Sparta en Excelsior hebben overeenstemming bereikt over een transfersom voor Jeffry Fortes. Hierdoor komt hij per direct naar Sparta. Eerder was onze club al met Fortes een contract overeengekomen dat komende zomer in zou gaan, maar hij komt dus ruim 5 maandjes eerder. Zijn contract loopt op 30 juni 2021 af.

Buitenland

Dat Fortes zijn contract in de zomer van 2021 alweer afloopt is op verzoek van de speler en is omdat Fortes dan op zoek wil naar een (lucratief) avontuur in het buitenland. Het is opvallend dat redelijk ervaren spelers die naar Sparta komen daar zo openlijk over spreken, maar het is misschien ook wel een kracht bij het binnenhalen van dit soort spelers. Daardoor tekenen dit soort gasten wat sneller. Zo heeft Mattheij maar voor een jaar getekend en bij de contractonderhandelingen al aangegeven dat hij in principe in de zomer van 2020 op avontuur in het buitenland wil. En ook Bart Vriends heeft zijn vizier gericht op een buitenlands avontuur, in zijn geval vanaf 2021. Vriends zijn contract loopt komende zomer af, maar Sparta zal waarschijnlijk de optie in zijn contract lichten, waardoor Vriends vast zal liggen tot en met 30 juni 2021.

Iedereen blij

Op officiële site van Sparta wordt Fortes gepresenteerd als een 30-jarige verdediger, maar bij Excelsior speelde hij vaak op het middenveld. In die zin is hij op meerdere posities inzetbaar. De komst van Fortes zal de kansen op speeltijd voor Karami overigens flink doen slinken.

Excelsior had met de komst van Wouter Burger al geanticipeerd op een voortijdig vertrek van Fortes, maar verlangde nog wel een transfersom. In eerste instantie vroeg Excelsior ruim een ton, maar het werkelijke bedrag is flink lager uitgevallen. Het afkopen van een contract van een 30-jarige eerste divisie spelen, die over enkele maandjes transfervrij is en in 2021 alweer transfervrij de deur uit zal lopen, mag natuurlijk niet al te fors in de papieren gaan lopen.

Jeffry was eigenlijk onze eerste versterking voor volgend seizoen

Maar De Haan kan pronken met een transfersom, Van Stee kan vertellen dat het bedrag niet te hoog is, Excelsior heeft al een vervanger, Sparta is blij met de speler, de speler is blij, hopsakee’tje voor ieder wat wils! Het was effe wat weekjes gezeik rondom nu de transfer van Fortes, maar nu is het één goed nieuws show, hiephoi en iedereen blij.

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik vanwege mijn ambities graag deze overstap nu al wilde maken“, vertelt Fortes – of nou ja, het zijn meer de obligate tekstjes die de marketing afdeling van Sparta verzint, maar ok. “Daarom ben ik blij dat de clubs eruit zijn gekomen. Ik kijk ernaar uit terug te keren bij Sparta, waar ik in de jeugdopleiding al gespeeld heb.

Henk van Stee heeft het volgende te melden. “Jeffry was eigenlijk onze eerste versterking voor volgend seizoen, maar nadat hij getekend had, gaf hij aan meteen over te willen stappen. Hierna zijn wij met Excelsior in gesprek gegaan en hebben we een akkoord bereikt. We zijn blij dat Excelsior medewerking verleend heeft en we hem nu al aan de selectie toe kunnen voegen, omdat hij met zijn ervaring en multifunctionaliteit een meerwaarde voor de selectie is.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties