijsdijk als trainer van het beloftenteam in een officiële wedstrijd, de coach kwam over van Excelsior Maassluis. Onder leiding van Rijsdijk kende een sterk vernieuwd Jong Sparta al een uitstekende voorbereiding. Dit zette zich dus door in de competitie. Een goede zaak, zeker gezien de eerdere seizoenen in de Tweede Divisie toen Jong Sparta in de competitie steeds slecht begon. Nu dus direct keiharde punten in de knip, al zag het er lange tijd niet naar uit dat Jong Sparta zou gaan winnen. Jong Sparta had een goed eerste kwartier, maar zakte daarna wat weg. Hardenberg kreeg na een kwartier een grote kans en onze club kwam na een minuut of 20 op een 0-1 achterstand en dat zou ook de ruststand zijn, na een ietwat saaie eerste helft. De tweede helft was -zeker van Sparta zijde- een stuk aantrekkelijker. Rijsdijk had in de rust een aanvallende wissel toegepast (Soares eruit, El Kachati erin) en Jong Sparta ging op jacht naar de gelijkmaker.

Dos Santos, vorig seizoen nog uitkomend voor Jong Dordrecht, had wellicht die gelijkmaker kunnen maken, maar hij werd 7 minuten na rust als doorgebroken speler buiten de zestien neergehaald. Het leverde Sparta een vrije trap op en Hardenberg een volkomen terechte rode kaart. Het was dus 11 tegen 10. De gelijkmaker die Sparta maakte had weinig te maken met deze overtal situatie. Het was een corner van ILias Alfhaft die door Kevin Ringeling naar binnen werd gewerkt. Invaller Youssef El Kachati maakte 10 minuten voor tijd de 2-1. Vlak na deze voorsprong kreeg Hardenberg uit het niets nog een grote kans, maar de bal belandde naast de paal. Uiteindelijk pakte Gianni dos Santos alsnog zijn doelpunt mee door de 3-1 binnen te werken. Knap een 0-1 achterstand omgebogen naar een terechte 3-1 overwinning; een lekker Spartaans weekend zo!

Basisopstelling (en wissels) Jong Sparta: Michael Fabrie, Joshua Sanches, Lorenzo Fonseca Soares (45. Youssef El Kachati), Suently Alberto, Kevin Ringeling, Jaimy Brute, Ayoub Boukhari, Stijn Spierings, Gianni dos Santos (86. Yani Boras), Abdulsamed Abdullahi (Youri van Winter), Illias Alhaft