Nieuw Terbregge

Henk van Stee, de onlangs tot 2024 benoemde baas van alles wat het technische gedeelte van Sparta behelst, laat er geen gras over groeien. De jeugdopleiding gaat grondig gecheckt worden. Geen ditjes en datjes, geen mitsen en maren, maar kijken wat de investering van 1 miljoen euro per jaar oplevert en wat we er voor terug krijgen lijkt het credo te worden.

Er is al veel gezegd over de jeugdopleiding en het is zeker niet dat deze ter discussie staat. De investering die er in gedaan wordt moet wel meer gaan opleveren. Het spelersbudget dat Sparta in de eredivisie moet houden, moet namelijk fors omhoog. Dat aandeel uit de begroting moet naar 5 a 6 miljoen euro per seizoen gaan stijgen. En als het niet anders kan dan moet de jeugdopleiding wellicht wat knaken in gaan leveren.

‘Zijn we tevreden met hoeveel jongens de laatste jaren doorbreken in Sparta 1?’

In een interview uit het Algemeen Dagblad van vandaag stelt Henk van Stee het volgende: “Onze huidige spelersbegroting moet omhoog om structureel in de eredivisie te spelen. En dat geld moet ergens vandaan komen, ik zeg niet per se van de opleiding. We moeten ons wél de vraag stellen: ‘Zijn we tevreden met hoeveel jongens de laatste jaren doorbreken in Sparta 1?”

Van Stee geeft in hetzelfde interview aan dat spelers niet perse in de jeugdopleiding hoeven te hebben gespeeld om door te kunne breken in het eerste van Sparta. Op dit moment is Sven Mijnans daar het levende voorbeeld van. Deze kwam voort uit een goede scouting.

Dat Dolf Roks en Henk van Stee het niet altijd eens zijn over de hoe en in welke vorm de jeugdopleiding moet worden gegoten is een publiek geheim dat we al vele malen eerder in de reacties van deze website voorbij hebben zien komen. Henk van Stee is na zijn benoeming nu ook de direct leidinggevende van de Zeeuwse hoofd opleidingen van Sparta. Van Stee gaat in zijn interview niet direct in of het doorlichten van de jeugdopleiding directe gevolgen heeft voor de ex-coach van Sparta, maar stelt wel dat hij met een plan zal komen nadat hij de hele opleiding geïnventariseerd heeft. Het worden dus spannende tijden voor alle medewerkers van de jeugdopleiding.

Hieronder een poll over de jeugdopleiding van Sparta. Laat vooral ook je mening horen in de reacties

Henk van Stee gaat de jeugdopleiding inventariseren. Wat denk je wat daar uit voort zal komen?
451 stemmen

Bron: Algemeen Dagblad

4 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Abonneren op
122 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
D
rotterdam[west]
Gladiator
26 dagen geleden

Je kan alzo beginnen o/d 12,13,14,15,16 en o/d 18 alle teams terug te brengen naar 18 spelers. Dan worden er totaal 17 spelers afgestoten.. En als je o/d 9 ,10 en misschien ook o/d 11 opruimt dan komen er nog 47 bij bij totaal dan 64 spelers. weg. Maar ik vind dat er een o/d 17 team erbij moet komen met 18 spelers. Dus dan totaal 46 spelers minder. Ze hebben 19 jeugdscouts en dat kan ook naar 12 toe. School begeleiding is dan minder en waarschijnlijk ook het busjes vervoer.Dus tel uit je winst.Henk v Stee

Laatste wijziging 26 dagen geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
26 dagen geleden

En dan bespaar je hoeveel…?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
25 dagen geleden

Als je van 1.400.000,- uit gaat en per speler rekent dan zit je al snel op 500.000,- minder. Maar dat rekenen laat ik wel aan Henk over.. En dan heb ik het over o/d 18,16,15,14,13,12,11,10, en o/d 9.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
25 dagen geleden

Dat moet Henk uitrekenen. ik weet niet wat alles exact kost. Wat denk je zelf 37% minder

Laatste wijziging 25 dagen geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
25 dagen geleden

37% minder spelers is niet hetzelfde als 37% minder kosten

Misschien heb je inzicht in wat de grootste kostenposten zijn?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
25 dagen geleden

Als 37% minder spelers, dan heb je al zo minder begeleiding nodig en je hebt zoveel kosten wat komen kijken,waar wat aan is te doen en je hebt ook minder mensen nodig,b.v. je hebt nu 19 jeugd scouts en ik denk dat 12 daar van genoeg is, om een voorbeeld te geven. Maar ik stop er mee, want ik wil niet iemand zijn ontslag op mij geweten hebben. ik wil alleen maar zeggen,dat er zat punten zijn waar je dan minder van nodig hebt.

Laatste wijziging 25 dagen geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
25 dagen geleden

Ja dat snap ik. De vraag is meer, waar liggen de grote kosten. Zijn jeugdscouts heel duur? Als het om een ton per jaar gaat wel. Maar als het 10.000’en euros zijn, lijkt het me geen gigantische besparing.

Als Sparta nu 1.4 miljoen uitgeeft en het door te snijden in aantal spelers gaan de kosten naar 1.1 miljoen dan is dat mogelijk 1 goede transfervrije Eredivisie speler.

De andere vraag is, als je 37% in de kosten snijdt, gaat de kwaliteit van de opleiding (de spelers die uiteindelijk Eredivisie halen) ook met 37% omlaag?

En een vraag aan jou West: denk je dat als Sparta geen teams o12 heeft, dat er dan minder talent is dat goed genoeg is om de Eredivisie te halen?

En nog een vraag: de jongens die Oranje o18, o19 halen, hebben toch genoeg potentieel om Eredivisie te spelen wanneer ze ~21 zijn?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
25 dagen geleden

Even een vraag beantwoorden van jou . Je ziet vooral bij spelers b.v. bij Dumfries,Harroui,Mijnals die hebben alle 3 niet de jeugdopleiding doorlopen Dumfries was 18 ,Harroui 16 en mijnans ook 18. Bij hun alle 3 zie vaak dat ze veel ballen kwijt raken omdat de basis techniek niet 100% beheersen..Een eigen jeugdspeler vanaf 12 jaar trainen een paar keer meer in de week dan dat die 3 hebben gedaan. Die trainde maar 2 keer of 3 keer in de week en bij de bvo het dubbele. Je ziet het ook terug bij die spelers die vaker trainen.En bij Sparta jeugd spelen ze ook vaak oefenduels midden in week. Die knapen komen aan zat wedstrijden en worden beter. Maar alleen die laatste kans invallen bij het eerste dat ontbreekt.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
24 dagen geleden

Ja, maar misschien leren ze bij die amateurclubs andere dingen. Bijvoorbeeld nop het mentale vlak. De jongens in de bvo opleiding denken misschien dat ze er al zijn.

Ik begrijp gewoon niet dat je als BVO alle toptalenten kan scouten en binnenhalen, en dan jarenlang opleiden met enorm veel training en top jeugdtrainers, en dan zijn de spelers 18 -20 jaar oud en er komt een gast van de amateurs binnenwandelen en die is beter.

Hoe is dat mogelijk?!

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
24 dagen geleden

Mijnans speelde bij Spijkenisse in o/d 19 stonden stijf bovenaan en hij werd 8 wedstrijden voor het einde er uit gehaald en bij het eerste neer gezet en kreeg speel minuten, toen kreeg hij pas een uitnodiging van Sparta ,terwijl hij al jaren door Sparta scouts en Spartaanse hulp vriendjes bij Sparta aan was gemeld, jaarlijks een aantal keer.Toen hij kwam werd Mijnans in de voorbereiding bij Jong Sparta neer gezet en dat ging niet goed. Werd daarna naar Sparta o/d 19 overgeheveld en na een wedstrijd of 8 kwam hij weer terug in Jong Sparta en is er niet meer uit geweest.Heeft ook nog een jaar bij Ado DenHaag in o/d 16 gespeelt,waar hij na een jaar weg moest. Dus dat hij zo van de amateurs kwam en aanhaakte is een fabel. Door vooral speelminuten te krijgen wordt je pas beter van..
Trouwens het heeft wel het kampioenschap gekost bij Spijkenisse o/d 19 toen hij en nog een speler eruit werd gehaald,pakte ze bijna geen punten meer. Zelfs promotie in de n.c. liepen ze mis.

Laatste wijziging 24 dagen geleden door rotterdam[west]
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
25 dagen geleden

Ik vind zeker dat je met een o/d 12 moet beginnen na de bezuiniging. Begrijp mij goed voor mij hoeft er geen een team opgedoekt te worden. ik denk alleen mee om het toch rendabel te houden. Want de grote bedragen die binnen komen bij Sparta, zijn dank zij de jeugdopleiding natuurlijk. Jeugdspelers worden alleen beter door ze veel te laten spelen. Maar ze moeten wel kansen krijgen en dan bedoel ik niet,die 17 jarige Emegha opstellen, want die is er nog niet aan toe. Laat die eerst eens .een seizoen in Jong meedraaien.Er breekt geen speler door, zo lang je hem niet laat invallen in het eerste team.Ik heb mij laten vertellen binnen Sparta dat beide Henken geen voorstander zijn van jeugdspelers opstellen. Die 2 willen alleen maar resultaat zien. Maar Sparta is een opleidingsclub en dat wordt nog wel eens vergeten. En de jeugdopleiding is winst gevend, alleen je kan het overdrijven met te grote jeugdselecties. Je moet alzo boven de 7,5 ton blijven, anders krijg je maar 7.500,- in plaats van 22.500,- per opleidingsjaar. En dat gaat in vanaf o/d 11. Dus daar zou je mee kunnen beginnen. o/d 8 was al weg en ik denk dat o/d9 en o/d 10 alzo gaat verdwijnen. Weet je wat ze beter zouden kunnen doen, beter scouten bij het eerste en Jong Sparta.Dat kan veel beter er wordt te weinig met goede tips gedaan.ik weet dat er een sponsor bij zit die vaak goede tips geef, maar er wordt niet snel gehandeld.Tuurlijk valt er wat op de jeugdopleiding aan te merken,maar dat is overal en niet alleen bij Sparta. ik spreek regelmatig scouts van andere bvo[alleen nu even niet met die Corona] en dan komt ook het vuil naar buiten, alleen kijk ik daar door heen.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
25 dagen geleden

Ik heb mij laten vertellen binnen Sparta dat beide Henken geen voorstander zijn van jeugdspelers opstellen. Die 2 willen alleen maar resultaat zien. —

Dit heb ik ook vernomen over Van Stee.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
24 dagen geleden

Dat schreef ik toch ook.

camila_gray
27 dagen geleden

Zou je me gewoon willen leren kennen en zien, ongecensureerd online? gewoon beoordelen .. Doe mee..(kopieer de link) ➤ cutt.us/GirlS24   

D
lofer
Spartaantje
27 dagen geleden

Ik zou zeggen : verbeter je scouting. Werk samen met 2 of 3 betere amateurclubs.
En leidt daar je spelers op. Zodra ze het niveau van minimaal Sven Mijnans, of Kevin Strootman hebben dan haal je ze naar Sparta.
Veeeeeeel voordeliger dan wat er nu uitgegeven wordt aan de opleiding.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  lofer
27 dagen geleden

En op welke leeftijd is dat dan?

Ik denk niet dat dit de oplossing is.

Wel is de vraag terecht: waarom zijn Mijnans, Dumfries, Harroui, Toornstra, etc minimaal even goed/beter dan spelers die jarenlang bij een BVO spelen?

Het is belachelijk dat Mijnans wel in de Eredivisie mee kan, maar Tavsan en Van Hoeven niet.

Ligt dat aan de jeugdscouting? Ligt dat aan de trainers? Ligt dat aan het feit dat spelers in de O19 en Jong Sparta de laatste stappen niet kunnen maken? En waarom niet?

D
rotterdam[west]
Gladiator
1 maand geleden

ik zag net Fonseca als rechtsback spelen bij Den Bosch maar die is wel een stuk minder geworden na zijn blessure. Dat scheelt nogal wat.

D
rotterdam[west]
Gladiator
1 maand geleden

ik heb even naar de kosten gekeken van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam van de laatste 3 jaren. 1/ Seizoen 2017/2018 kosten 1.609,552,- opbrengst 6.078.319,- resultaat [ 4.468.767,-winst.] 2/Seizoen 2018/2019 kosten 1.495.928,- opbrengst 2.425.638,- [ resultaat 929.710,-winst] 3/ Seizoen 2019/2020 kosten 1.526.897,- opbrengst 5.129.286,- resultaat [3.602.409,- winst] Dus zeg het maar waar Henk v Stee naar gaat kijken. Wilt hij soms de jeugdopleidingen met zuid samen laten gaan, waar de ene na de andere jeugd speler verdwijnt of wordt verhuurd. Renoveren van je jeugdopleiding kan altijd, dat doet doe je wel b.v. met o/d 9 en o/d 10 laten verdwijnen, maar geen o/d 17 opdoeken..

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik hoop dat je gelijk hebt met de opbrengsten van de jeugdopleiding, het lijkt mij heel erg hoog. Als dit de waarheid is dan zou je “de kip met gouden eieren” gaan slachten.

Ik ben benieuwd naar de inventarisatie van HvS en zijn advies daarover. Het zal een gedegen en doordacht rapport moeten worden omdat het een van de identiteiten van onze mooie club betreft en onderdeel is van ons imago en uitstraling naar de voetbalwereld.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Wolf
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

https://www.sparta-rotterdam.nl/uitleg-uit-de-bestuurskamer/#
Hier staan de juiste cijfers over de jeugdopleiding.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

En daarom: Goed om te onderzoeken of de jeugdopleiding verbeterd kan worden en waar de organisatie efficiënter kan. Maar geen onderzoek als dekmantel voor een bezuiniging die de jeugdopleiding afbreekt.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Amen!

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Je zit toch niet in de kerk en te bidden

D
Wolf
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ja, dat zijn duidelijke cijfers. Nu ben ik helemaal benieuwd waar HvS mee zal gaan komen.

Dat moet dan wel een ambitieus plan gaan worden, maar daar is in principe niets mis mee.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Wolf
1 maand geleden

Rare opmerking. Deze info komt bij Sparta zelf bij Sparta vandaan.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

En als je toch niks te doen hebt,kan je hier ook je eigen in uitleven.
https://www.sparta-rotterdam.nl/jaarverslagen/

D
appie ossie
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Prima info Wessie

Jay
Spartaantje
1 maand geleden

Het blijft vreemd, dat, waar Sparta bij vertegenwoordigende elftallen toch vaak (goed) vertegenwoordigd is, veel van die spelers uiteindelijk zomaar met de noorderzon vertrekken. Zo had O14 op een gegeven moment een heel aantal bij het vertegenwoordigende elftal, waaronder de doelman. Verdwenen!
Keepers zijn sowieso bij Sparta een heel vreemd verhaal. Op ITWM is er ooit een hele opsomming gehouden. Al jaren lang breekt er geen een door naar het 1e of tenminste de selectie.

D
Jaap
Spangenaar
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Klopt. Dat is mij ook een doorn in het oog! De laatste keeper die we zelf hebben opgeleid is nu keepertrainer. Daar zit een hele generatie tussen. Ongelooflijk!

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
27 dagen geleden

Als je als keeperstrainer Victor Kros laat doorstromen naar het 1e, dan weet ik wel waar het ‘probleem’ zit. En de oplossing ook!

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Jaap
27 dagen geleden

Toch maar eens een andere keeperstrainer proberen. [Ed de Goey]

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jaap
1 maand geleden

Volgens mij zit bij o/d 18 de zelfde keeperstrainer als bij Jong Sparta en het Eerste team. Alleen bij o/d 9 t/m o/d 16 zit Marvin.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Bij Sparta vertrekken elk jaar wel keepers., Dit seizoen b.v.1/ Koen Buijze 2003 naar Den Hoorn. 2/Max Kooiman 2004 naar Dordrecht.. 3/Roland Okpu [keepte ook in Oranje van zijn leeftijd] uit 2003 naar Westlandia. 4/Kenny Lipman 21 jaar naar Excelsior Maassluis 5/ Malinga Leidsman uit 2010 naar Alexandria 66. Dat zijn er al 5 in zover ik het weet.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Zeg even uit welk jaartal dan kijk ik het even na Jay wie je bedoeld allemaal.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Ja Jay. Er is een ventje opeens weg Jeyano Fortes Rocha vorig seizoen o/d 13 en had nu in o/d 14 moeten spelen. Werd bij toernooien vaak als beste speler uit geroepen.. Geboorte jaar 2007 speelde 2 jaar bij Sparta. Was seizoen 2018/19 van Feyenoord BVO overgekomen. Zit niet bij de topclubs en iemand zei ,hij is naar Barcelona. Eindelijk na veel zoeken , de jeugdteams Barcelona gevonden, maar ook daar zit hij niet bij. Weet jij daar misschien iets van.Is een hele goeie voetballer.
https://www.youtube.com/watch?v=ro-hMkdxzyc
ik hoop dat hij werkt.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik heb ook gezocht maar, ik kan hem ook niet vinden bij de jeugd van Barcelona op zijn eigen Twitter (ook van een tijd geleden) schrijft hij wel steeds “Barcelona “.

flardinga
Spartaantje
1 maand geleden

Buiten de covid-19 pandemie die een enorme impact heeft op het leven in het algemeen en op de voetbalwereld, ben ik als supporter alleen maar blij met een persoon als Henk van Stee in de club,iemand die zijn nek uitsteekt, durft te veranderen en te vernieuwen,verbeteren.mij zege heeft hij en de mensen binnen de club delen tot nu toe doe mening,we kunnen veel meer als club en hopelijk gaat dit ook gebeuren met de juiste personen,tot nu toe is de covid-19 een enorme rem op alles,helaas.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  flardinga
1 maand geleden

De HvS fanclub ook voor jou!!!

flardinga
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

@Ron,
Heb alleen geen plek voor die enorme HvS klok,nee alle gekheid op een stokje,de club heeft zolang aangemodderd en blij met deze man met visie die ook de strijd durft aan te gaan binnen in de club bij die heilige huisjes,er kan veel meer met de juiste mensen en visie,dat dacht ik altijd al,maar die juiste mensen zaten er niet,denk het nu wel,groet aan mij voor jou,fijn weekeinde alvast!!!

D
rotterdam[west]
Gladiator
1 maand geleden

Dit is van 10 maanden geleden.
Sparta was al gezakt naar 1.400.000,-
https://www.vi.nl/nieuws/eredivisie-steekt-dik-40-miljoen-euro-in-jeugdopleiding-ajax-en-psv-aan-kop

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Als ik naar dit lijstje kijk dan doet Sparta het gewoon goed.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

In verhouding qua totale begroting met andere clubs investeert Sparta heel veel geld in de jeugdopleiding. Terecht dat HvS meer rendement wil zien. Overgrote deel van afgeleverde jeugdspelers zit op eerstedivisie niveau. Dit moet gaan veranderen. Hoop dat hij een streep zet onder dat hersenloze samenwerkingsverdrag met ajax!!!

Laatste wijziging 1 maand geleden door Ron Essen
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Rendement krijg je pas als je de jeugdspelers veel wedstrijden laat spelen, daar worden ze beter van.En niet op de bank neer zetten wedstrijden lang. Daar krijg je zitvlees van.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Prima als er meer rendement uit komt maar, als ik rondkijk bij de andere clubs die meer investeren in de jeugdopleiding dan vind ik dat Sparta het goed doet. Nu er verandering is gekomen in de verplichting tot betalen van ook de jeugdspelers is samenwerking met Ajax minder nodig hooguit gebruik maken van hun scouting.

D
Demie Van Der Hoeven
Spartaantje
1 maand geleden

Sparta moet kijken naar az. Daar worden echt veel goede spelers klaargestoomd

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Demie Van Der Hoeven
1 maand geleden

Daar gaat 3 miljoen om in de jeugdopleiding en hebben een samenwerking met meer dan honderd amateurclubs.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
27 dagen geleden

Grotere sponsor zoeken dus!

D
rotterdam[west]
Gladiator
1 maand geleden

ik zal het luid en duidelijk er op zetten. Sparta opleiding kost volgens mensen binnen Sparta 1.400.000,-[misschien iets gezakt door opheffen o/d 8 en o/d 17] En bij jatten van jeugdspeler vanaf de dag dat hij 11 jaar wordt 22.500,-per opleidingjaar. Maar als Sparta snijdt in de jeugdopleiding naar onder de 700.000,- dan krijgen ze nog maar 7500,- per opleiding jaar. Het is maar dat jullie dat weten. En als ze toch gaan bezuinigen neemt dan afscheid van AJAX anders blijft er helemaal geen talent over.Je mag ze toch nu al met de dag dat ze 15 worden een contract aanbieden.Dus alleen alert blijven bij Sparta.
Nog een opmerking,maar gaat aub niet met zuid in zee, dan kon je alleen maar kwallen tegen.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Met niemand in zee gaan.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
27 dagen geleden

En dat niet alleen,er zitten kwallen in zee.😂🤣😂🤣

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ja zei ik ook. En zeker nu de prijzen voor de opleiding flink zijn gestegen. En er 14 ex Spartanen bij AJAX spelen en ook 13 spelers er op Zuid lopen, hadden we nog veel betere jeugd gehad bij Sparta.Want ook Geertruida van Zuid komt bij ons vandaan.

nicopijpers
Spartaantje
Je reactie op  Ron Essen
1 maand geleden

Ron we moeten ons zelf blijven er moet naar terBregge gekeken worden denk meer naar de hele jeugd opleiding ..
En dat vStee daar nu in stapt vind ik alleen maar mooi .

D
Spartaantje
1 maand geleden

Goed om regelmatig met een kritische blik naar onderdelen van de organisatie te kijken, dus ook naar de jeugdopleiding en de samenwerking met Ajax.
Enkele jaren geleden heb ik een artikel op ITWM over de jeugdopleiding geplaatst: kaskraker of zwart gat. De link staat hieronder. Door de overgang naar de nieuwe site zijn alle afbeeldingen van de grafieken helaas niet meer zichtbaar.

https://www.itwm.nl/jeugdopleiding-kaskraker-of-zwart-gat/

Laatste wijziging 1 maand geleden door Maurice Dister
Strijkplank
Spangenaar
Je reactie op  Maurice Dister
1 maand geleden

Zou de berekening inmiddels niet een stuk positiever uitpakken? In het jaar na jouw stuk zijn Ache en Dervisoglu voor pakweg 5.5 miljoen verkocht.

Overigens zag ik in het jaarverslag 2018/2019 dat het saldo vergoedingssommen 3.1 miljoen was. Dat blijkt dus wat hoger dan jouw inschatting van 2 miljoen.

Overigens zag ik in 2019/2020 dat ook nog solidariteitsvergoedingen zijn ontvangen voor James Lawrence en Ian Maatsen. Nooit in het eerste gespeeld, toch wat verdiend!

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Maurice Dister
1 maand geleden

Dat was een heel mooi artikel met de volgende conclusie:

Conclusie
Mijn conclusie is dat de jeugdopleiding
van Sparta in financieel opzicht op zijn best quitte speelt. Geen zwart gat dus, maar zeker geen echte kaskraker. De kosten bedragen namelijk rond de € 1,5 tot 2 miljoen per jaar en de gemiddelde opbrengst transfervergoedingen was in de afgelopen tien seizoenen € 1,5 miljoen.

Moet Sparta dan maar stoppen met de jeugdopleiding? Dat lijkt me geen goed idee. De jeugdopleiding hoort bij het DNA van de club. Daarnaast zou Sparta zonder jeugdopleiding ook allerlei spelers moeten aantrekken voor het eerste elftal en daarvoor (transfer)kosten maken.

D
lofer
Spartaantje
Je reactie op  Cap
27 dagen geleden

Volgens mij zijn er nagenoeg geen kosten gemaakt aan het aantrekken van spelers. Sparta haalt alleen transfer vrije spelers.
dus je redenering klopt niet.
Als Sparta stopt met de jeugdopleiding, dan bezuinig je 1,5 miljoen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Je hebt ongeveer 6 maanden geleden kunnen lezen dat de jeugdopleiding rendabel is voor Sparta. Als Henk ons volgend jaar maar niet wilt gaan koppelen aan zuid, als het contract af is gelopen in 2022

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Dat wat ik schreef, was de conclusie uit dat onderzoek, West.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Cap
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Je kan het nu op deze topic allemaal lezen en geef je mening daar over.Daar zitten ze hier op te wachten. Aan gissingen hebben we niks, alleen aan de echte cijfers. Ja toch.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Tien seizoenen waarvan maar drie in de Eredivisie.

-> waarde van spelers is veel lager

Laatste wijziging 1 maand geleden door ATX
D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Ik ben zo vrij om een aanvulling op die conclusie te schrijven:

  • De jeugdopleiding is dus winstgevend, omdat we minder spelers hoeven aan te trekken en de kosten hiervoor uitsparen!
  • Daarnaast is het DNA van de club heel belangrijk. Veel sponsors vinden dit heel aantrekkelijk, om het maar niet te hebben over de supporters. Ik zou wel eens een enquête onder sponsoren willen zien met de redenen waarom ze juist Sparta sponsoren en niet handelshuizen als Willem II, Vitesse of Emmen.
Laatste wijziging 1 maand geleden door Cap
D
Spartaantje
Je reactie op  Cap
1 maand geleden

Daarnaast nog twee belangrijke voordelen van de jeugdopleiding:
– spelers uit de eigen jeugd hebben gemiddeld genomen lagere salarissen dan aangetrokken spelers;
– je bespaart op het betalen van transfervergoedingen, tekengelden en vergoedingen voor spelersmakelaars.

D
thevoicevanzelzate
Spangenaar
Je reactie op  Maurice Dister
1 maand geleden

En dat zijn niet te onderschatten (positieve) neveneffecten voor de club. Scheelt nogal wat aan salaris of een speler als Appie uit eigen gelederen komt of dat je hem van elders haalt.

Prima overigens om de jeugdopleiding door te lichten. Zolang dat gebeurt met het doel om die te verbeteren. Niet om deze af te breken.

Het (pakweg) elke tien jaar evalueren van kwaliteit & opbrengsten is trouwens goed voor alle onderdelen van een organisatie. Dus ook een bvo.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Maurice Dister
1 maand geleden

Ja eigen jeugdspelers worden altijd onder gewaardeerd

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Dat zou toch raar zijn?

Jay
Spartaantje
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Door wie? Door publiek? Door trainers?

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jay
26 dagen geleden

Met betalingen natuurlijk. Een zelf opgeleide verdiend minder dan dat je een speler van buitenaf aantrekt. Dat is bijna overal.

Laatste wijziging 26 dagen geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Maurice Dister
1 maand geleden

Nog meer voordelen: door aantal opleidingskosten verdienen we ook bij latere transfers

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Dat was berekend in het onderzoek van Maurice.

D
King P88gba
Gladiator
Je reactie op  Maurice Dister
1 maand geleden

En we moeten niet vergeten dat we miljoenen zijn mis gelopen doordat we in 2010 degradeerden en het Orakel uit Schijndel promotie niet voor elkaar kreeg. Als het Pastoor niet gelukt was hadden we nog meer miljoenen mis gelopen.

Ik heb trouwens met Brandweer afgesproken dat we de naam Vloet hier achter ons als we weer op gras spelen 😂.

D
Fan
Spangenaar
1 maand geleden

Van Stee heeft gelijk; zo’n audit houdt de boel ook scherp

Het gaat bv niet om scouten van spelertje voor c1 en c2, maar om scouten potentiele profvoetballer

D
Jaap
Spangenaar
1 maand geleden

Ben ook wel benieuwd of met het doorlichten van de jeugdopleiding die samenwerking met Ajax ter sprake komt. Veel gedoe en bombarie destijds, maar wat heeft dat ons tot dusver nu meer opgeleverd dan veel hoon en ironie bij supporters van andere clubs? Je hoort er nooit iets over. Als het dan allemaal zo goed is dan vraag ik me af waar je PR is aangaande dit onderwerp. Mij is het destijds in ieder geval in het verkeerde keelgat geschoten.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jaap
1 maand geleden

Ja je hoorde wel dat in 2019/2020. 1/ArJany Martha[ex Spartaan 20] 4 jaar Sparta geboortejaar 2003. 2/Diyae Jermoumi [exLugnuddum Leiden] 6 jaar Sparta geboortejaar 2004. 3/Olivier Aertssen [Ex JOVZ] 1 jaar Sparta geboorte jaar 2004. naar Ajax gingen.En 2020/2021 1/Dies Janse[ex JOVZ] 2 jaar Sparta geboortejaar 2006. 2/Gijs Thomassen [ex CKC] 3 jaar Sparta geboortejaar 2010 en 3/ Eijero Stolk[ex De Betrokken Spartaan] 2 jaar Sparta geboortejaar 2011 naar Ajax toe zijn.
En er spelen nog zat ex Spartanen bij Ajax in de opleiding. 1/.Nassef Chourak.2/Milovanovic.3/Hato. 4/Appah.5/Nick de Koning.6/Tim de Koning[geen tweeling]7/Zinhagel.8/Levi Haps plus die 6 =14. En er zijn er ook andere ex Spartanen weg waaronder Eros Maddy kwam niet terug naar Sparta maar ging naar Utrecht.

Laatste wijziging 1 maand geleden door rotterdam[west]
D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Lugdunum

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Ja ik schrijf snel en veel en dan maak je ook fouten,omdat ik het meestal niet na leest. ik sla ook wel eens een woordje over. Dat is lekker snel hahaha

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Jaap
1 maand geleden

Dat heeft geld opgeleverd, en dat doet het nog steeds

Adje
Spangenaar
1 maand geleden

De vraag is of deze doorlichting beperkt blijft tot een herschikking van de financiën. Het zou best eens kunnen leiden tot een interne reorganisatie, waarbij nog eens goed gekeken wordt naar alle ”poppetjes”, incl. hun diverse taken en verantwoordelijkheden. Niet onbelangrijk daarbij is b.v. de positie van Dolf Roks, die als Hoofd Jeugdopleiding toch al jarenlang grote diensten heeft bewezen.

D
Rob Laanen
Gladiator
1 maand geleden

Ik heb het hier al vaker gezegd. Als je wilt profiteren van je jeugdopleiding, moet je ook een trainer kiezen die daarbij past. Advocaat en Fraser zijn resultaattrainers. Niets ten nadele van Fraser, want hij presteert geweldig. Maar of de jeugd onder hem voldoende kans krijgt vraag ik me af. Hoelang heeft het niet geduurd voordat hij Mijnans inpaste? En Emegha is volgens mij een geweldig talent dat nu verpieterd. Ik ben ben bang dat hij dat straks bij een ander club gaat laten zien.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
Ad_interim
Spartaantje
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Vind dat best onzin, Fraser kijkt namelijk gewoon ben je goed genoeg of niet?
volgens mij zijn er aardig wat knaken verdiend door jeugdspelers die bij hem zijn gaan spelen?
Dervisoglu, Aché zijn allebei voor een leuk bedrag verkocht.
én Harroui en wellicht Duarte en Mijnans straks ook…

Daarbij komend is Emegha nog A-junior én in mijn ogen ook nog niet klaar voor het grote werk.. Goed dat hij meeloopt en hopelijk volgend seizoen langzaam aan meer minuten kan gaan maken

D
HansG
Spangenaar
Je reactie op  Ad_interim
1 maand geleden

Nou Emegha mag van mij nu al zijn minuten maken in het 1e, want Engels brengt helemaal niets!!

Laatste wijziging 1 maand geleden door HansG
D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  HansG
1 maand geleden

Hij heeft een paar keer mee mogen doen toen we nog met vijf verdedigers speelden. Dat vind ik niet echt een kans. Hij is dan wel zeventien, maar dat mag toch geen reden te zijn om hem af en toe eens te laten vallen. Bij Ajax doen ze niet anders met jonge talenten.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Precies zie Limouri bijna 6 weken jonger dan Emegha en verhuurt aan Telstar. Emegha is gisteren 18 geworden.

D
Rob Laanen
Gladiator
Je reactie op  Ad_interim
1 maand geleden

Ik woon te ver weg om een goed inzicht in de jeugd te hebben, maar ik neem de signalen van mensen die dat wel hebben o.a. West en Jay serieus. Kijk ook eens naar Ron Jans wat die al niet met al die jonkies presteert bij Twente. Het is vaak ook een kwestie van juiste begeleiding.

Laatste wijziging 1 maand geleden door Rob Laanen
D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Rob Laanen
1 maand geleden

Ja Rob dat is ook zo en om beter te worden moet je veel spelen en als je uitblinkt, kansen krijgen bij Jong of het eerste.. Daarom spelen de opleiding teams van Sparta ook vaak vriendschappelijk midden in de week. Maar dat is nu ook weg gevallen door die Corona. ik ga met sommige nog geen eens meer in discussie omdat ze maar wat roepen. ik weet wat er allemaal speelt bij Sparta. Soms hou ik wijselijk mijn mond. En ik kan een boek schrijven over de jeugdopleiding als het moet, met leuke maar ook vervelende verhalen voor sommige personen. Maar ik vind het wel goed zo.

nicopijpers
Spartaantje
1 maand geleden

vStee moet doen voor Sparta wat het beste is .
Wel alles goed onder zoeken.
Gaat het niet goed en lijkt alles veel te kosten maar er komt niks uit ja dan moet er drastisch in gegrepen worden .
En daar geef ik vStee gelijk in .

Spangenaar
1 maand geleden

Rendement en doorlichting, het zal allemaal wel. Zo lang als andere bvo’s elk jaar onze beste talenten mogen stelen gaat het van dit niveau blijven. Zou toch maar eens de krachten bundelen met andere kleinere clubs om deze diefstal te stoppen.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
1 maand geleden

Eindelijk gaan we naar het rendement kijken. Mocht eens tijd worden. Blij dat Henk het heilige huisje durft aan te pakken.

een jeugdopleiding is mooi, als het meer oplevert dan erin gaat. Misschien is scouten tegenwoordig wel het nieuwe opleiden, en moeten we ons daarop focussen

D
Dikker
Gladiator
1 maand geleden

van Drongelen, Dumfries, Floranus, Devisoglue, Ache en straks Harroui.
Waar hadden we gestaan zonder deze opbrengsten?
Daarmee is niet gezegd dat Pinto en Okoye niet hetzelfde kunnen bewerkstelligen maar noem maar eens een vergelijkbaar rijtje als bovenstaand.

D
Andre_T
Spangenaar
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Mooi lijstje maar vergeet niet dat Dumfries, Harroui en dus bijv. ook Mijnans pas op vrij late leeftijd de opleiding binnenkwamen. Als ik het wel heb (even uit m’n hoofd) Harroui pas bij o16, Dumfries toen ie 18 of 19 was en Mijnans eveneens. Dat zegt ook wel iets.

D
D1888
Spartaantje
Je reactie op  Andre_T
1 maand geleden

Precies dat. De voorbeelden Strootman die al op heel jonge leeftijd bij Sparta kwamen zijn niet talrijk. Kan mij heel goed voorstellen dat een club zich gaat richten op een jeugdopleiding vanaf een iets hogere leeftijd. Je kunt altijd nog de amateurtak betrekken voor de jongere jeugd.

D
Aad Noniem
Spartaantje
Je reactie op  Dikker
1 maand geleden

Mee eens dat het waardevolle spelers heeft opgeleverd. Maar ook met HvS eens dat we wel kritisch moeten kijken naar de 1 miljoen investering per jaar. Een dumfries bijvoorbeeld heeft amper in de jeugdopleiding gespeeld.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Aad Noniem
1 maand geleden

J en hoeveel hebben we er niet weggestuurd zo soort speler na een seizoen. Zo even een paar uit mijn hoofd . El Meraet,v Geenen,,abdullahi,,Ringeling,Reith,Leon-cardi-wong-si-kwie.,Loukili.. En dan vergeet ik er zeker nog een paar. 1 of 2 jaar bij Sparta en dan pleiten. Ik kan er tien tallen.

D
Nico
Spangenaar
1 maand geleden

De heer van Stee zal er alles aan doen, wat het beste voor Sparta is.
En sinds hij er is, is het rustig bij de club en zijn de financiën op orde en ook niet onbelangrijk: we spelen weer in de Eredivisie.
natuurlijk doet hij dit niet alleen, iedereen in de organisatie, technische staf en spelers verdienen ook een pluim.
maar Sparta moet verder, de spelers begroting moet omhoog om structureel op het hoogste niveau te kunnen blijven spelen.
het bestuur doet er alles aan om meer geld te generen bv plannen om stadion rendabeler te maken.
regeren is vooruitzien en daar is Sparta mee bezig.
heb er vertrouwen in en dat is tot niet zo lang geleden wel anders geweest.

Strijkplank
Spangenaar
1 maand geleden

Op dit forum is al meerdere keren uitgebreid toegelicht dat de jaarlijkse investering van EUR 1.000.000 zich dik terugbetaalt, zelfs als je alleen maar kijkt naar transfersommen en dus niet eens rekening houdt met:
– besparing uitgaven tekengeld;
– besparing scouting;
– besparing vergoedingen aan zaakwaarnemers;
– besparing door lagere aanvangssalarisssen

Waar Henk eens kritisch op zou moeten zijn, is hoe er op dit moment omgegaan wordt met jeugdspelers. Jongens als Schippers, Reith of Tavsan had je er prima bij kunnen hebben dit jaar of een jaar kunnen verhuren. Reith en Schippers zijn echt niet veel minder dan Fortes, verdienen minder en hebben groeipotentieel.

Henk van Stee mag daarnaast Henk Fraser wel duidelijk maken dat jeugdspelers meer kansen moeten krijgen, zeker nu Jong Sparta niet speelt. Zoals West hieronder al aangeeft, had je in een aantal wedstrijden makkelijk jeugdspelers minuten kunnen laten maken. Je mag inmiddels 5(!) keer wisselen. Maak daar eens gebruik van.

D
Peter Bonnier
Spangenaar
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Voorlopig speelt geen van die 3 in de eredivisie. Dus is het dus maar de vraag of ze wel van het niveau zijn wat Sparta wil hebben.

D
Mark
Spartaantje
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Je hebt zeker een punt dat Fraser een aantal jeugdspelers wat meer minuten had kunnen geven maar aan de andere kant missen ze wel ervaring op dit niveau. Uiteindelijk gaat het bij het eerste elftal vooral om voldoende punten te halen en niet om jonge spelers beter te maken. Sparta heeft helaas niet vaak de luxe dat we na 60 minuten met 3-0 voor staan, zoals tegen ADO. Dat zijn de uitgelezen moment om jonge spelers erin te brengen.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  Mark
1 maand geleden

Dat had dan ook wel mogen gebeuren, vind je niet?

Het zijn lastige keuzes, want Fraser wil in dat geval ook spelers speeltijd geven die dichter bij een basisplaats zijn.

D
_Stephan
Spartaantje
Je reactie op  Strijkplank
1 maand geleden

Zolang de analyse maar lange termijn is.

Dat er NU de perceptie is dat er weinig spelers doorbreken/een kans krijgen (aan wie dat dan ook ligt) strookt niet met mijn wellicht gekleurde mening dat we op de lange termijn wist maken op de jeugdopleiding.

Het is als het klimaat, een slechte zomer is nog geen bewijs dat de opwarming van de aarde niet plaatsvindt. We kunnen nu 1 mindere lichting hebben/trainer hebben die jeugd geen kans heeft.

D
Cap
Spangenaar
Je reactie op  _Stephan
1 maand geleden

Precies!

D
ATX
Spangenaar
1 maand geleden

De aankopen (en totaal gebrek aan verkoop daarvan) moeten ook eens worden doorgelicht.

De enige spelers die Van Stee succesvol verkoopt zijn spelers uit onze opleiding.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Feitelijk onjuist. (Totaal gebrek aan verkoop)
Om te beginnen kochten we in het begin niets aan. We trokken alleen transfervrije spelers aan.
Dat beperkt al.

Daarnaast zal er tussen het aantrekken en daarna evt verkopen van spelers, toch meerdere jaren moeten zitten. Desondanks zijn Rahyi en Veldwijk transfervrij gehaald en verkocht.

Verder loopt er met Okoye en Pinto (wellicht ook Thy en Kharchouch) nu waarde rond op het veld. Waarbij er alleen voor Pinto een klein bedrag betaald is.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Hans E
1 maand geleden

Transfervrije zegt niks Hans,F.C.Gronigen en F.C. Utrecht hebben transfervrije spelers aan getrokken. Warmerdam en Dankerlui. Die liepen ook uit hun contract. Die had ik ook ruim 6 a 7 maanden van te voren aangemeld samen met Dario v/d Buys speelt nu in Belgie een C.V. Allemaal behoorlijke spelers.Al doet Pinto daar ook niet voor onder. Sparta wachten te lang en dan komen de subtopclubs en dan ben je te laat.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

* Dario vd Buys speelt in Nederland

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Ja sinds 6 dagen.Van Heracles naar Beerschot. En Beerschot heeft hem verhuurt aan Fortuna.. Maar ik peobeer alleen te zeggen,dat en Warmendam,,Dankerlui en v/d Buys alle 3 bij Sparta hadden kunnen spelen als er toen gelijk gereageerd wordt. Maar hier zeiden er ook een paar we hebben tijd zat.Dus niet. Je moet gelijk reageren. ik heb Sparta zeker 10 maanden van te voren op de hoogte gebracht dat THY uit zijn contract liep en ook een paar jaar terug toen Silvester v/d water nog bij een andere club speelde dan Heracles.. En heb niks met geld te maken,want meestal lopen ze uit het contract of hebben een clausule erin.En als je te lang wacht ,ja dan komen die subtopclubs en betalen een stuk hoger.. Soms wel een100.000,- meer. Dus logisch als je dan voor die club kiest. Je moet er ook snel bij zijn als club.

Jay
Spartaantje
Je reactie op  SR1960
1 maand geleden

Kan dit helaas niet lezen.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Omdat je daar voor moet betalen. ik geloof dat ze 3 stukjes gratis mogen lezen als je geen abonnee bent.

D
Hans E
Gladiator
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Dat er rust heerst.

Beheerder ITWM
Spartaantje
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Gelieve geen copy/paste van premium artikelen in de reacties plaatsen. Hier op rust copyright.

D
ATX
Spangenaar
Je reactie op  Jaap
1 maand geleden

Is het premium?

Beheerder ITWM
Spartaantje
Je reactie op  ATX
1 maand geleden

Volgens ons wel. Maar ook al zou het geen premium zijn dan is copy/paste in die hoedanigheid ook niet toegestaan. De auteur (dvb) verdient de credits en het bezoek. Dus een link is prima, copy en paste niet.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  Jay
1 maand geleden

Henk gaat de gehele jeugdopleiding bekijken. Hij noemt enkele spelers die er toch zijn gekomen en niet via de jeugd van Sparta. Ook proef ik dat hij het geld wat nu naar de jeugd gaat liever gebruikt om het eerste te versterken zodat Sparta een stabiele eredivisie club wordt en blijft. Kortom ik denk niet dat de jeugdopleiding zoals die nu is nog lang bestaat.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Ja allemaal makkelijk praten,als je een kind [talent]uit de Sparta opleiding verhuurt [Tavsan]nadat hij bij Sparta geen kans heeft gehad en je vergeet te verlengen, dan gaat zo speler weg, want die voelt geen vertrouwen.Ook tot 11 jaar kunnen de bvo van elkaar gratis jatten. Dus vanaf 10de jaar zou je kunnen scouten en zeker nu dat het opleiding geld flink omhoog is gegaan van 14.000,- voor Sparta [Sparta is categorie 2]naar 22.500,-per opleiding jaar. Dus je zou o/d 9 en o/d 10 op kunnen ruimen. Maar dan grijp je wel naast talent volle spelers van 8 a 9 jaar ,die er echt rond lopen bij amateurclubs en dan vertrekken naar BVO die wel o/d 8 en o/d 9 en o/d 10 hebben.En dan moet je ook stoppen met die samenwerking met AJAX,alles zelf in de hand houden.Je moet geen andere club de baas laten spelen over je jeugdopleiding ,die je nu wilt veranderen. ze zitten nog 1 jaar aan AJAX vast. ik was wel voorstander van de samenwerking, maar als je jeugdspelers op gaat ruimen of op latere leeftijd spelers gaan scouten,dan moet je geen samenwerking hebben,anders blijft er helemaal niks over. En ik vind wel ,Sparta moet o/d 11,12,13,14,15,16,17 en 18 hebben. Dus o/d 17 terug. o/d 8 was al weg dit jaar en o/d 9 en o/d 10 kan dan uit financieel oogpunt ook wel.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

En laten ze nu uitkijken bij Sparta,zeker met die nieuwe regels. Want nu kost die opleiding 1,4 miljoen heb ik mij laten vertellen en pakt Sparta 22.500,- per jaar vanaf 11levensjaar jaar ,maar als Sparta onder de 7ton zakt voor de opleiding, dan krijgen ze nog maar 7.500,- per jaar. Ze lullen maar raak hier,maar weten niet hoe het zit. Dan gaat Sparta naar categorie 3.Scheelt 15.000,- per jaar hoor.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Dit is dus ook iets om mee te nemen in de beoordeling of de jeugdopleiding rendabel is.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Ik blijf voorstander van de samenleving met Ajax. Heb je deze samenwerking niet dan kan Ajax evengoed spelers bij Sparta weghalen en wel gratis, nu levert het nog wat op. Ook in de opleiding raak je de beste spelers kwijt. Een samenwerking hoeft niet wanneer de knvb de handel in spelers t/m 16 jaar gaat verbieden.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Nee gratis was alleen t/m 11 jaar. En 12 jaar moet je overal betalen.was 14.000,-En nu 22.500,- per opleiding jaar. En dat is nu vanaf de dag dat ze 11jaar worden. is nu niet echt goed koop meer.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  rotterdam[west]
1 maand geleden

Oké dan hebben we voor het geld geen samenwerking nodig wanneer iedere club dit bedrag moet betalen voor de speler. Ik blijf er tegen om onder de zestien jaar spelers te verhandelen.

D
Jan
Gladiator
Je reactie op  SR1960
1 maand geleden

Ik lees een beetje tussen de regels door dat na de evaluatie van Henk de jeugdopleiding gaat bezuinigen ten gunste van het eerste elftal.

D
rotterdam[west]
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Dat heeft hij al gedaan met o/d 17 en o/d 8 weg saneren. En o/d 17 weg doen is niet slim.Want juist op die leeftijd kan je het beter bekijken allemaal. En dat laatste stukje wat je nodig hebt is je jeugd veel wedstrijden laten spelen.Maar zelfs bij de 6-0 tegen Den Haag krijgt de enkele[1 of 2] jeugdspeler[s] geen speel minuten en dan bedoel ik Delano en Jason. Henk kan beter de spelers verbieden de hele wedstrijd de lange bal te spelen. En dat de eerste bal altijd vooruit moet, in plaats van breed of terug spelen.

D
Ron Essen
Gladiator
Je reactie op  Jan
1 maand geleden

Of je doet een jeugdopleiding goed of je doet het niet. Een goede jeugdopleiding kost de nodige euro’s. Als blijkt dat dit nu niet haalbaar is/c19 kun je dus het mes in de begroting zetten. Net zoals voor zoveel clubs geldt ook voor Sparta overleven. Nu al een jaar vrijwel haast alles plat..kan niet zonder gevolgen blijven, helaas.