Jong Sparta won vandaag met 2-4 bij hekkesluiter Achilles. De rood-witte youngsters stegen hiermee direct naar de 13e plek. Opvallend is overigens het gemak waarmee Jong Sparta scoort. Slechts 4 teams in de tweede divisie wisten meer doelpunten te maken.

Het was een belangrijke overwinning, want voorafgaand aan het duel stond onze club slechts 3 punten voor op Achilles. Het was dus een echte 6-punten wedstrijd, net als Sparta 1 morgen een 6-punten duel heeft in Enschede. Jong Sparta gaf dus het goede voorbeeld en is weer een stapje dichterbij lijfsbehoud.

Laten we nog even kort in herinnering brengen: Jong Sparta begon de competitie dramatisch. Lange tijd stonden ‘we’ onderaan met een grote achterstand in punten op de nummer 17. Inmiddels heeft Jong Sparta 22 punten uit 21 wedstrijden. Zeker met de dramatische seizoensstart in het achterhoofd is dat niet gek. Lijfsbehoud is overigens nog lang niet zeker, maar dat Jong Sparta dit soort cruciale wedstrijden ook uit winnend weet af te sluiten is wel erg positief.

Het is voor de club uiteraard van belang dat ‘Jong’ in de tweede divisie blijft, waar de weerstand een stuk hoger is dan in de derde divisie.

In Groesbeek kwam Jong Sparta nooit in de problemen. Na 30 mintuten stond het al 0-3 (twee treffers van Halil Dervisoglu) en de 0-3 was een kopbal van verdediger en aanvoerder Lorenzo Soares Fonseca. Vlak na rust maakte Ayoub Boukhari de 0-4. De twee Groesbeekse doelpunten waren alleen nog interessante voor het doelsaldo en de statistiek fetisjisten.

Spelers die in actie kwamen voor Jong Sparta: Fabrie, Klap, Martis, Fonseca, Pereira, Brute, Spierings, Felicia (70. Bouras), Dervisoglu (81. Bouwense), Ache, Boukhari (92. Ripmeester)

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties