Podcast afleveringen over Sparta

De Sparta Podcast. Gek genoeg inhoudelijk vaak interessanter om te luisteren als het slecht gaat met de club. Maar een stuk fijner om te luisteren als je net gewonnen hebt. Dat laatste is net als met de samenvattingen van Sparta wedstrijden. Bij een overwinning kijk je hem graag terug. Bij een nederlaag kan je de samenvatting niet uitstaan. Ten minste. Dat is bij de schrijver van dit stukje zo. Kan zijn dat er rood-witte masochisten zijn die het juist lekker vinden, zo’n samenvatting kijken na een vette afstraffing. Ben jij er zo eentje? Schrijf het hier onder.

Ruud ‘hoofdgebouw’ van Os wil uitsupporters verbieden

Het is babbelen over Sparta. Frank Stout heet Frank Stout en praat het aan elkaar. Maar Slotboom noemen we Anton. En Van Os, die heet Ruud. Anton doet zijn observaties vanaf de Denis Neville tribune en geeft een mening. Eentje waar de fanatieke supporter zich vaak nog in kan vinden. Ruud van Os geeft ook een mening, meestal zalvend voor zijn hoofdgebouw vrienden. Het kritisch zijn op de ‘gewone Spartaan met de pet’ gaat Ruud een stuk makkelijker af. Hij vindt het maar beter voor iedereen om uitsupporters te verbieden. Middelbare Ruud die het goed heeft en alle wedstrijden van de perstribune kan volgen wil de 80-jarige supporter zijn uitje ontnemen. Hij wil de goedwillende 16-jarige zijn toekomstige Sparta herinneringen op vreemde gronden afpakken. Een jonge Spartaanse dichter zal wat Ruud betreft nooit meer een verhaal schrijven over VVV-uit. Mooie vriendschappen en Spartaanse liefdes die onder invloed van goedkoop lauw pils ontstaan op de busreis naar weinig aansprekende oorden als Kerkrade en Almelo komen wat Ruud betreft voorgoed te vervallen. Ruud wil dat de prachtige verhalen als van voetbalsupporters die een zieke Holverda door Nederland heen rijden niet meer ontstaan. Ruud heeft prachtige verhalen over zijn eigen Sparta verleden, maar gunt de jeugd niet deze in de toekomst ook te hebben. Het grof geld betalen voor een Sparta diner mooier vinden dan de romantiek van de uitsupporter is helaas een geluid dat ook doorklinkt in de Sparta Podcast.

Komt Ruud van Os volgende keer met een nieuwtje?

Wij van ITWM kunnen Ruud goed hebben, ondanks de uitvak uitglijder. Hij heeft wel meer uitglijders gehad toen hij het over Sparta had. Ach, glijden we allemaal niets eens uit? Het is ook wel weer schattig hoe Ruud nooit te beroerd is om te vermelden dat hij persoonlijk contact heeft gehad met deze en gene. Maar een appwisseling met Beugelsdijk voorlezen met oud nieuws, daar zijn we als supporters niet van onder de indruk Ruud. Kom op! Dat kan beter. Als Tommie had geappt dat het zo goed gaat dat hij direct alweer kon neuken op de overwinning van Sparta. Kijk, dan is hij tegen NEC inzetbaar. Dat was nieuws geweest. Ruud vindt zichzelf een lerend journalist. Let op. Hij komt volgende keer niet meer met appwisselingen zonder nieuwtje. Dat kan niet anders. De Sparta Podcast gaat op in de vaart der volkeren. In iedere Podcast een nieuwtje.

Ruud & Anton op vakantie

Uiteraard moeten Ruud zijn nieuwtjes wel de grandeur hebben die een herenclub voorstaat. Neuken is goed. Daar kan je met Beugelsdijk over appen. Ook heren neuken. Dames ook. Sparta als damesclub? Het is een aflevering van de Podcast waard. Dat de NOS Sparta steeds maar weer als herenclub positioneert is feitelijk gewoon door de staat gesubsidieerde diskriemienatie. Waarbij we niets tegen heren hebben. Ook niets tegen dames. Dames met dames, heren met heren. Sparta heeft geen roze supportersvereniging nodig. Als het maar lekker voelt en vrijwillig is, dan ben je welkom bij ‘De Sparta Supporter’. Een statutenwijziging is in de maak! Het WIS (Wandelganginformatiesysteem) vermeldt dat Sparta de eerste SV heeft die overweegt een uitstapje te maken naar een transseksuele parenclub. Uiteraard als hier genoeg aanmeldingen voor zijn van SV leden. Ook niet transseksuelen zijn welkom. Zo zijn ze bij de Sparta SV. De mainstream media negeren dit liever. Maar de Sparta Podcast zal er tijdig aandacht aan besteden. Gaat u daar maar vanuit!

Kortom, de Sparta Podcast. Je kan soms meeknikken en soms even je eraan ergeren. Wij van ITWM zijn fan! Gewoon wekelijks doorgaan. Ook in vakantietijd. Over Sparta blijft je altijd praten. En voor Ruud & Anton ook lekker. Een uur lang over Sparta ouwehoeren is een heerlijke break van de vakantieweek na 7 dagen gezeur van je vrouw over insecten, oude kerken en hoe fijn die buitenlandse supermarkten toch niet zijn. Wij verdenken Frank Stout ervan te genieten van grote supermarkten en oude kerken. Hij zal dan ook niet mee willen doen. Maar Anton & Ruud willen stiekem niet anders. Zoek een rustige kroeg op. Ouderwetse recorder aan. Drink pils. Of Stout. Genoeg van dat laatste en Frank is overbodig. App met Beugelsdijk. Babbel over Sparta. Kan allemaal op afstand. Of ga anders eens gezellig met elkaar op vakantie.

Lekker man die Podcast. Vooral na een overwinning.

Abonneer
Abonneren op
68 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedback
Bekijk alle reacties