Onze club heeft Jeffry Fortes gecontracteerd. De huidige speler van Excelsior maakt het seizoen af in Kralingen en sluit deze zomer aan bij Sparta. Hierdoor hoeft Sparta geen transfersom te betalen.

Henk van Stee wilde Fortes deze zomer al hebben en ook deze winter heeft hij Excelsior weer gepolst om hem direct over te nemen. Van Stee had eerder mondeling een bod heeft gedaan bij Ferry de Haan, maar Excelsior wilde niet over een transfer van Fortes naar Sparta spreken. Prima, dan gaat er geen Spartaans geld naar de Kralingers, moet Van Stee gedacht hebben, die het op deze manier toch aardig geregeld heeft.

Jeffry Fortes speelde ooit in de jeugdopleiding van Sparta en tekent nu een éénjarig contract op Het Kasteel dat per 1 juli 2020 zal ingaan. Fortes zal met name gehaald worden met het oog op de rechtsbackpositie, maar kan op meerdere posities uit de voeten. Van Stee omschrijft het als volgt: “Jeffry is een absolute winnaar met ruim 200 competitiewedstrijden ervaring waarvan de meerderheid in de Eredivisie. Hij kan op meerdere posities in de verdediging uit de voeten en kan eventueel ook controlerend op het middenveld spelen.”

Nog geen interesse voor Veldwijk, hopen op Dervisoglu, afronding transfer Ache

Dan maar gelijk even de stand van zaken voor de drie spelers voorin doornemen:

Veldwijk. Henk van Stee heeft aangegeven dat er nog geen club is die zich serieus voor Veldwijk heeft gemeld. De situatie is wat Sparta betreft ongewijzigd. Onze club wil best mee werken aan een winters vertrek van de ex-aanvoerder, maar alleen als er een club komt die de transfersom betaalt, die Van Stee in het hoofd heeft.

Dervisoglu. Van Stee meldt dat Brentford nog steeds geen definitief besluit heeft genomen of Dervisoglu tot aan de zomer wel of niet verhuurd mag worden. Hoewel de kans niet al te groot is dat Dervisoglu tijdelijk terugkeert naar Sparta, houdt Van Stee nog steeds hoop hierop.

Ache. Wat de transfer van Ache betreft is Van Stee vol vertrouwen dat Frankfurt en Sparta eruit gaan komen, maar het is nog niet rond. Beide clubs onderhandelen nog over details en Van Stee verwacht dat het eind deze week of in de loop van volgende week rond gaat komen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties