Zomaar medewerkers op de kont slaan. Bij Sparta kon het gewoon. En geen NOS-achtige taferelen waar ex-medewerkers digitaal aan de hoogste boom worden opgehangen. Nee hoor, je word gewoon Lid van Verdienste, krijgt de lachers van subsidiezender Rijnmond op de hand en je krijgt een veer in je reet van de redactie van ITWM. Spreekwoordelijk uiteraard, want op billen slaan mag bij Sparta, maar veren in de bil steken niet. Ken uw Spartaanse grenzen.

Of bij Sparta mannen net zo makkelijk vrouwen op de kont mogen slaan als vrouwen mannen is ons bij ITWM niet bekend. We zullen bij Manfred Laros navragen in hoeverre Sparta hierin al dan niet geëmancipeerd is.

Hoe dan ook. De Podcast van RTV Rijnmond geeft ruimte aan Lydia van der Hoff. En zeer terecht. Sparta geeft hier en daar tegenwoordig iets te makkelijk het predikaat ‘Lid van Verdienste’ weg. Maar Lydia heeft de eretitel dik verdiend. Luister naar de vrouw die rood-wit bloed door de aderen heeft stromen en decennia lang het stabiele gezicht ‘achter de schermen’ was van de Sparta organisatie.

Abonneer
Abonneren op
12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties