De eredivisie start komende vrijdag in Friesland, met Heerenveen – Sparta. Bij de Friezen is er veel goede hoop en hangt de sfeer van nieuw elan, onder andere door de nieuwe trainer Kees van Wonderen. Ook rondom Sparta hangt er een goede sfeer. Het is het eerste volledige seizoen voor Gerard Nijkamp en Maurice Steijn. En al zal er misschien nog wel een speler weggaan en mogelijk zal er nog een speler bijkomen, we mogen wel zeggen dat de selectie vrijwel compleet is. Heel anders dan vorige zomer toen de selectie eigenlijk nooit compleet werd en we tot januari 2022 moesten wachten op de broodnodige kwalteit. Nijkamp heeft deze zomer in spelers mogen investeren waarvan sommigen later nog wat mooie centen moeten opleveren. Maar daarvoor moeten deze spelers eerst maar eens een mooie seizoen gaan draaien, waar wij als supporters dan weer van kunnen gaan genieten. Niet in de problemen komen, af en toe een stunt tegen een topclub, wat vaker echt genieten van goed voetbal op Het Kasteel op echt gras, wellicht flirten met het linkerrijtje of presteren in de beker. Qua financiën zou Sparta niet in de problemen moeten komen. Bij Sparta is de doelstelling ‘zo hoog mogelijk in het rechterrijtje komen’. Dat is plek 10. Maar aan de andere kant koestert Maurice Steijn iedere plek boven ”Voetbal is een onzeker spelletje. Het kan nog allemaal misgaan. Maar er is in dit stadium reden voor optimisme. We dromen van een heerlijk seizoen.

Zien de ITWM bezoekers Sparta wel of niet in de problemen komen?

Wat denken jullie Spartanen? Is Sparta er klaar voor? Wat zijn de mogelijkheden van dit team?

Van Eersel en Frank Stout zien Sparta niet in de problemen komen

Niet alle de bezoekers van ITWM hebben een mening over het vernieuwde Sparta. Ook tal van journalisten kijken in hun glazen bol en doen voorspellingen over eredivisie. Op www.rijnmond.nl laten Frank Stout en Dennis van Eersel zijn licht schijnen op het komende voetbaljaar van Sparta.

Frank Stout over Sparta naar aanleiding van 5 punten

Hieronder tekst. En wel tekst over 5 punten naar aanleiding waarvan Frank Stout zijn licht laat schijnen over Sparta.

1. De inkomende transfer

“Ik verwacht het meeste van een speler die we nog helemaal niet hebben zien spelen: Joshua Kitolano. Hij is een verdedigende middenvelder, Noors jeugdinternational, stond vorig seizoen nog op de radar bij Feyenoord en schijnt enorm goed te zijn. Als ik me goed heb laten informeren, is het een speler waar Sparta heel veel plezier aan gaat beleven en die de club over een aantal jaar voor een paar miljoen kan verkopen.”

2. De uitgaande transfer

“Maduka Okoye, die één van de beste doelmannen van de eredivisie was. Gelukkig hebben ze er goed geld voor gekregen en met Nick Olij een prima vervanger gehaald. Een wat oudere jongen, die geen domme dingen doet. Een hele goede Nederlandse keeper, prima gedaan.”

3. De smaakmaker

“Ik denk dat Koki Saito ons wel kan vermaken, mits hij speelt. Aan de bal is hij fantastisch, maar als hij de bal niet heeft is het wel een beetje een lichtgewicht. Ik denk dan ook niet dat hij veel minuten gaat krijgen. Daarom kies ik toch voor Younes Namli als smaakmaker. Een goede, sierlijke speler, die wél veel gaat spelen.”

4. De trainer

“Toen hij hier naartoe kwam, zeiden veel mensen: daar krijg je dat betonvoetbal weer, wat niet om aan te zien is. Maar dat valt tot nu toe echt reuze mee. Maurice Steijn is ook gewoon een fijne, positieve vent. Het is even afwachten of dat ook nog zo is als Sparta drie keer op rij verliest, maar ik denk het wel.”

5. De eindklassering

“Ik denk dat Sparta bovenin het rechterrijtje mee gaat doen en op plaats tien, elf of twaalf eindigt. Ik denk niet dat Sparta zich al te veel zorgen hoeft te maken om degradatie, omdat er een aantal ploegen zijn die minder kwaliteit hebben dan Sparta.”

Abonneer
Abonneren op
38 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties