Ingmar Oostrom op Youtube-filmpje. Hier geeft hij uitleg aan een journalist over een discutabele beslissing.

In De Adelaarshorst wordt aanstaande zondagmiddag de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles – Sparta gespeeld. Daar hoort een man met een fluit bij. Die heet Ingmar Oostrom. De KNVB heeft hem de leiding gegeven.

Oostrom is geboren op 22 januari 1990 in Oudewater. Hij heeft al een heuse Wikipedia-pagina. En een Linked-In-profiel waarop te vinden is dat hij ook plv advocaat-generaal is, alsmede Officier van justitie en dus: Scheidsrechter Betaald Voetbal. Op 31 januari 2014 leidde Oostrom zijn eerste professionele wedstrijd op het tweede niveau. De wedstrijd tussen FC Oss en Jong FC Twente eindigde in een 2–1-overwinning voor de thuisploeg. Oostrom deelde twee gele kaarten uit en één rode.

Franca Overtoom en Joris Westhof houden zondagmiddag een vlag vast, steken hem omhoog of naar opzij. Wij blij?

Oostrom kan het niet alleen. De scheidsrechter die dit seizoen ook de oefenwedstrijd tussen Sparta en RKC op de familiedag, krijgt hulp van de assistenten Franca Overtoom en Joris Westhof. Thomas Hardeman is de vierde official, een heerschap hoor. Dan de VAR, want een wedstrijd zonder VAR is als hutspot zonder rookworst. Richard Martens is de VAR. De vegetarische rookworst (assistent-VAR) heet Cristian Dobre. Ook wel AVAR. Niet te verwarren met Avatar.

Enfin. Kaartje kopen? Te laat. Het uitvak in Deventer is al enige tijd volledig uitverkocht. ESPN? De aftrap is zondag om 16.45 uur.

Abonneer
Abonneren op
20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties