De voor velen onbekende Jannik Huth kan tegen Willem II waarschijnlijk direct aan de bank. Kortsmit heeft nog steeds last van zijn bil en Leonard Nienhuis zal vrijwel zeker ook zondag ontbreken vanwege privé-omstandigheden. Huth krijgt de voorkeur boven de jonge Fabrie.

Kein Problem

Morgenmiddag pletteren we op deze site overigens een voorbeschouwing neer op de oh zo belangrijke pot Sparta – Willem II. Een wedstrijd waarover Huth, deze week op huurbasis overgenomen van het Duitse 1. FSV Mainz 05, zegt dat hij er helemaal klaar voor is. “Kein Problem” aldus de keepert. Dat zou wirklich hartstikke wunderbar zijn natuurlijk: “drei Punkte gegen Willem Zwei, kein probleem”


Advocaat kent Huth niet

Onze trainert blijkt Huth helemaal niet te kennen. “Ik ken de man helemaal niet, dus ik zie het wel. We moesten er een keeper bij hebben, omdat de derde keeper is weggegaan. Dat loopt dan via agenten, maar dat hoort te lopen via het scoutingssysteem,” aldus Advocaat, die duidelijk stelt dat dit nu niet via het scoutingsapparaat is gegaan. Zie ook de persconferentie met Advocaat rechts >>>>>> in beeld.

Sparta zou kritiek Advocaat ter harte moete nemen

Advocaat is hiermee -niet voor het eerst- zeer kritisch op de Sparta organisatie. Een dergelijke frisse blik, daar zou het Sparta bestuur haar voordeel mee moeten doen. Edward Metgod adviseert het bestuur op de achtergrond. Maar Advocaat maakt in de praktijk al enkele malen mee dat het op verschillende punten absoluut niet goed zitten bij onze club. Dat heeft niets met geld te maken, maar alles met de boel een beetje professioneel organiseren.

Bedden en velden op het trainingskamp waren niet goed. Er bleken geen scoutingslijstjes klaar te liggen voor het versterken van de belangrijkste posities. Er waren geen contacten binnen Sparta met betrouwbare ’tipgevers’. Verdediger Guveli was al binnen, maar contractueel werd niet geregeld dat hij in Turkije niet meer mocht spelen, totdat het papierwerk geregeld werd. Nu moet er weer via het netwerk van Beenhakker een keeper binnen gehaald worden, omdat er geen degelijke keepers op scoutingslijstjes staan. Natuurlijk kan je als kritische supporters daar tegenover stellen dat het niet handig is om 2 keepers (Craninx en Janssen) te laten gaan, als je geen keepers op je scoutingslijstje hebt staan. Maar afgezien daarvan: Sparta heeft duidelijk een nog een professionaliseringsslag te maken.

Het bestuur moet snel aan de slag: Beenhakker of….?

Het bestuur zal dan ook snel aan de slag moeten om de boel richting volgend jaar te organiseren. Er zal op korte termijn iemand benoemd moeten worden die de technische verantwoordelijkheid op zich neemt om zowel de A-selectie voor volgend jaar samen te stellen, als de scouting aan te sturen, als zorg te dragen voor een goed Spartaans ‘netwerk’ in de voetbalwereld. Iemand die nu al spelers in kaart aan het brengen is voor volgend seizoen en contacten legt met spelers, zaakwaarnemers en clubs. Ook moet het iemand zijn die de verantwoordelijkheid kan nemen om met kennis van zaken een trainersstaf samen te stellen, om nog maar niet spreken dat de man ook nog eens moet kunnen denken in een eredivisie- en eerste divisiescenario. Nog 7 maanden Beenhakker ligt voor de hand. Dan kunnen de komende 7 maanden gebruikt worden om vanaf 1 september 2018 met een toekomstgerichte organisatie aan de slag te gaan. Maar wil Don Leo nog wel? Wij als supporters leven van wedstrijd tot wedstrijd. Van het bestuur mag zo langzamerhand wel eens wat daadkracht verwacht worden met het oog op volgend seizoen, zodat de kans op nog zo’n dramaseizoen ernstig verkleind wordt.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties