Teleurstellende berichten vanuit het Spartakamp. Het aantrekken van de in vorm zijnde Bryan Smeets lijkt voorlopig van de baan. Wat ook van de baan lijkt is de mededeling die vanmiddag gedaan zou worden over de herintrede van gras op Het Kasteel.

Voor wat betreft Smeets gaat het over de vraagprijs die TOP Oss voor hem vraagt. Net zoals Sparta graag de hoogste prijs ontvangt voor haar betere spelers is het een goed recht voor de club uit Oss ditzelfde te doen. Dat Sparta er tot op heden niet is uitgekomen, maar de naam van de speler voor langere tijd reeds bekend is, staat niet al te professioneel. Maar wie weet tovert de kersverse voorzitter Leo Ruijs vanmiddag wel een heel ander konijn uit zijn hoed tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Betaald Voetbal Organisatie Sparta Rotterdam.

En dan is het te hopen dat er meer duidelijke taal en heldere taal bij hem vandaan komt dan wat zijn evenknie Frans Kerpel op Terbregge heeft gemeld. Door aan te geven dat de BVO en de RV & AV er uit waren voor wat betreft de plannen voor Terbregge (wat gepaard gaat met de kunstgrasdiscussie) is er een hoop verwarring ontstaan. Gaat Sparta nu m.i.v. komend seizoen wel of niet op “echt gras” spelen of niet?

Van “‘Eén Sparta” – zoals Henk van Stee dat graag zou willen – lijkt nog niet echt sprake als Frans Kerpel (RV & AV) en Manfred Laros (BVO) niet met één mond communiceren. Beter hadden ze eerst even één en ander afgestemd zodat de supporters niet in verwarring gebracht zouden worden.

De laatste heeft inmiddels de terugkeer van gras weer in de parkeerstand gezet. Aldus, als we de woorden die vanochtend in het Algemeen Dagblad zijn geuit, mogen geloven: “De beslissing voor de korte termijn is daarover nog niet genomen. Simpelweg omdat we die beslissing nog niet hebben kúnnen nemen. We zijn afhankelijk van de financiering. En daarover hebben op dit moment nog steeds gesprekken plaats met partijen. Het proces is dus nog gaande.”

Heb je een abonnement op het AD, Volkskrant of Trouw dan kan je het artikel waarin Laros aan het woord komt HIER lezen

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties