Een beetje voetballen en geld verdienen, terwijl er geen druk op staat, er lekkere temperaturen zijn en een heerlijk zonnetje en weinig wind de lichamen verblijden. Het is de rood-witte gladiatoren gegund, zeker als het leidt tot een mooie tweede seizoenshelft!

Voorbereiding op 2e seizoenshelft en Ajax-uit

Gisteren middag hadden de spelers nog een training op Het Kasteel en aan het einde van de middag werd er gevolgen naar Alicante. Vervolgens nog stukkie van Alicante naar San Pedro del Pinatar, waar de selectie de komende week verblijft.

De accommodatie is goed, het weer is prima, het gaat tot nu toe precies zoals Henk & Henk vooraf bedacht hadden, dus zijn ‘we’ straks na zo’n heerlijk trainingskamp ongetwijfeld klaar voor een stunt in de ArenA. Op zondag 19 januari staat het potje Ajax – Sparta ten slotte alweer op het programma. Kaarten voor het uitvak zijn natuurlijk te koop via www.spartakaartje.nl.

Jeugdspelers krijgen een kans

Sparta is zonder Lars Veldwijk op trainingskamp gegaan naar Spanje. De spits die heeft laten weten deze winter graag een transfer te maken is afwezig vanwege privéomstandigheden, zo laat RTV Rijnmond weten, maar in de loop van maandag 6 januari zou hij weer aan moeten sluiten bij de selectie.

Jeugdspelers Boyd Reith, Abdallah Aberkane en Sven Mijnans maken wel onderdeel uit van de selectie, een mooie kans voor deze drie jongelingen om zich te bewijzen. Uiteraard zijn ook Patrick Joosten en Michael Pinto in Spanje aanwezig.

Sparta zal in Spanje uiteraard regelmatig trainen, zowel om fit te blijven, als om het woord trainingskamp eer aan te doen. Zo werd er vandaag twee keer getraind en voor wie denkt, hé, laat ik eens last-minute naar San Pedro del Pinatar gaan: maandagochtend 12:00 uur is er weer een training. Daarna volgen nog heel wat trainingen, tot onze club vrijdag 10 januari (aanvang 16.00 uur) tegen het Belgische Waasland-Beveren een oefenpot zal spelen.

Ragnar oogt relaxed op het trainingskamp

Ache over zijn transfer naar Frankfurt

Meest besproken speler van de afgelopen dagen is natuurlijk Ache en hij gaf op zijn eigen bescheiden manier een interview aan het ook in Spanje aanwezige RTV Rijnmond.

Ben had effe geen zin in the feel good movie

En omdat clubs tegenwoordig graag feel good movie’tjes over het wereldwijdeweb heen slingeren, heeft ook iemand bij Sparta zo’n voel goed filmpie gemaakt. Hoewel Ben Wessels op het filmpje niet erg vrolijk kijkt op seconde 38/39, die voelde zich effe wat minder. Terecht natuurlijk, ben je aan het werk, krijg je zo’n camera op je gericht. Ongetwijfeld volgen er laterrrrrr deze week nog meerrrrrr movies (wellicht dan wel met een vrolijke Ben – je weet het niet).

Andere tactiek teken Waasland-Beveren?

In Spanje is Fraser ook aan het kijken hoe zijn team na het vertrek van Dervisoglu moet gaan voetballen. Tegen AZ zagen we natuurlijk al een net iets andere tactiek dan in de weken daarvoor en met de komst van Joosten zijn er nog meer opties. Het potje tegen Beveren is in die zin nog best interessant om te kijken wat Fraser in gedachten heeft, afgelopen vrijdag gaf hij al aan (zie video hieronder) dat hij een andere systeem overweegt en we mogen er toch vanuit gaan dat hij dat tegen Beveren minimaal een helft gaat uitproberen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties