En zo was het opeens vrijdag. De dag waar Sparta afgelopen seizoen zo veel moest voetballen en waar we eigenlijk weer snel van af willen. Gewoon weer wedstrijden op zondagmiddag 14:30 of zaterdagavond om 20:00 uur. En dan daar waar we willen horen: de eredivisie. Om daar te komen moeten onze gladiatoren er 4 wedstrijden flink aan trekken, te beginnen a.s. zondag in Oss. Over deze en de terugwedstrijd op Het Kasteel zijn weer wat nieuwtjes te benoemen.

Zo meldt het AD/RD deze ochtend dat Mohamed Rayhi er klaar voor is. Hij meldt aan Sparta watcher Dennis van Bergen dat er volgens hem mooi dagen aan gaan breken! Laten we het hopen Mohamed! Voor Roy Kortsmit ziet het er volgens het zelfde artikel allemaal wat minder mooi uit. Hij ging al niet mee op stap in Ibiza om net zoals Rayhi te werken aan zijn herstel, maar voor de doelman, die voor zijn laatste seizoen voor Sparta uitkomt, lijkt het tweeluik met Oss te vroeg te komen. Verwachting is dan ook dan Coremans onder de lat zal staan. Wil je het artikel lezen dan kan dat via Topics. Je hebt dan wel een abonnement nodig van bijvoorbeeld de Volkskrant, Trouw, het AD of de immens populaire Provinciale Zeeuwse Courant!

Ander nieuws zijn de aanstellingen voor de twee wedstrijden tegen FC Oss. De wedstrijd in het Frans Heesenstadion zal geleid worden door scheidsrechter Bax die bijgestaan zal worden door de Vries en Bexkens. Verder gaat onze speciale aandacht uit naar het heerschap Luca Cantineau uit Voorburg. Deze 24 jarige, onlangs toegetreden tot het gilde der Masterclass KNVB scheidsrechters was voorheen reisleider bij Go Go tours. Het in de hand houden van hitsige hormoonpubers die aan de Spaanse costa’s volledig los gaan is uiteraard een prima stage om heethoofd Fräser terug zijn dugout in te wijzen als hij buiten zijn coaching zone komt. Ook het extra tijd bijtellen zal geen probleem voor Luca zijn. Het laatste rondje in Lloret de Mar was voor hem ook extra speeltijd!

Dan de wedstrijd in Rotterdam, op ons prachtige Kasteel. Daarvoor is niemand anders aangesteld dan de ervaren Danny Makkelie. Tja, Sparta – Top Oss is natuurlijk wat anders dan VAR zijn in een Champions League finale, maar in een echt stadion 10.000 supporters een wedstrijd zelf goed fluiten zonder dat de VAR jou terugfluit moet vast een stuk uitdagender zijn voor een carrière scheids als Makkelie. Diks en Steegsa zullen Makkelie gaan assisteren en worden geholpen door het heerschap Nagtegaal. Zou dat familie zijn van die overijverige Jacques Nagtegaal die in de jaren ’80 speaker in de Kuip was? We weten het niet… wat we wel weten is dat Marc Nagtegaal landelijke bekendheid verwierf om tijdens de wedstrijd FC Lisse – Hoek in 2017 door naar eigen inzicht en niet volgens de KNVB richtlijnen de strafschoppenserie volgens de ABBA methode toe te passen. Met als gevolg dat deze serie later over genomen moest worden en alle kranten vol stonden met dit nieuws. Nu maar hopen dat het tijdens Sparta – Top Oss niet op strafschoppen uit gaat lopen.

Voor beiden wedstrijden zijn, je las het net al een beetje, VAR’s aangewezen, Die worden dan weer bijgestaan door VAR Assistenten. Tja, alle hulp is nodig. Al met al zijn er per wedstrijd dus 6 lieden van de KNVB nodig om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Dat zou toch moeten betekenen dat foutjes, die we vorig seizoen tegen FC Emmen, nog tegen kwamen niet meer voor mogen komen….

Bij Top Oss uit is Dieperink de VAR en wordt hij bijgestaan door Osseweijer, bij onze thuiswedstrijd zal Kamphuis vanuit Zeist de wedstrijd leiden met aan diens hand Boonman.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties