Jeffry Fortes maakt (uiterlijk) komende zomer de overstap van Excelsior naar Sparta, zo werd vandaag duidelijk. Maar als het aan de 30-jarige verdediger ligt heeft hij zijn laatste wedstrijd voor de Kralingers al gespeeld. Hij wil per direct overstappen naar Het Kasteel, dit bevestigt zijn zaakwaarnemer Greg Gorré tegenover het Algemeen Dagblad.

Een twijfelende Ferry de Haan

Fortes heeft wat hem betreft zijn laatste wedstrijd voor Excelsior gespeeld. ,,Dat standpunt zal Jeffry vandaag ook aan de mensen van Excelsior laten weten”, zegt Gorré. ,,We snappen heel goed dat Jeffry voor Excelsior een belangrijke speler is, maar we hopen ook dat ze met ons mee willen denken. Jeffry wil dolgraag naar Sparta. Hij wil zo snel mogelijk aansluiten bij zijn nieuwe club.”

Van Stee ziet Fortes het liefste nu al naar Rotterdam-West komen. Sparta wil daar ook wel iets voor betalen, maar het bedrag moet natuurlijk wel binnen de perken blijven. Eerder heeft Van Stee aan Ferry de Haan (algemeen directeur van Excelsior) mondeling een bod gedaan. Maar Ferry de Haan reageerde zeer afwijzend en staat ook vandaag niet te juichen. ,, Wij gaan met Excelsior voor directe promotie naar de eredivisie’’, aldus De Haan. ,,Om die reden willen we Jeffry niet nu al laten gaan. Onze primaire reactie is dus ‘nee’. Dit hebben we Sparta en ook de zaakwaarnemer van Jeffry laten weten”.

Helemaal zeker van zijn zaak is De Haan niet, gezien het feit dat hij de deur inmiddels op een kier gezet: ” We zullen deze maand wel zien hoe de zaak zich verder ontwikkelt. Wanneer hij per direct zou willen vertrekken, moet daar natuurlijk iets tegenover staan.’’

De Haan gaat dus wat draaien en dat hij gaat twijfelen is zo gek nog niet. Hij zal zich wel afvragen wat Excelsior heeft aan een relatief dure speler in de selectie die per direct weg wil en komende zomer niets meer oplevert? Ongetwijfeld zullen Ferry & Henk binnenkort om de tafel zitten en het is niet moeilijk om te voorspellen wie van de twee het meest ontspannen zal aanschuiven…..

Lekker toch?

Even afwachten het gaat aflopen, maar het is toch wel erg prettig dat onze club hierin de bovenliggende partij is. Excelsior zit met de problemen. Sparta is de eredivisieclub, die er momenteel sportief en financieel prima voor staat. Fortes mag per direct komen, maar het hoeft niet, een lekkere positie om in te zitten en dat was het afgelopen decennium vaak anders!

Het hele artikel van het AD is…..

hier te vinden.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties