Nieuw Terbregge

Henk van Stee, de onlangs tot 2024 benoemde baas van alles wat het technische gedeelte van Sparta behelst, laat er geen gras over groeien. De jeugdopleiding gaat grondig gecheckt worden. Geen ditjes en datjes, geen mitsen en maren, maar kijken wat de investering van 1 miljoen euro per jaar oplevert en wat we er voor terug krijgen lijkt het credo te worden.

Er is al veel gezegd over de jeugdopleiding en het is zeker niet dat deze ter discussie staat. De investering die er in gedaan wordt moet wel meer gaan opleveren. Het spelersbudget dat Sparta in de eredivisie moet houden, moet namelijk fors omhoog. Dat aandeel uit de begroting moet naar 5 a 6 miljoen euro per seizoen gaan stijgen. En als het niet anders kan dan moet de jeugdopleiding wellicht wat knaken in gaan leveren.

‘Zijn we tevreden met hoeveel jongens de laatste jaren doorbreken in Sparta 1?’

In een interview uit het Algemeen Dagblad van vandaag stelt Henk van Stee het volgende: “Onze huidige spelersbegroting moet omhoog om structureel in de eredivisie te spelen. En dat geld moet ergens vandaan komen, ik zeg niet per se van de opleiding. We moeten ons wél de vraag stellen: ‘Zijn we tevreden met hoeveel jongens de laatste jaren doorbreken in Sparta 1?”

Van Stee geeft in hetzelfde interview aan dat spelers niet perse in de jeugdopleiding hoeven te hebben gespeeld om door te kunne breken in het eerste van Sparta. Op dit moment is Sven Mijnans daar het levende voorbeeld van. Deze kwam voort uit een goede scouting.

Dat Dolf Roks en Henk van Stee het niet altijd eens zijn over de hoe en in welke vorm de jeugdopleiding moet worden gegoten is een publiek geheim dat we al vele malen eerder in de reacties van deze website voorbij hebben zien komen. Henk van Stee is na zijn benoeming nu ook de direct leidinggevende van de Zeeuwse hoofd opleidingen van Sparta. Van Stee gaat in zijn interview niet direct in of het doorlichten van de jeugdopleiding directe gevolgen heeft voor de ex-coach van Sparta, maar stelt wel dat hij met een plan zal komen nadat hij de hele opleiding geïnventariseerd heeft. Het worden dus spannende tijden voor alle medewerkers van de jeugdopleiding.

Hieronder een poll over de jeugdopleiding van Sparta. Laat vooral ook je mening horen in de reacties

Henk van Stee gaat de jeugdopleiding inventariseren. Wat denk je wat daar uit voort zal komen?
459 stemmen

Bron: Algemeen Dagblad

Abonneer
Abonneren op
113 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties