Michael Verrips zou volgens diverse Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad op weg zijn naar KV Mechelen. De 21-jarige Verrips heeft nog een contract tot en met 30 juni 2019. KV Mechelen zou bereid zijn dit contract voor een bescheiden bedrag af te kopen.

Als het waar is, zou het best opvallend zijn. Verrips speelde maar één wedstrijd in het eerste van Sparta. Dat was de handhavingswedstrijd tegen Go Ahead uit. Hij keepte toen prima. Maar Sparta was tevreden over hem. Hij werd het afgelopen seizoen aan MVV uitgeleend om ervaring op te doen. Daar speelde hij het hele seizoen en hij heeft zich in Maastricht bewezen als een prima keeper voor eerste divisie niveau en met zijn 21 jaar jong, heeft hij de leeftijd om door te groeien. Eigenlijk gewoon een prima keeper voor Sparta om erbij te hebben, zeker in de eerste divisie.

Het zou interessant zijn om eens van Van Stee te horen welke visie hij heeft op de grootte van de selectie en in dit geval ook hoeveel keepers hij bij Sparta 1 en Jong Sparta gecombineerd wil hebben. Heeft Van Stee de garantie gekregen dat Kortsmit (die tot nu toe altijd heeft aangegeven deze zomer ook wel een transfer te willen maken) blijft en vindt hij Fabrie en de talentvolle Kenny Lipman voldoende om ‘achter de hand te hebben’?

We zijn benieuwd of de transfer doorgaat. Financieel zal Sparta er natuurlijk wel iets aan over houden, maar absoluut geen bergen. Verrips is natuurlijk geen tonnen waard en KV Mechelen -dit jaar gedegradeerd naar de Belgische eerste divisie- heeft ook geen mega bedragen te besteden. Maar Sparta zal wel een bescheiden transfersom ontvangen en het eveneens bescheiden salaris van Verrips kan dan van de loonlijst af.

SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner
SR1888 nieuwsbrief banner