Oud Sparta speler en Vitesse trainer Henk Fräser is door technisch manager Henk van Stee aangesteld als nieuwe trainer van Sparta voor de komende twee seizoenen. Een zeer grote verrassing!

Niemand verwachtte deze aanstelling, mede omdat bijna iedereen er al vanuit ging dat Fred Grim, die samen met Dick Advocaat en Cor Pot naar Spangen kwam, de gedoodverfde kandidaat was om per volgend seizoen aan te treden als coach van Sparta. Zeker daar Henk van Stee bij zijn aanstelling wist te melden dat Fred Grim een goede kandidaat was.

Inmiddels heeft Sparta er een persbericht uit laten gaan:


Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Henk Fraser als hoofdtrainer vanaf 1 juli 2018. De 51-jarige Fraser keert daarmee als trainer terug bij de club waar hij zijn profloopbaan als speler begon. Als eerste assistent zal Aleksandar Rankovic een contract tekenen op Het Kasteel.

Technisch manager Henk van Stee over de keuze voor Henk Fraser: “We hebben uiteraard een profielschets gemaakt. Daar zijn een aantal kandidaten uitgekomen en de keuze is gevallen op Henk Fraser. Hij heeft de ervaring, heel goed gepresteerd bij andere clubs en ook een verleden bij Sparta.” Over de looptijd van de overeenkomst: “Henk en Aleksandar hebben een contract getekend voor twee seizoenen, ongeacht niveau, maar wij gaan uit van Eredivisie.”

Henk Fraser kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging: “Ik ben Sparta altijd blijven volgen en het is een unieke club. Ik kijk er naar uit om na het huidige seizoen bij Sparta aan de slag te gaan. Natuurlijk ligt mijn focus er volledig op om het seizoen bij Vitesse goed af te sluiten.”

Bron: Sparta Rotterdam


Henk Fräser speelde tussen 1982 en 1984 twee seizoen voor Sparta. Hij werd door de club van Rotterdam op 16 jarige uit de jeugd van het legendarische RFC gehaald en werd onder de eveneens legendarische Jan Nijman voor het eerste klaargestoomd. In die tijd werd al snel duidelijk dat Fräser over een “over-mijn-lijk kwaliteit beschikte. Na 12 duels in het eerste werd de jonge verdediger aan FC Utrecht verkocht voor 150.000 gulden.

Na Utrecht kwam Fräser ook uit voor Roda JC en onze buren op Zuid. Bij die laatste club had hij zijn grootste successen. Henk Fräser kwam daarnaast zes keer uit voor het Nederlands Elftal.

Na zijn actieve carrière als speler ontwikkelde Fräser zich al snel als trainer. Eerst als jeugdtrainer op Varkenoord (waar hij samenwerkte met Henk van Stee), daarna als assistent bij ADO Den Haag en het Nederlands elftal <21. Ook bij de jeugdopleiding van PSV had hij een belangrijke rol. Als hoofdcoach was hij verantwoordelijk voor de prestaties bij ADO Den Haag en Vitesse. Beiden aanstellingen waren succesvol. Met name het winnen van de KNVB beker (de eerste prijs van Vitesse ooit) gaat voor Fräser de boeken in als een zeer goede prestatie.

Henk Fräser neemt in zijn kielzog Aleksandar Rankovic mee. Deze Servische assistent coach, waar Henk Fräser op dit moment mee samenwerkt bij Vitesse en waarmee hij samenwerkte bij ADO, zal aan het einde van dit seizoen ook afscheid nemen bij Vitesse alvorens de overstap naar Spangen te maken.


Laatste pikante detail:

Vitesse komt nog uit tegen Sparta, NAC, Willem II, Roda JC en Twente…….Dit laatste wapenfeitje zal de komende weken naar verwachting nog heel wat stof doen opwaaien!!!! Neemt niet weg dat elke speler van Sparta (en zeker die volgend seizoen nog onder contract staan of een aanbieding verwachten) in het uitduel tegen Vitesse een extra stapje zullen moeten doen 🙂

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties