Sparta is in verregaande onderhandeling met Ariel Harush als nieuwe doelman. De 31-jarige Israëliër is momenteel al in Rotterdam. Er moeten nog wat details afgerond worden en hij moet nog door de medische keuring komen. Maar de verwachting is dat hij dan snel zal aansluiten bij de Spartaanse selectie.

Het is opvallend dat Van Stee uitkomt bij een Israëliër. Van Stee heeft al vaak aangegeven bij voorkeur Nederlands (sprekende) spelers te willen en alleen voor een buitenlander te gaan als het een speler is met een absolute meerwaarde. Bij Harush is het niet bij voorbaat duidelijk dat hij per se beter is dan Tim Coremans. Weliswaar heeft de 1 meter 90 lange Harush 9 interlands achter zijn naam staan, maar hij is in zijn carrière niet verder gekomen dan de Israëlische en Cypriotische competitie.

Dat Van Stee hem toch haalt is omdat hij per se een ervaren keeper bij de selectie wil hebben en de haalbare Nederlanders wel een beetje ‘opraakten’. Michael Verrips was niet meer haalbaar toen bleek dat KV Mechelen na wat juridisch getouwtrek toch promoveerde (en zelfs Europa in mag omdat ze de beker wonnen). Robbin Ruiter, Kostas Lamprou en Benjamin van Leer kozen ervoor om tweede of derde keeper te blijven, omdat dat voor hun meer centen oplevert, dan het zijn van eerste keeper bij Sparta.

Vanavond speelt Sparta een oefenwedstrijd in het Brabantse Dongen tegen Willem II. Daar zal Harush nog niet bij zijn. Maar zaterdag op de Open Familiedag zal hij naar verwachting wel te bewonderen zijn. Wie wordt de eerste keeper van Sparta: Coremans of Harush? Het wordt een interessante strijd.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties