Eindelijk iets wat de KNVB goed doet: De bond die Sparta dit seizoen al vele malen teleur wist te stellen heeft de jeugdopleiding van Rotterdams mooiste genomineerd voor de Rinus Michels award. Als je deze wint kan je stellen dat je de beste opleiding van het land hebt. We bevinden ons in gezelschap van twee clubs met begrotingen die vele malen hoger zijn dan die van Sparta: Ajax en PSV.

In 2009 wist onze club de award ook al eens te winnen, Hoewel Wikipedia daar iets anders van vindt!

Helemaal niet gek als je een groot gedeelte van je budget besteed aan opleiden; dan wil je natuurlijk ook wel eens in de prijzen vallen.

Of we er iets aan hebben, niemand die het weet. Nomineren kan een zoethoudertje zijn ter compensatie van alles wat ons dit seizoen door de KNVB werd aangedaan, want de beoordeling vindt plaats op het nationale trainerscongres dat door de CBV en VVON georgansieerd wordt. Het staat natuurlijk wel puik op het ego van Henk van Stee als je dit wint en je kan ermee voor de dag komen als je jeugdtalenten aan het scouten bent.

Dus beste trainers van Nederland: doe Sparta gewoon ff uitroepen tot beste jeugdopleiders en u krijgt er blije gezichten voor terug op ons jeugdcomplex.

Verder: een wat minder boeiend maar wel opmerkelijke nominatie: Henk Fräser is door dezelfde KNVB genomineerd voor trainer van het jaar van de eerste divisie. Samen met Pusic (FC Twente), Snoei( Telstar), Boessen (FC Den Bosch) en Wels (Top Oss) gaat de trainer uitmaken wie Neerlands beste is van het op één na hoogste niveau.


De Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam is één van de drie genomineerden voor de Rinus Michels Award voor de Beste Jeugdopleiding in het Betaald Voetbal. De andere twee genomineerden zijn de opleidingen van Ajax en PSV. Tijdens het Nederlands Trainerscongres op vrijdag 17 mei in het MAC3PARK-stadion in Zwolle wordt de winnaar bekend gemaakt. De Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam heeft deze prestigieuze prijs al eens eerder in de wacht mogen slepen. In 2009 werd de Jeugdopleiding uitgeroepen tot de beste van Nederland.

In Bradly Martis, Jaimy Brute, Youssef El Kachati, Elayis Tavsan, Ayoub Boukhari, Bradly van Hoeven, Lorenzo Soares Fonseca en Levi Bouwense bracht de opleiding dit seizoen al acht spelers voort die hun debuut in het eerste elftal maakten. Abdou Harroui en Halil Dervisoglu, die vorig seizoen debuteerden, braken dit jaar door.

De jeugdopleiding levert niet alleen spelers voort aan het eerste dat Sparta: het Nederlands elftal dat succesvol was in de Nations League, speelde veel duels met vier oud-Spartanen in de basisopstelling (Denzel Dumfries, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay). Ook Kevin Strootman maakte uiteraard deel uit van de nationale ploeg.

Bron: Sparta Rotterdam

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner