Sherel Floranus, die de jeugdopleiding bij Sparta doorliep, is vanaf vandaag Spartaan-af. Hij is vanaf heden speler van SC Heerenveen. Hiermee bewandelt hij hetzelfde pad als dat van Dumfries die vorig seizoen naar Friesland vertrok en nu PSV speler zal worden.

Floranus debuteerde in seizoen 2015-16 in het elftal dat kampioen van de eerste divisie werd en mocht daarna twee jaar eredivisie ervaring opdoen. Er werd met hem op beide backposities gebruik van hem gemaakt.

Over de transfersom zijn zoals gebruikelijk geen mededelingen gedaan. Het transferbedrag lijkt tussen de 250.000 en 500.000 euro te liggen. Floranus had nog een doorlopend contract tot aan het einde van komend seizoen.

Met de verkoop van de verdediger en het doorverkooppercentage van Dumfries lijkt Sparta weer wat vel op de botten te hebben. Vraag is of het volledige bedrag geïnvesteerd gaat worden in het spelersmateriaal of dat de club kiest voor wat “vel op de botten”. Verwachting is namelijk dat Sparta niet in categorie 3 van de licentiecommissie zal blijven, maar wil voorkomen dat het in categorie 1 terecht komt. In die categorie moet elke euro aan de KNVB verantwoord worden.

De redactie van ITWM wenst Floranus heel veel succes bij Heerenveen.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties