Feyenoord was vandaag beter. Dat is geen schande. Maar de kansen die je in een dergelijke wedstrijd krijgt moet je dan wel met beide handen aangrijpen. Dat lukte niet.
Vlak voor rust kreeg Vito van Crooij 2 geweldige kansen op 2-1. Hij miste toen hij alleen op de keeper af liep en hij miste vanaf de strafschopstip.
En als je dit soort kansen mist, dan weet je dat je het lastig krijgt tegen de aanstaande landskampioen.

Het was 1-1 bij rust, maar na een hoopvolle eerste helft doofde de derby in de tweede helft. Feyenoord zette een tandje bij en liep, mede dankzij geklungel in de Spartaans verdediging uit naar 1-3.

Het is en blijft een fantastisch seizoen. ‘We gaan nog steeds voor Europees’. Daar doet een teleurstellend resultaat in derby niets aan af. Balen is het wel.

A.s. zaterdag is er een nieuwe ronde en zijn er weer nieuwe kansen. Voorlopig blijven we zesde staan en is FC Utrecht slechts een puntje dichter bij gekropen. Wellicht kunnen we in Alkmaar wel weer het hogere niveau vinden dat nodig is om aan het einde van dit seizoen de kroon op het werk te gaan zetten.

Voor vandaag danken we alle Sparta-supporters die voor een mooie sfeer op ons Kasteel zorgden. Ondanks dat er veel uitsupporters op de TvE zaten werd de aanhang uit Zuid weer eens prachtig vocaal overtroffen. Ook de 1.500 vlaggen die Sparta had uitgedeeld gaven een prachtig beeld bij opkomst der beiden elftallen. Samen met het topdoek dat de Spangenaren in elkaar hadden gezet. Alleen daarom kunnen we gewoon blijven zeggen dat we ook na vanmiddag nog steeds de club van Rotterdam zijn.