Het Keuken Mes.

Met het zweet op mijn voorhoofd toog ik alleen richting het Kasteel. Mijn Sparta-maatjes hadden allemaal andere verplichtingen.

Geen probleem voor mij, in het verleden wel vaker alleen op de tribune plaats genomen. Interesseert me geen spreekwoordelijke reet. Ik voel me bij Sparta altijd op mij gemak, alleen of in gezelschap. En daarnaast als ik mensen wil spreken, hoef ik alleen meer heen en weer door de gracht te lopen. Ik kom dan toch wel bekende tegen.

Op een of andere manier kan ik solo wat intenser genieten van de Spartaanse prikkels op het Kasteel. In een groepje sta je toch sneller te ouwehoeren. Op dagen als deze kan ik genieten van de Spartanen om me heen. In alle soorten, kleuren en maten, dat prachtige rood-wit, de stem van Jack Kriek, en het mooie Kasteel. Het zijn allemaal dingen die mij een veilig en heerlijk gevoel geven.

Best bijzonder dat je als 26-jarige jongen met een grote bek daar in je uppie uit het niets opeens een brok in je keel voelt van trots en liefde. We gaan weer beginnen.

Ik was erg benieuwd naar deze wedstrijd. Prima resultaten in de voorbereidingen. Maar voor mij was deze wedstrijd echt een test. Op het eigen Kasteel wil je je eigen publiek kietelen, en uiteraard zieltjes winnen om meer seizoenskaarten aan de man te brengen. Plus het feit dat je nu echt een doorgewinterde Eerste divisie ploeg op bezoek krijgt. Zij zullen Sparta het spel laten maken, tempo laag proberen te houden, afwachten en toe willen slaan. Dit alles kwam uit. Op elk front zag je dat Sparta over meer kwaliteit beschikt, maar dit tot mijn schrik niet kon uitdrukken. Ik schrok vooral van het gebrek aan creativiteit. Creativiteit in acties en in de (eind)passing. Wel veel balbezit maar het bleef sober: balletje breed, balletje terug. Sparta verloor uiteindelijk.

Technische staf, bij deze: Welkom in de Eerste Divisie! Heel veel ploegen gaan spelen zoals Cambuur.

De discussie 3-5-2 is terecht geopend. Hebben wij de juiste spelers voor dit systeem? Moet je, als op het eigen Kasteel speelt, dit systeem spelen? Moet je, als je over meer kwaliteit beschikt als je tegenstander, dit systeem spelen?

Royston Drenthe gaf op Instagram aan persoonlijk blij te zijn met het verlies. Het betekend volgens hem dat zij nog harder moeten werken dan ze al deden. Ikzelf schrok van het spel, maar kan mij wel vinden in de woorden van Royston. Euforie kwam al teveel om de hoek kijken, we zouden ook wel even Rienstra halen, en volgens mij had Messi ook wel interesse..

We staan gelukkig weer met beide benen op de grond. We beschikken over kwaliteit en kunnen een leuk seizoen draaien zolang alles klopt, en er wekelijks 100% word gegeven.Technische staf jullie hebben nog twee weken om het ideale gerecht te vinden die past bij de ingrediënten. Want voor je het weet loop je in het Keuken Kampioen mes.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties