Abdou Harroui

Omdat we gisteren nog flink zaten te balen van de zure maar geheel terechte nederlaag tegen Fortuna Sittard ontglipte ons bijna het bericht dat Abdou Harroui voor de zoveelste keer dit seizoen zich zelf weer in de etalage heeft willen zetten.

In een interview in De Telegraaf gaf hij aan dat er weer een transferperiode op komst is en dat daarbij gekeken moet worden naar een transfer naar een andere club. Weliswaar ligt die transferperiode nog ver voor ons en is het voor Sparta en aan Abdou Harroui alle hens aan dek om acceptabel voetbal te gaan spelen in plaats van zich bezig te houden wat nu nog niet aan de orde is. Toch heef het 23-jarige talent hoge noten op zijn zang:

Op een gegeven moment dringt de tijd wel om zo’n stap te maken

“Op een gegeven moment dringt de tijd wel om zo’n stap te maken. Ik speel bij Jong Oranje met jongens die bij Ajax of Feyenoord spelen. Of met Justin Kluivert, die bij RB Leipzig speelt, en Mitchel Bakker, die bij PSG zit. Als je dan ziet dat je mee kan komen met die jongens, ga je wel nadenken.”

Of Harroui het allemaal zelf meent of dat hij als een buikspreekpop voor zijn zaakwaarnemer fungeert is niet geheel duidelijk, maar uitspraken doen zoals hij nu doet zullen bij menig supporter in het verkeerde keelgat springen. De speler heeft in 2021 nog geen fatsoenlijke wedstrijd op de mat weten te leggen. Voor de supporters, die wat meer uit de onderbuik reageren en de nuance – soms terecht- willen vergeten is het een simpele 1+ 1 =2: Slecht voetbal + grote uitspraken = verlies van populariteit en draagkracht onder de aanhang.

Abdou Harroui, die met zijn volle verstand bij Sparta tekende en ook volgend seizoen nog onder contract staat, moet of weer gaan leveren of geen interviews meer geven. Een ieder gunt de Leidenaar na dit seizoen een prachtige transfer, maar zolang Harroui zich met spelers die van Ajax, Feyenoord, PSG of Leipzig vergelijkt en niet wekelijks top presteert zal het hoongelach over hem heen vallen.

Bron: Telegraaf

Is de transferwens van Abdou Harroui terecht?
868 stemmen
Abonneer
Abonneren op
99 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties