Een trouwe herdershond beeld het loyaliteitsprogramma van Sparta uit

In een split second waren de kaarten voor de uitwedstrijd naar ADO uitverkocht. Zelfs veel supporters die de status trouwe fan hebben opgebouwd, grepen er volledig naast. De bekerwedstrijd ADO – Sparta was in een rap tempo uitverkocht. Zowel voor supporters die met de georganiseerde busreis van de SV wilden gaan als voor de supporters die met eigen vervoer wilden gaan, velen grepen naast deze uitwedstrijd in de achtertuin van Rotterdam.

Hadden de loyaliteitspunten ingezet moeten worden?

Zou Sparta er recht aan hebben gedaan om ook deze wedstrijd tot een loyaliteitspunten-wedstrijd te benoemen. Je spaart je puntjes niet voor niks en trouw zou beloond kunnen worden indien vraag en aanbod ver uit elkaar liggen, waarbij er schaarste kan ontstaan.

Of moeten we zelf als supporter beter opletten? Sparta stuurt immers geen e-mail naar de seizoenkaarthouders wanneer de kaartverkoop begint. Is het de eigen verantwoordelijkheid of is er meer regulering gewenst omdat steeds meer uitvakken volledig volstromen met Spartanen?

Voorrangsregeling?

En zou er niet altijd een soort eerste fase moeten zijn waarbij de supporter met een flink aantal loyaliteitspunten per definitie voorrang krijgt? In dat kader zou het bezoeken van uitwedstrijden nog wel eens verder kunnen oplopen omdat niemand de krenten in de pap wil missen (lees: derby’s, play-offs, halve finale beker, etc.).

Tenslotte is er ook nog een soort ideologische vraag die we onszelf en Sparta zouden kunnen stellen: Moet de club er niet alles aan doen om de uitvakken bij elke wedstrijd volledig vol te krijgen? Dus ook in Groningen, Heerenveen en andere verre uitwedstrijden? Het is immers in het belang van de club dat de Spartaanse 12e man er altijd is, omdat het net even dat %-tje extra kan zijn die spelers ervan overtuigd net iets meer inzet te geven om daardoor tot een beter resultaat te komen. Daarbij zou je dan eens kunnen gaan denken om voor de support van juist die wedstrijden meer loyaliteitspunten af te geven.

Wat is jullie mening?

Hieronder weer een poll waarin je gevraagd wordt een keuze te maken aangaande de kaartverkoop voor uitwedstrijden:

Hoe zou Sparta de uitkaarten beter kunnen aanbieden?
321 stemmen
Abonneer
Abonneren op
20 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties